Hugom minden állatunkat kisajátítja, és ez idegesít. Ám e miatt rossznak érzem magam. Igazam van?
Hazahoztam egy cicát, a hogom meg teljesen kisajátította. Olyan is volt, hogy nem akarta, hogy én játsszak vele, meg amikor játszunk, akkor ő is odatolakszik, és végül elviszi a cicát. Most lett kutyánk is, mindjárt az van, azt mondogatja, hogy a kutya az övé. Rendben, de akkor én nem fogok többet foglalkozni egyikkel sem, legyen ahogy ő akarja. Ám egyben bűnösnek is érzem magam, hogy igy érzek, csak zavar, hogy mindent kisajátít. Vagy ha pl valamilyen cuccomat nem akarom neki odaadni, vagy kölcsönadni, akkor szemét vagyok. Meg szoktam vele "osztani" a dolgaimat, de azért vannak cuccok, amiket csak én használok, nem szívesen osztok meg mással.
Lányok vagyunk mindketten, és 14 vagyok, ő pedig 8 éves.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak én 15 vagy, a hugom meg 13. Régebben nagyon zavart, most már kevésbé.. talán hozzászoktam. :)
Én is hozattam egy kutyát, én etetem, viszem sétálni meg wc-zni, de ő kitalálta, hogy ez a kutya a miénk.. Jogtalannak érzem, hogy így kisajátította, hiszen csak játszik vele..
Magyarázd el neki, hogyha övé a kutya meg a cica, akkor neki kell velük mindig lenni, éshogy ez milyen felelőséggel jár. Másik pedig, hogy hagyod, majd kinövi. Ha idősebb lesz, majd Te is elveheted a cuccait. :D
Már én is csak ezzel vigasztalom magam, hogy hogyha kell valami, én is elveszem tőle. :)
Szerintem ne foglalkozz vele. A saját cuccaidat persze ne add oda, de csak azokat, amik tényleg a tietek.
Nálunk a kutya, a macska közösségi tulajdon. :) A tesód majd megunja és mindenki játszhat vele. Ilyenkor szokott a szülőkre maradni. :) Csak arra vigyázz, hogy amikor majd rosszalkodik a cica/kutya, és helyre kell tenni, akkor azért is ő legyen a felelős. Ne csak a jó dolgok jussanak neki.
Amúgy a macska olya, hogy magának választ gazdát. Ez nem biztos, hogy a tesód lesz. Ahhoz fog a legjobban "kötődni". (Azért írom így, mert a macskák eléggé érdekemberek, nekem is van kettő és első kézből tapasztalom. :D )
Az a baj hogy akkor lesz neki értékes ha mások is foglalkoznak vele.És egyből ráveti magát.Szerintem ez itt a gond.
Amúgy szerintem igazad van Kérdező, amit tehetsz hogy nem hagyod magad, és rá parancsolsz(ha igazszágosnak látod).Még is csak Ő a 8 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!