Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg önző vagyok? Érdemes...

Tényleg önző vagyok? Érdemes vitatkozni egy kiló zöldbabon?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs munkám, így a háztartást vezetem, és kertészkedek. Mindenből egy keveset. De azt sem kell megvenni.

Viszont, bármink terem, legyen az fél kiló, vagy 2 kiló, a férjem 3 felé osztja, egy rész anyukájáéknak, , egy rész a testvérééknek, egy rész nekünk.

Ezt még le is nyelném, de!

Anyósoméknak magas nyugdíjuk van, télen is minden primőrt megvesznek, sógornőméknek kb. 5ször annyi a jövedelmük, mint nekünk, de még egy falat kenyeret sem adnak nekünk soha,

a férjem viszont mindent eloszt.

A legjobban az bánt, hogy a saját családos gyermekünknek mindig elfelejt osztani, holott ők is nehezen élnek.

Én meg inkább nekik adnék . Ezért önzőnek nevezett, és nagyon megsértődött, hogy azt mondtam, vigye el a babot, majd mi megvesszük a piacon, ami nekünk kell.

Ez már évek óta így megy, de most először szóvá tettem. Nem kellett volna, ugye?

#anyós #após #osztogatás #vihar egy tányérban(:
2013. júl. 2. 17:19
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem te vagy az önző, hanem a férjed...
2013. júl. 2. 18:32
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan létezik ilyen apa? Az anyucijának meg a testvérének ad,de a saját gyerekének nem.Most ki a családja ti vagy ők.A te szüleidnek nem jut? Mond meg a férjednek gondolkozzon már el kik számítanak az elsődleges családjának.Tipikus anyuci picike fia.
2013. júl. 2. 18:54
 23/26 A kérdező kommentje:

Az én szüleim nagyon régen meghaltak(: Nincs senkim, csak a férjem és a gyerekek. Se szüleim, se testvéreim...

Alapjában nagyon jó ember, csak mindig hálás a szüleinek, hogy felnevelték, arra nevelték, hogy első a család (de ebbe elsősorban a szülei és a testvére férnek bele). Jó ő a gyerekekkel, csak a szülei még fontosabbak. Mert ők már idősek, néha betegesek, ezért naponta .kétnaponta látogatja őket, és mindig vinni akar valamit.

De az nagyon jó ötlet, meg fogom valósítani, hogy felcímkézem a terméseket:)

2013. júl. 2. 19:40
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"Jó ő a gyerekekkel, csak a szülei még fontosabbak."

Te pedig ehhez asszisztálsz neki évek óta. Elhiszem én, hogy nincs egészséges anyaképed, de ha már neked úgy hozta a sors sajnos, hogy nem lehetett szerető családod, gondoskodó anyukád, legalább te lehetnél az a saját gyerekednek. Állj ki egy kicsit jobban mellette, őt segítsd, főleg ha amúgy is nehézségei vannak, ne a férjed jó anyagi háttérrel rendelkező családját.

2013. júl. 2. 19:47
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Mármint onnan gondolom, hogy nincs anyaképed, mert úgy értelmezem, hogy túl fiatalon veszíthetted el a szüleidet.
2013. júl. 2. 19:48
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de veled is baj van, miért hagytad így elharapózni a férjed természetét? A saját gyereke elé helyezi az anyjáékat és a testvérét, akiket mind felvet a pénz, te meg nem állsz ki a gyerekedért, akinek szüksége lenne rá? Szerinted a gyereked mit gondolhat, mit érezhet, h egyik szülője sem gondol rá? Az meg, h nem akarsz a nyakán élni, vagy nem akarod, h eltartson, vagy hogy is írtad, ez honnan jön? 30 évig dolgoztál, most így alakult - a férjed is lehet még munkanélküli, akkor neki is kuss lesz otthon? Ennyit ér a közösen eltöltött nem tudom mennyi évtized?? Meg hiszen dolgozol otthon, akkor nincs annyi beleszólásod a dolgokba, h azt a zöldséget, amiért te gürcölsz, úgy oszd, ahogy szeretnéd? Először raksz (TE, nem a férjed, végtére is ki dolgozik a kertben?) magatoknak (mivelhogy most nem vet fel a pénz, és szükségetek van a pótlásra) és a ti gyereketeknek/családjának, aztán HA MARAD! adakozhat a férjed (jól értem, h van unoka, és a gazdag testvérének ad inkább - miért rázza a rongyot, ha egyszer nem poros?). Határozottabnak kellene lenned, főleg mivel a gyereketek is segítségre szorul - legközelebb szó nélkül oszd te, ha megpróbálja elvinni a gyereketek csomagját, akkor rá kell szólni, h az Zsuzsikáéké, már hívtam őket. (Méghogy nem jut eszébe a gyereke ... kac-kac, ezt ugye te sem gondolod komolyan?) És próbálj beszélni a férjeddel, h gondol-e az unokájára meg a gyerekére időnként, mert nem ártana. Fel a fejjel, mutass egy kis önbizalmat :-).
2013. júl. 3. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!