Mit tegyek? Nem akarok már vitatkozni
A szüleim egy nagyobb összegre tettek szert. Felajánlották, hogy ebből vesznek nekünk házat, azzal a feltétellel, hogy én lemondok a családi ház örökségben rámeső részéről.
Továbbá, hogy a ház az én nevemen lesz, ami az ajándékozás miatt amúgy is különvagyonnak számítana.
Ezt átbeszéltük a férjemmel, akkor beleegyezett. Aztán anyósom, persze bogarat ültetett a fülébe, hogy mi csak ki akarjuk őt semmizni, milyen már, hogy nem az ő nevére kerül a ház fele. Lenne a házon felújítani való, szóval válás esetén az értéknövekedés felét ki kéne csengetnem. Ha meg meghalok, haszonélvezetet kap.
A szüleim nem akarják támadni a férjemet, de a tesómat hasonló módon most csinálta ki az exneje, és így attól félnek, hogy én is így járok.
Annyira elegem van a kedves mamából!
A kedves mama azzal a pénzzel gazdálkodjon,amit ő ad! A szüleidnek van igaza, A jövőbe nem lát senki. Nem csak válás esetén lenne gond,hanem akkor is,ha a férjed halna meg hamarabb,mint te. Főleg,ha még gyereketek is lenne. Fizethetnétek az örökösödési illetéket.
A férjeddel értesd meg,hogy ez nem kisemmizés,hanem ésszerű dolog.
Én nem íratnám külön névre, ha én úgy érzem, hogy a férjemnek is része kéne legyen benne, csak azért mert a tesómat kisemmizte az exe.
Nem tudom milyen világot élünk, de engem kiakaszt a házassági szerződés és a külön kassza is házasságban.
Egyébként meg leültetném a családomat, hogy hogy gondolhatnak ilyent a férjemről?! Engem bántana, és megértem, hogy a férjedet is bántja.
Én nem tudnék olyan házasságban élni, ahol bennem van egy apró bogár, hogy válás (ez fel sem merül) esetén a férjem kisemmizne. Ha a mi kapcsolatunkban felmerülne a válás, jelen esetben még szakítás, én biztos vagyok benne, hogy a párom nem vinné azt, ami nem az övé. Magamról meg tudom, hogy én sem.
Én tuti a férjem nevére is íratnám, már csak azért is, hogy lássa bízom benne. Egy házasságban nincs helye a külön dolgoknak, a pénz szapulásának, ezen való vitának. Itt a mama indította el a "lavinát", de ezek szerint a párodnak is böki a csőrét, amin nem csodálkozom...
Ebben a helyzetben vagyok mint te.Kaptam egy házat,bár még nincs a nevemen benne élünk.Gondokodtam én is azon hogy ráiratni valamennyit a férjemre de végül csak az enyém lessz.Érdekes mód a párom utasitja el azt hogy a nevére kerüljön.Ezt én kaptam az én szüleimtől.Férjemnek bőven elég az hogyha meghalunk a lányunkra száll a ház,ami közös.
Egyébként csak akkor kell egy házat fele fele arányban osztani ha közös szerzemény,ha te kaptad az a tiéd.Soha nem lehet tudni,bármi történhet jó az ha van egy biztos pont az életedben.
A szüleim nem hajlandóak. Engem nem zavarna, de ők hajthatatlanok. Nekem tök mindegy.
Miután az ő pénzük, ők döntik el, hogy mire költik, kinek adják.
Amúgy azon én sem balhéztam, amikor a férjemnek az apja (elvált szülők) a nevére írta a kocsit. Most kezdjek el azon hisztizni, hogy a fele miért nem az én nevemen van?
A bátyámnál meg az volt a helyzet, hogy elvette a lányt, mielőtt meghalt a nagybátyánk. Az apám örökölt utána. A házát a bátyusra íratta, hasonló feltétellel mint nálunk (lemondani a szülői házról) A bátyám felújította a felesége meg beleült a hitelmentes gyönyörű házba. A tesóm ráíratta a nevére. Igyekezett a sógornőm teherbe esni, de nem sikerült. A bátyám csináltatott vizsgálatot amiben kiderült, hogy meddő. Rá fél évre (nem voltak egy éve házasok) a feleség terhes lett. Csak nem a bátyámtól. Mondogatta, hogy így csoda-úgy csoda, aztán egy öröklődő betegséggel született a baba. Csinálták a szülői genetikai vizsgálatot, hogy melyik ágról honnan jött és ott kiderült, hogy nem csoda volt, hanem a szomszéd.
A feleség meg vitte a ház felét.
A közös kassza nem azonos a tulajdonjoggal. Nagyon is okos dolog a házassági szerződés,ez nem bizalmatlanság és nem a válásra való készülés.
Ismerek egy családot,ahol a férj kapott a szüleitől egy házat,és közös névre íratták. A feleség jól gazdálkodott,nevelte a gyerekeket,nem volt vele semmi gond. 18 év után talált magának egy szeretőt,és nem csak a fél házra tart igényt,hanem azt akarná,hogy a férj menjen albérletbe. Ő pedig maradna a gyerekekkel és a szeretőjével a közös házba.
Az emberek évek alatt nagyon sokat változhatnak.
Én kicsit hasonló helyzetben vagyok: a nagymamám vett nekem lakást, most fogunk összeházasodni. Leendő anyósom folyton mondogatja, hogy akkor ugye ráíratom a fiára a lakás felét? Nagymamámnak nem is mondtam. Sajnos nagyon sokat csalódott a férfiakban, biztos nem egyezne bele.
A párom nem várja el, neki természetes, hogy a lakás az "enyém" marad papíron. 3 éve együtt élünk, otthon érzi itt magát. Amikor változtattunk valamin, közösen döntöttünk; bútorcserénél is együtt választottunk.
Már néha nekem is a nyelvemen van, hogy amennyit ő (anyós) belerak, annak megfelelően x %-ot ráírok a fiára. Csak félek, hogy ezzel a páromat bántanám meg. Így inkább mosolyogva hallgatunk.
Néha felmerül, hogy azt mondjuk neki: "Igen, a héten voltunk ügyvédnél, megtörtént". Csak nem kéri róla a papírt....
Ha a férjed támogat, akkor ne foglalkozz anyóssal, előbb-utóbb csak feladja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!