Mit tegyek? Nem akarok már vitatkozni
A szüleim egy nagyobb összegre tettek szert. Felajánlották, hogy ebből vesznek nekünk házat, azzal a feltétellel, hogy én lemondok a családi ház örökségben rámeső részéről.
Továbbá, hogy a ház az én nevemen lesz, ami az ajándékozás miatt amúgy is különvagyonnak számítana.
Ezt átbeszéltük a férjemmel, akkor beleegyezett. Aztán anyósom, persze bogarat ültetett a fülébe, hogy mi csak ki akarjuk őt semmizni, milyen már, hogy nem az ő nevére kerül a ház fele. Lenne a házon felújítani való, szóval válás esetén az értéknövekedés felét ki kéne csengetnem. Ha meg meghalok, haszonélvezetet kap.
A szüleim nem akarják támadni a férjemet, de a tesómat hasonló módon most csinálta ki az exneje, és így attól félnek, hogy én is így járok.
Annyira elegem van a kedves mamából!
Kérdező.
Miért fontos hogy a fél ház a férjed nevén legyen?
Gondolj bele egy kicsit jobban,ha leélitek egymás mellet az életetek akkor tök mindegy kinek a nevén van a ház,majd utod örökli,ugyanugy mintha fele fele arányban lenne.
Ha netán szétmentek akkor lényeges hogy kinek mennyi van a nevén.Legyen fele ház az ő nevén is,amit te kaptál,és ha szerencsétlenül jársz évekig játszmászhattok egymással?
Ha jól éltek akkor minden szupi ha nem akkor nagyon megszivod ha fele ház rajta van.Hidd el ha csúnyán válnátok szét,baromira nem érdekelné az hogy a jószived miatt iratad rá a fél házat.
Mi 10éve elünk igy.A ház az enyém,ha válnánk a létező minden dolgot vihet a házból,függetlenül attól hogy enyém övé,közös szerzemény.Igy állapodtunk meg,a tárgyak értéke majdnem annyi mint amennyit a házra költött amióta itt él.
Figyelj! Az a ház legyen a TE házad.
Ha párod is kap egyet akkor az legyen az ÖVÉ ha KÖZÖSEN vesztek akkor az lehet közös.
Ha van, lesz gyereketek az úgyis örökli.
Anyós hozomány vadász.
egyrészt. a te szüleid vagyona. nyilván neked veszik. és igen. a mai világban számolni kell a válással.
másfelől, én nem szivesen laknék olyan házban ami nem az enyém, hiszen abból bármikor kitehetnek, mint macskát sz@rni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!