Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem akarok már...

Mit tegyek? Nem akarok már vitatkozni

Figyelt kérdés

A szüleim egy nagyobb összegre tettek szert. Felajánlották, hogy ebből vesznek nekünk házat, azzal a feltétellel, hogy én lemondok a családi ház örökségben rámeső részéről.

Továbbá, hogy a ház az én nevemen lesz, ami az ajándékozás miatt amúgy is különvagyonnak számítana.

Ezt átbeszéltük a férjemmel, akkor beleegyezett. Aztán anyósom, persze bogarat ültetett a fülébe, hogy mi csak ki akarjuk őt semmizni, milyen már, hogy nem az ő nevére kerül a ház fele. Lenne a házon felújítani való, szóval válás esetén az értéknövekedés felét ki kéne csengetnem. Ha meg meghalok, haszonélvezetet kap.

A szüleim nem akarják támadni a férjemet, de a tesómat hasonló módon most csinálta ki az exneje, és így attól félnek, hogy én is így járok.

Annyira elegem van a kedves mamából!

2012. márc. 19. 07:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%
Anyósodnak ehhez semmi köze!A pénz a te szüleidé, ha úgy gondolják, akár el is dorbézolhatják.Nem kötelesek neked vagy bárkinek házat venni. De ha már vesznek, akkor egyértelmű, hogy a saját gyereküknek.Szóval a kedves mama legyen csöndben.Ha ennyire fáj neki, ő is vehet a fiának egy házat!
2012. márc. 19. 07:15
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

A kedves mama azzal a pénzzel gazdálkodjon,amit ő ad! A szüleidnek van igaza, A jövőbe nem lát senki. Nem csak válás esetén lenne gond,hanem akkor is,ha a férjed halna meg hamarabb,mint te. Főleg,ha még gyereketek is lenne. Fizethetnétek az örökösödési illetéket.

A férjeddel értesd meg,hogy ez nem kisemmizés,hanem ésszerű dolog.

2012. márc. 19. 07:16
 3/14 anonim ***** válasza:
8%

Én nem íratnám külön névre, ha én úgy érzem, hogy a férjemnek is része kéne legyen benne, csak azért mert a tesómat kisemmizte az exe.

Nem tudom milyen világot élünk, de engem kiakaszt a házassági szerződés és a külön kassza is házasságban.

Egyébként meg leültetném a családomat, hogy hogy gondolhatnak ilyent a férjemről?! Engem bántana, és megértem, hogy a férjedet is bántja.

Én nem tudnék olyan házasságban élni, ahol bennem van egy apró bogár, hogy válás (ez fel sem merül) esetén a férjem kisemmizne. Ha a mi kapcsolatunkban felmerülne a válás, jelen esetben még szakítás, én biztos vagyok benne, hogy a párom nem vinné azt, ami nem az övé. Magamról meg tudom, hogy én sem.

Én tuti a férjem nevére is íratnám, már csak azért is, hogy lássa bízom benne. Egy házasságban nincs helye a külön dolgoknak, a pénz szapulásának, ezen való vitának. Itt a mama indította el a "lavinát", de ezek szerint a párodnak is böki a csőrét, amin nem csodálkozom...

2012. márc. 19. 07:18
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Ebben a helyzetben vagyok mint te.Kaptam egy házat,bár még nincs a nevemen benne élünk.Gondokodtam én is azon hogy ráiratni valamennyit a férjemre de végül csak az enyém lessz.Érdekes mód a párom utasitja el azt hogy a nevére kerüljön.Ezt én kaptam az én szüleimtől.Férjemnek bőven elég az hogyha meghalunk a lányunkra száll a ház,ami közös.

Egyébként csak akkor kell egy házat fele fele arányban osztani ha közös szerzemény,ha te kaptad az a tiéd.Soha nem lehet tudni,bármi történhet jó az ha van egy biztos pont az életedben.

2012. márc. 19. 07:26
 5/14 A kérdező kommentje:

A szüleim nem hajlandóak. Engem nem zavarna, de ők hajthatatlanok. Nekem tök mindegy.

Miután az ő pénzük, ők döntik el, hogy mire költik, kinek adják.

