A nővérem lassan 150 kiló és idegesít a hozzáállása! Mit tehetnék?
A nővérem 23 mindig is molett volt. Azon kívül, hogy féltem őt az egészségügyi problémáktól amik közül van már neki pár nem zavar, hogy ennyi kiló.
A gond az, hogy soha semmit nem képes tenni azért, hogy lefogyjon, életmódot váltson, de folyamatosan nyavalyog, hogy ő milyen kövér és milyen rossz neki. Egyszerűen már nem bírom elviselni. Rengeteg ötletem volt pl.: az életmódváltás, amit hajlandó voltam vele csinálni, mondanom sem kell, hogy egy napig tartotta én még a mai napig is csinálom, hogy megmutassam igen is lehet így élni boldogan. De semmi hatása!
Mit tehetnék még?
Menj át "dr. Csernusba", és ordíts vele egy jólesőt.
Ha megérti, megérti, ha nem, nem. Ő baja, ne vedd magadra.
A pátyolgatás és a kedvesség nem segített, ha legközelebb siránkozik, akkor nyugodtan vágd a fejéhez, hogy még senki se fogyott le a nyafogástól, de ha lehetne, már karcsúbb lenne, mint a nádszál. Súlyosan elhízott, ami nem véletlen, és mit vár tőled? Fogyjál le helyette??
Nem tömte senki, nem erőltette rá senki a kilókat, sokszor akartál segíteni, és nem törődött a tanácsaiddal.
Én már biztos elküldtem volna a fenébe, ha így viselkedik. Senki nem fog helyette lefogyni, neki kell. Ha akarja, csinálja, ha nem csinálja, akkor meg pofa be, senki más nem tehet a súlyáról.
22:46 LOL
Amúgy semmit. Mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja. Esetleg mondd azt neki, hogy a szíve egy bizonyos test súlyhoz van kalibrálva. (Ezt Csernus Imrétől olvastam. :))
Kiabáltam is már vele, egyszerűen semmi nem hat. Próbálkoztam a pasis dumákkal is, hogy így mit vár tőlük, de mindenre csak annyit mond: " nem érdekel".
Képes lennék nem foglalkozni egy darabig a dologgal...de valahogy mindig úgy érzem, hogy segítenem kell neki.
vidd el pszichológushoz. valami lelki gát van a háttérben. nálam is ez van: én a ffiaktól félek, ezért nem tudok lefogyni. én tudom magamról, de képtelen vagyok a félelem és undor ellen tenni. Hiába határozza el magát, ha a félelmei elmossák az elhatározást.
higgy olyannak, aki maga is ezt éli át :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!