Mit lehet tenni azzal a nagyszülővel, aki 2hetente látja az unokát, és ilyenkor teljesen kisajátítja magának?
Nem részletezném a dolgot,mert nagyon nincs szükségem az olyan hozzászólásokra,hogy én milyen szemét vagyok az anyóssal!
Azért azt elárulom,hogy nem csak én látom így,hanem a családban mindenki.Kivéve akiről szó van,és a férjem,mert ő meg az anyja pártján áll!
Fél12-re érnek ide hozzánk és fél6 fél7 körül mennek el!
És épp ez a gond,hogy kint van vele az udvaron,annyira játszik vele,hogy elfelejti megitatni,vagy legalább megkínálni vele.
Épp a múlthéten volt,hogy ebédet adtam volna a picinek,mikor odahozott neki valami játékot,csalta játszani...Így is olyan kevés adagokat eszik,és ez miatt már nem is ebédelt!
Meg az is most volt,hogy átjött a keresztanyám megnézni a kislányomat (18hónapos),és az anyós nem bírta elviselni,hogy mással van a pici.10perc elteltével fogta magát és addig addig dumált a picinek,míg elment vele...
Szerintem meg ez nem normális dolog!
Mint ahogy az sem,hogy ha a lányom hozzám akar jönni,egyszerűen nem adja oda...
NAGYON DÜHÍT
Ez teljesen normális. Ő a nagyanyja és csak pár óra jut neki 2 hetente.
Ha innia, ennie kell a gyerekednek, akkor menj oda és adj neki.
És különben hagyd őket. Miért kéne a lányodnak ilyenkor hozzád jönni? Hadd legyen a nagyanyjával. Menj el kozmetikushoz, fodrászhoz, kávézni a barátnőiddel vagy csak pihenj le, örülj, hoyg van egy kis időd.
Menj el otthonról olyankor, használd ki az időt, hogy addig tudsz mással is foglalkozni!!!
Mondd meg neki, hogy mikor van ebédidő, vagy az apjának, hát istenem, ő is nevelt gyereket, csak tudja tán, hogy mit kell vele csinálni!
Nem kell olyan kultuszt csinálni a kölykökből...lehet lepontozni! :S
Szerintem meg kissé függesz ettől a rendtől... te és nem a gyerek... hogy mikor van kaja, meg mikor kell innia.
1. a gyerek (minden embergyerek homo sapiens) kibírja, ha kéthetente van egy nap, mikor nem a percre beállított menetrend szerint kap enni/inni. Ettől ember lesz belőle, ne félj. Ha kell neki, majd bőg érte. De ha otthagynád a kaját/innivalót anyóspajtással meg a picivel, ő is adna neki.
2. szerintem generáljátok egymás viselkedését. Ő annál kisajátítóbb, minél jobban akarod forszírozni, hogy minden játékszabályt betartson, te pedig annál inkább keménykedsz, minél jobban ellenáll. hagyd rá, ő is nevelt gyereket, és természetes, hogy kicsit babázni akar. Csak ő.
Ha hagynál egy kis szabadságot neki, ő is engedne, és beállna a békesség. Vagy egy relatíve békésebb állapot. Tedd le oda nekik az ételt/innivalót és hagyd őket egyedül. A gyerek nem hal éhen egy tál kaja mellett, és nem hal szomjan egy teli üveg mellett, főleg ha a nyagyanyjával van. Túlspilázzátok mindketten.
figy...min 1 gyereket (a férjed) felnevelt ugy hogy semmi baja nem lett...
akkor mitől bánna másképp az unokájával?
amugyis...bár nem irod mekkora gyerek,de ha van min 1 éves,akkor ugyis szol ha éhes vagy szomjas...
ha nem érezné jol magát a gyerek,ugyis nyűgösködne,sirna,nem?
hagyd őket,örülj hogy szereti az unokáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!