Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni azzal a...

Mit lehet tenni azzal a nagyszülővel, aki 2hetente látja az unokát, és ilyenkor teljesen kisajátítja magának?

Figyelt kérdés

Nem részletezném a dolgot,mert nagyon nincs szükségem az olyan hozzászólásokra,hogy én milyen szemét vagyok az anyóssal!

Azért azt elárulom,hogy nem csak én látom így,hanem a családban mindenki.Kivéve akiről szó van,és a férjem,mert ő meg az anyja pártján áll!

2010. jún. 15. 15:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

Amikor olvastam a kérdésed, azt hittem,hogy 2 hetente az anyósod lelép 2 napra a gyerekeddel. Aztán írod, hogy 4-5 óráról van szó.

Ne haragudj, de nevetséges

2010. jún. 15. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Én is azt mondom, inkább te akarod kisajátítani a gyereked , miért baj az, ha 2 hetente 6-7 órát vele akar lenni a nagymamája? Nem értem! Elvégre ő is felnevet egy gyereket, aki a férjed, szóval csak nem végzett annyira rossz munkát :) Hadd érezzék jól magukat, te pedig ne féltékenykedj, attól még te maradsz az édesanyja, nem fog kevésbbé szeretni, csak mert a nagymama havonta 2 délutánt vele van! Örűljetek míg köztetek van, s foglalkozik az unokájával, igenis szüksége van nagyszülőkre, ne akard elvenni tőle ezt az élményt!
2010. jún. 15. 16:29
 13/20 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem teljesen normális és ösztönös viselkedés, hogy úgy érzed a gyerek nálad van a legjobb helyen.

Általában ez igaz is. Egyedülálló az a kommunikáció ami anya és gyerek között létrejön.

Mit szólnál ahhoz, ha csak havonta menne át a gyerek a pároddal a nagymamához?

Akkor nem idegesítenéd magad, hogy mit csinálnak együtt.

Akkor derülne ki igazán, hogy a gyerek tényleg jól érzi-e magát a nagymamával. Ha hisztisen és fáradtan érkezik haza, akkor biztos lehetsz benne, hogy ő sem birja a nagyikát.

Egyébként minden gyerek az anyját szereti a legjobban, hidd el! Minél nagyobb lesz, annál kevésbé tud majd a nagymama hatni rá. Velem sokat foglalkozott a nagyanyám, mégis úgy érzem nem sok szerepe volt az életemben, inkább csak akadályozott.

2010. jún. 15. 16:43
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
örülj neki,hogy van nagyanyja a gyereknek,és foglalkozik vele én inkább azt mondom..nevetséges ezen fentakadni.Gondolom nem beteg az a gyerek és majd ordít ha éhes vagy szomjas. Nincs abban semmi rossz ha a nagymama kéthetente egyszer jól kiakarja használni a vele töltött időt.Tudod vannak nagyszülők akik fosnak a gyerekükre ,én meg azt mondom engem és még sok más embert minden jóval elkényeztett a nagyanyja ,a nagyiknak ez a dolguk
2010. jún. 15. 17:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
gyerekükre= unokájukra
2010. jún. 15. 17:14
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
Én megértelek, kérdező. Nem értem azokat, akik azt írják, hogy ez nem zavaró. Engem nagyon zavarna. Anyós egy kívülálló, nem kell, hogy rendszeres része legyen a család életének. Most erre lehet fújjolni, de a legtöbb öreg tönkreteszi a fiatalok életét, általában önzésből, mert tudja, mivel öreg, úgyis mindenki őt fogja megvédeni. Oda kell állni elé, megmondani neki, hogy mi a problémád, ez miért zavar, és milyen megoldást szeretnél. Ha nem hajlandó kötélnek állni, tárgyilagosan, határozottan, nem idegesen közölni vele, hogy mivel a gyerek a tied, te döntöd el, kivel mennyi időt tölt, neki nincs ebbe beleszólása. Vagy elfogadja, amit mondasz neki, vagy otthon maradhat.
2010. jún. 15. 20:44
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért az durva, hogy nem kell, hogy része legyen a családi életnek. Nálunk a nagymama is a családhoz tartozik és nem érzem, hogy ez probléma lenne. Én örülök neki ha anyukám lefoglalja az unokát, imádják egymást, eszembe nem jutna ezt kifogásolni. És nagyon hálás vagyok érte anyukámnak, hogy ennyire odaadó nagymama. Sokan örülnének neki, ha ilyen nagyszülő lenne a családban.
2010. jún. 15. 21:07
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

A férjem anyja egy senki a család szempontjából? Húú, remélem veled majd nem igy bánika családod...

A gyerek a tiéd??? Az apjának, mamájának már szava sincs, csak az anyának? Na ez nagyon durva!!!

Én a helyedben kéthetente elmennék a párommal moziba, cukrászdába, kettesben tölteném azt az időt, amit mama és unoka együtt. Esetleg 3 óránként hazamennék és megetetném a gyereket (tehát egyszer, félidőben). Kihasználnám, hogy van segitség, akivel elvan a gyerek. És akkor nem kell nézned, ahogy együtt vannak.

2010. jún. 16. 07:34
 19/20 A kérdező kommentje:

Félre értitek!Gondoltam,hogy ez lesz!

Akkor most részletezem:

NEM AZ A GOND,HOGY JÖN UNOKÁZNI!!!!!!

Hanem,az idő alatt még ott van egyszerűen nem bírja elviselni,hogy más is foglalkozzon a picivel!

Én ezt értem kisajátításnak!

És ha a pici mégis mással is akar játszani,addig addig dumál,csalogatja,kitalál mindent,csakhogy ő vele legyen

Én úgy gondolom,hogy ez durva!

Vendégként van nálunk és az ilyen viselkedés a másik vendéggel szemben IS pofátlanság,illetlenség!

A másik meg az,hogy szintén borzasztó érzés,az amikor a pici valami miatt sírva fakad,oda szeretne hozzám jönni vigaszért,mert ugye ÉN VAGYOK AZ ANYJA,nyújtja a pici kezét,és a drága nagymama nem engedi hozzám,egyszerűen elfordul a gyerekkel és kőkeményen ki jelenti majd a mama!

Múltkor ezt már szóvá tette neki a párom!Mondta neki,hogy add az anyjának,mert oda szeretne menni!Erre ez a szent anyós és nagymama : "Nem megy az anyjához"

Nem tudom,nektek az ilyen hogyan esne?

A másik meg az,hogy azt mondjátok hagyjam magára őket???

Hogyan tegyem meg,mikor tudom azt,hogy a nagymama annyira csak magára gondol a picivel kapcsolatban,hogy semmi nem számít csak az,hogy vele legyen!

Az én 18hónapos lányom még nem kér inni,ha nem látja hogy ott van az innivaló!

A drága mamika meg csak játszik és játszik vele ebben a hőségben,de eszébe nem jutna inni adni neki!

A hétvégén én szóltam rá,amikor sétálni akart menni a picivel délután 3-kor,hogy a kis kalapját vigye! Lehet hogy én vagyok túl aggódó,de féltem az erős napsütéstől a buksiját!

Arról ne is beszéljünk,amikor pelus nélkül elvitte fagyizni,és mire hazaértek tiszta pisi volt a lányom!

Levette róla a pelust,mert hogy jó idő van hadd szellőzön!Ez oké is,addig amíg otthon vagyunk,de pelus nélkül elmenni vele bárhova is...háát...

2010. jún. 16. 13:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Bogaras az öreglány, meg azt hiszi, nélküle összedől a világ. Megértelek.
2012. febr. 15. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!