Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Mire számítsak?

Mit csináljak? Mire számítsak?

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, 21 éves, nincs állásom, szüleimmel élek. A barátommal 1 hónapja szakítottunk, akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Nem akarom elvetetni, mert halálosan szeretem a barátom, és úgy vélem, nem véletlen, hogy teherbe estem. Még nem tudja, hogy babát várok, és nem tudom mit várhatok egy 22 éves fiútól e téren. Nem kérem, hogy vegyen feleségül, de igenis vállaljon el minket. Legyünk újra együtt, egy család, mert ez a pici miattunk fogant meg.
2009. nov. 21. 20:55
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

persze , megint jöjjön a "vetesd el!" duma. Ha szeretné megtartani, miért is baj, ha nem akar feleslegesen kioltatni egy kis életet?? Kedves Kérdező! A Ti babátok, és valamiért él, bárhogy is döntesz, erre is gondolj:)

2009. nov. 21. 21:39
 12/40 A kérdező kommentje:

Minden rendben van, semmi baja nincs a kicsinek.

Tudom, hogy nem lesz könnyű feladat, hogy egy életért leszek felelős, de úgy érzem képes vagyok rá. És már 5 éve együtt voltunk.

2009. nov. 21. 21:41
 13/40 A kérdező kommentje:
Arra a kérdésre, hogy soha nem dolgoztam. De dolgoztam, már 15 éves koromban nyári munkán voltam. Mindig elvállaltam, amit tudtam, most is dolgoztam októberben, csak ki lettem rúgva.
2009. nov. 21. 21:43
 14/40 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagy te eltévedve? Úgy értem, szakítottatok, rádásul nem egy-két napja, hanem egy hónapja, te meg úgy gondolod, ha elmondod, hogy egyébként terhes vagy, akkor minden szép és jó lesz, meg majd após gyerekbútort gyárt, meg együtt lelkendeztek a szüleiddel stb. Most gondolj már bele, biztos nem véletlen szakítottatok, tuti nem ugrik a nyakadba, ha közlöd, hogy amúgy terhes vagy és te úgy gondoltad, hogy most meg fog hatódni és minden rózsaszín lesz ismét.

Azt nem tudom mennyi idős terhes vagy, és nem azt mondom, hogy vetesd el, ha a barátod nem akarja, de egyáltalán nem fair, ha jól kivárod, míg már úgy is mindegy és akkor állsz elé, hogy terhes vagy és már el sem lehet vetetni, mert akkor végképp úgy érzi majd, hogy őt aztán semmiről sem kérdezted meg, csak a nyakába akarod varrni az egészet.

Ne számítsál az EX-pasidra, ne számítsál az EX-pasid családjára, csak saját magadra, meg max. egy kis gyerektartásra, ha ki tudod belőle veszekedni. Jobb, ha erre számítasz, mint hogy pofára essél.

2009. nov. 21. 21:44
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, ha 20 éve vagytok együtt az sem jelent semmit, utána is ott lehet hagyni örökre...
2009. nov. 21. 21:47
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Na most azt tudnod kell, hogy a fiu ha most vissza is megy hozzad esetleg, ideig-oraig fog majd veled, veletek lenni! A baratod mas kapcsolatot akar, talan mar unalmas is volt neki veled egyutt lenni. A ferfiaknak kell a valtozatossag, es 22 evesen nem fog veled csaladot alapitani, ebben biztos lehetsz! Ha egyedul is vallalod a babat, akkor rajta! A gyes 26 ezer Ft, a csaladi kb. 13 ezer, es gyerektartast kerhetsz az apatol, hogy de az is kell majd, hogy vallalja el, hogy o az apa. Ahogy latod, ez a penz nem sok, semmire sem lesz eleg. Ha majd dolgozni akarsz menni, nem lesz konnyu, hiszen ott lesz a kicsi neked, es most meg gyerek nelkul se dolgoztal, mi lesz, ha gyereked is lesz? Csak nehezebb lesz minden, konnyebb sajnos nem.

Nagyon gondold meg a dolgot, nagyon-nagyon!

2009. nov. 21. 21:48
 17/40 A kérdező kommentje:

6 hetes terhes vagyok. Természetesen elmondom neki, csak kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy mire számítsak.

Én vagyok neki az első és nagy szerelem, a legjobb barátok is vagyunk egyben, teljesen harmonikus volt a kapcsolatunk, csak ő most így érzi jól magát, de azt mondta, hogy szeret és hiányzom neki.

2009. nov. 21. 21:50
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen korban szoktak végetérni a kamaszszerelmek.

Ne haragudj, de nem hallottam még olyanról aki tabletta mellett úgy esett teherbe, hogy nem vette be később, nem volt hasmenése, nem szedett antibiotikumot.....

Nem állítom, hogy direkt csináltad, csak furcsa.

Azt sem mondom, hogy vetesd el, mert ez a te döntésed.

De szerintem teljesen irreális az elképzelésed a kis családról, aki szépen nevelgeti a gyerekét.

Szakítottatok, És nem hiszem, hogy azért, mert az exbarátod most "számítógépes-haveros" korszakát éli. Azért nem szktak szakítani. Gondolj bele milyen felelősséget raksz a nyakába úgy, hogy ő nem tehet a dologról. Milyen jövőtök lenne, végzettség, állás és szerelem nélkül? Sajnálom szegényt.

2009. nov. 21. 21:52
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

A legrosszabb amit csinalsz viszont az, hogy nem szolsz meg senkinek, hanem itt irogatsz! Cselekedjel, mert ha megtartod a babat, nagyon kemenynek kell majd lenned, minden szituacioban neked kell majd helytallnod! Ha most nem mersz szolni senkinek, hiszen erzed, hogy senki nem lesz boldog, akkor hogyan leszel egy felelos edesanya? A legrosszabb, hogy homokba dugod a fejedet.

Szerintem meg ma este szoljal mindenkinek, aztan lesz ami lesz. Meddig akarsz varni meg?

2009. nov. 21. 21:53
 20/40 anonim ***** válasza:
84%

Egyetértek az utolsóval. Szerintem sem kell elvetetni a babát, de az a minimum, hogy úgy készülsz, egyedül is fel tudod majd nevelni és eltartani. HA szerencséd van, támogatnak a szüleid, talán a volt párod szülei is...De mivel ez a te döntésed, és szemmel láthatóan ezt a döntést egyedül óhajtod meghozni, na nehogymár most arra rendezkedjél be, hogy majd újra összejöttök, meg ki fogja készíteni a bűtorokat, stb...elég ijesztő hogy összehoztál egy ilyen képzeletbeli világot magadnak, ne haragudj.

Inkább igenis azon legyél, hogy ha már ilyen óriási felelősséget vállalsz magadra, egyedül is talpon tudj maradni! Sok sikert és kitartást!

2009. nov. 21. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!