Amúgy azon én sem balhéztam, amikor a férjemnek az apja (elvált szülők) a nevére írta a kocsit. Most kezdjek el azon hisztizni, hogy a fele miért nem az én nevemen van?

A bátyámnál meg az volt a helyzet, hogy elvette a lányt, mielőtt meghalt a nagybátyánk. Az apám örökölt utána. A házát a bátyusra íratta, hasonló feltétellel mint nálunk (lemondani a szülői házról) A bátyám felújította a felesége meg beleült a hitelmentes gyönyörű házba. A tesóm ráíratta a nevére. Igyekezett a sógornőm teherbe esni, de nem sikerült. A bátyám csináltatott vizsgálatot amiben kiderült, hogy meddő. Rá fél évre (nem voltak egy éve házasok) a feleség terhes lett. Csak nem a bátyámtól. Mondogatta, hogy így csoda-úgy csoda, aztán egy öröklődő betegséggel született a baba. Csinálták a szülői genetikai vizsgálatot, hogy melyik ágról honnan jött és ott kiderült, hogy nem csoda volt, hanem a szomszéd.

A feleség meg vitte a ház felét.

2012. márc. 19. 07:39
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

A közös kassza nem azonos a tulajdonjoggal. Nagyon is okos dolog a házassági szerződés,ez nem bizalmatlanság és nem a válásra való készülés.

Ismerek egy családot,ahol a férj kapott a szüleitől egy házat,és közös névre íratták. A feleség jól gazdálkodott,nevelte a gyerekeket,nem volt vele semmi gond. 18 év után talált magának egy szeretőt,és nem csak a fél házra tart igényt,hanem azt akarná,hogy a férj menjen albérletbe. Ő pedig maradna a gyerekekkel és a szeretőjével a közös házba.

Az emberek évek alatt nagyon sokat változhatnak.

2012. márc. 19. 07:48
 7/14 anonim ***** válasza:
96%

Én kicsit hasonló helyzetben vagyok: a nagymamám vett nekem lakást, most fogunk összeházasodni. Leendő anyósom folyton mondogatja, hogy akkor ugye ráíratom a fiára a lakás felét? Nagymamámnak nem is mondtam. Sajnos nagyon sokat csalódott a férfiakban, biztos nem egyezne bele.

A párom nem várja el, neki természetes, hogy a lakás az "enyém" marad papíron. 3 éve együtt élünk, otthon érzi itt magát. Amikor változtattunk valamin, közösen döntöttünk; bútorcserénél is együtt választottunk.

Már néha nekem is a nyelvemen van, hogy amennyit ő (anyós) belerak, annak megfelelően x %-ot ráírok a fiára. Csak félek, hogy ezzel a páromat bántanám meg. Így inkább mosolyogva hallgatunk.

Néha felmerül, hogy azt mondjuk neki: "Igen, a héten voltunk ügyvédnél, megtörtént". Csak nem kéri róla a papírt....

Ha a férjed támogat, akkor ne foglalkozz anyóssal, előbb-utóbb csak feladja.

2012. márc. 19. 07:51
 8/14 anonim ***** válasza:
32%
Ha már megkaptad a szülőktől a házat azt csinálsz vele ait akarsz simn ráirathatod a férjedre a félét és nem is tudja meg senki. Ennyi
2012. márc. 19. 09:18
 9/14 A kérdező kommentje:
Amilyen apám, képes és visszakéri a pénzt. Megteheti.
2012. márc. 19. 09:34
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
En értem de nem tudná meg.titokban tartanátok. Nálunk férjem rámiratta a lakást ajándékozási szerződéssel és senki nem tudja. Földhivatal csak az ügyvédnek apehnek és elözö tulajnak azaz neked küld róla levelet. Sose fogja megtudni apukád hogy férjednek adtad felet. Tudod szar lenne ugy élni a férjednek hogy nincs benn tulajdona föleg ha te halsz meg elöbb.apádeknak az ugY sem kell mar. Apropó miért kell lemondanotok apud hazanak örökléséről kinek akarjak adni majd?
2012. márc. 19. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!