Mit lehet tenni azzal a nagyszülővel, aki 2hetente látja az unokát, és ilyenkor teljesen kisajátítja magának?
Nem részletezném a dolgot,mert nagyon nincs szükségem az olyan hozzászólásokra,hogy én milyen szemét vagyok az anyóssal!
Azért azt elárulom,hogy nem csak én látom így,hanem a családban mindenki.Kivéve akiről szó van,és a férjem,mert ő meg az anyja pártján áll!
Amikor olvastam a kérdésed, azt hittem,hogy 2 hetente az anyósod lelép 2 napra a gyerekeddel. Aztán írod, hogy 4-5 óráról van szó.
Ne haragudj, de nevetséges
Szerintem teljesen normális és ösztönös viselkedés, hogy úgy érzed a gyerek nálad van a legjobb helyen.
Általában ez igaz is. Egyedülálló az a kommunikáció ami anya és gyerek között létrejön.
Mit szólnál ahhoz, ha csak havonta menne át a gyerek a pároddal a nagymamához?
Akkor nem idegesítenéd magad, hogy mit csinálnak együtt.
Akkor derülne ki igazán, hogy a gyerek tényleg jól érzi-e magát a nagymamával. Ha hisztisen és fáradtan érkezik haza, akkor biztos lehetsz benne, hogy ő sem birja a nagyikát.
Egyébként minden gyerek az anyját szereti a legjobban, hidd el! Minél nagyobb lesz, annál kevésbé tud majd a nagymama hatni rá. Velem sokat foglalkozott a nagyanyám, mégis úgy érzem nem sok szerepe volt az életemben, inkább csak akadályozott.
A férjem anyja egy senki a család szempontjából? Húú, remélem veled majd nem igy bánika családod...
A gyerek a tiéd??? Az apjának, mamájának már szava sincs, csak az anyának? Na ez nagyon durva!!!
Én a helyedben kéthetente elmennék a párommal moziba, cukrászdába, kettesben tölteném azt az időt, amit mama és unoka együtt. Esetleg 3 óránként hazamennék és megetetném a gyereket (tehát egyszer, félidőben). Kihasználnám, hogy van segitség, akivel elvan a gyerek. És akkor nem kell nézned, ahogy együtt vannak.
Félre értitek!Gondoltam,hogy ez lesz!
Akkor most részletezem:
NEM AZ A GOND,HOGY JÖN UNOKÁZNI!!!!!!
Hanem,az idő alatt még ott van egyszerűen nem bírja elviselni,hogy más is foglalkozzon a picivel!
Én ezt értem kisajátításnak!
És ha a pici mégis mással is akar játszani,addig addig dumál,csalogatja,kitalál mindent,csakhogy ő vele legyen
Én úgy gondolom,hogy ez durva!
Vendégként van nálunk és az ilyen viselkedés a másik vendéggel szemben IS pofátlanság,illetlenség!
A másik meg az,hogy szintén borzasztó érzés,az amikor a pici valami miatt sírva fakad,oda szeretne hozzám jönni vigaszért,mert ugye ÉN VAGYOK AZ ANYJA,nyújtja a pici kezét,és a drága nagymama nem engedi hozzám,egyszerűen elfordul a gyerekkel és kőkeményen ki jelenti majd a mama!
Múltkor ezt már szóvá tette neki a párom!Mondta neki,hogy add az anyjának,mert oda szeretne menni!Erre ez a szent anyós és nagymama : "Nem megy az anyjához"
Nem tudom,nektek az ilyen hogyan esne?
A másik meg az,hogy azt mondjátok hagyjam magára őket???
Hogyan tegyem meg,mikor tudom azt,hogy a nagymama annyira csak magára gondol a picivel kapcsolatban,hogy semmi nem számít csak az,hogy vele legyen!
Az én 18hónapos lányom még nem kér inni,ha nem látja hogy ott van az innivaló!
A drága mamika meg csak játszik és játszik vele ebben a hőségben,de eszébe nem jutna inni adni neki!
A hétvégén én szóltam rá,amikor sétálni akart menni a picivel délután 3-kor,hogy a kis kalapját vigye! Lehet hogy én vagyok túl aggódó,de féltem az erős napsütéstől a buksiját!
Arról ne is beszéljünk,amikor pelus nélkül elvitte fagyizni,és mire hazaértek tiszta pisi volt a lányom!
Levette róla a pelust,mert hogy jó idő van hadd szellőzön!Ez oké is,addig amíg otthon vagyunk,de pelus nélkül elmenni vele bárhova is...háát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!