Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyire önállótlan...

Hogy lehet ennyire önállótlan valaki?

Figyelt kérdés

Szóval az oszt. társam 16 éves. Gimibe járunk. Úgy viselkedik, mint egy 10 éves, és a szülei úgy is bánnak vele. Kérdeztem hova megy tuvább tanulni, ő még nem tudja, de val. színüleg orvos vagy ilyesmi lesz. Tényleg jó tanuló. Haza megy és egész nap tanul, 9-kor meg már aludnia kell. A reggelijét is az anyja csinálja meg mindent.

Azt mondta, hogy valószínű, hogy Budapesten tanul tovább, és a szülei ott vesznek akkor egy házat, és ott fognak élni vele. Itt a munkájuk, gazdagok meg minden, és képesek elköltözni ezért 200 km-rel arréb.

Miért?????

2009. nov. 20. 18:19
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
78%
Hát az én anyámék is törődtek velem, ettől függetlenül elmehettem gyalog az iskolába, tudtam mit eszek tízóraira, azért ittam innivalót mert úgy gondoltam, nem azért, mert anya azt mondta, tudtam csinálni kaját magamnak, és nem küldtek el aludni kilenckor stb. Az, hogy a szülő törődik a gyerekével, vagy rátelepszik és egy önállótlan gyereket csinál belőle nem ugyanaz. Ne mondd már, hogy az teljesen egészséges törődés, hogy egy 16 évest elkísérnek az osztálykirándulásra, nem engedik, hogy eldöntse szereti-e a paprikát, és úgy egyáltalán nem is hagyják semmit csinálni, meg már tudják is anyuci és apuci költözik vele mindenhova. Aztán, ha férjez megy, anyu majd a nászéjszakája reggelén ágyba viszi a herbateát, meg majd átmegy, hogy ugye Klárika felvette a gyapjú ingét, mert hideg van ma?
2009. nov. 21. 00:38
 42/58 anonim ***** válasza:
90%

Irigy vagy rá, ez a válaszaidból leszűrhető. Na magyarázkodj..felesleges. Ezt már nem mosod le magadról.

Én is voltam 16 éves. Matekra és infóra nem kell tanulni, azt érteni kell. Ha meg nehezen megy neki valami, evidens, hogy magol.

2009. nov. 21. 08:13
 43/58 anonim ***** válasza:
90%
Emberek vegyétek már észre! Kamu az egész, talán az eleje még félig meddig igaz, utána meg kimagyarázta magát hazugságokkal, féltékeny kis pic*a!!
2009. nov. 21. 08:55
 44/58 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem meg gáz. Az orvosi 6 év+ a gyakorlatok összesen 12 nem? 30 éves koráig ott akar maradni az anyja szoknyája alatt..? Nekem ha sok pénzem lene inkább kivennék egy albérletet neki.. Az meg a máisk h igenis sztem nem helyes hogy 16 évesen a lányok egy pudingot se tudnak megfőzni.
2009. nov. 21. 11:35
 45/58 A kérdező kommentje:

Mi olyan hihetetlen ebbe? Minden igaz amit írtam. Nem tudom pontosan mikor kell aludni mennie. Azt mondta, hogy a Jóban rosszban után. Mikor van vége?

Nekem végülis semmi gondom ezzel, csak azt nem értem meg, hogy miért költöznek vele. Van még egy húga is. Vele akkor mi lesz?

És nem vagyok rá irigy. Mire kellene irigynek lennem?

Hogy állandóan a nyomába vannak? Én alig bírom már itthon. Örülök ha majd elmehetek.

2009. nov. 21. 13:47
 46/58 anonim ***** válasza:
72%
Én 12-13 évesen már kellemetlenül éreztem magam, amiért a szüleim kísérgettek.
2009. nov. 21. 15:12
 47/58 anonim ***** válasza:
72%

igen, ismerek egy fiút, akinek az anyukája 18évesen még a fogkeféjére rátette a fogkrémet, nehogy Bandikának leessen az aranygyűrű az ujjáról...

a srácot felvették jogra, kapott egy lakást, de nem költözik be, mert még egy teát sem tud magának megfőzni.

de sajnos sok lány is van, aki ennyi idősen ilyen szerencsétlen.

ez elsősorban a szülők hibája, mert nem hagyják a gyereknek, hogy rájöjjön, egyedül is megy ez.

16 évesen én már a postára jártam csekket befizetni, egyedül mászkáltam Budapesten, volt hogy marhára eltévedtem, de nem vesztem el :) és még sok más apróság, ami önállóságra nevelt.

anyukám sokszor bedobott a mélyvízbe, és így utólag hálás vagyok neki.

19 évesen már egyedül éltem, nem hívogathattam éjjel-nappal, hogy mit hogyan kell megcsinálni...

2009. nov. 21. 18:03
 48/58 A kérdező kommentje:
Én ismerek valakit, aki 40 valahány évesen még az apjával él. Egy esküvőn voltunk, és az apja vágta fel neki a húst. Pedig semmi gondja nincs.
2009. nov. 22. 08:46
 49/58 anonim ***** válasza:
91%
Ez a sztori hasonlít az én életemre is.Csak én már 19 leszek,sajnos engem is az anyám nagyon félt,ezért lettem ilyen gyáva,hogy egyedül semmit sem tudok szinte megcsinálni,rossz lesz ennek a lánynak is
2009. nov. 22. 12:09
 50/58 anonim ***** válasza:
77%

Én megértem, hogy mi zavarja a kérdezőt ebben a helyzetben. Szerintem nem kéne oltogatni, hogy így irigy meg úgy irigy. Tényleg furcsa, amit ezzel a lánnyal csinálnak a szülei. Kicsit én is ilyen voltam, no de azért nem ennyire durván.

Az ilyen szülők rátelepszenek a gyerekükre, és önállótlan szerencsétlent "nevelnek" belőle -- ha csak nem tér időben észhez a gyerek. Semmiképpen sem egészséges, hogy osztálykirándulásra kísérgetik, és az meg végképp fura, hogy vele akarnak költözni Budapestre. Ha van pénzük, vegyenek lakást, de hadd költözzön oda egyedül a gyerekük. Legalább akkor lenne lehetősége önállósodni.

Mert oké, nehéz az orvosi egyetem meg minden, de hányan elvégezték már olyanok, akik önállóan vezettek háztartást mellette albérletben, koliban, esetleg a szülők vásárolta lakásban. Ennyire azért nem kéne mindentől óvni, félteni a gyereket.

Szerintem a lánynak kéne ráébrednie, hogy ez így nem oké... Remélem, előbb-utóbb észreveszi, és majd a sarkára áll.

2011. jún. 20. 10:15
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!