Hogy lehet ennyire önállótlan valaki?
Szóval az oszt. társam 16 éves. Gimibe járunk. Úgy viselkedik, mint egy 10 éves, és a szülei úgy is bánnak vele. Kérdeztem hova megy tuvább tanulni, ő még nem tudja, de val. színüleg orvos vagy ilyesmi lesz. Tényleg jó tanuló. Haza megy és egész nap tanul, 9-kor meg már aludnia kell. A reggelijét is az anyja csinálja meg mindent.
Azt mondta, hogy valószínű, hogy Budapesten tanul tovább, és a szülei ott vesznek akkor egy házat, és ott fognak élni vele. Itt a munkájuk, gazdagok meg minden, és képesek elköltözni ezért 200 km-rel arréb.
Miért?????
Okéé.
Csak kérdeztem, mert érdekel, hogy mi lesz vele később.
Szerintem a pénzükön kívül mást nem lehet ezen irigyelni.
Én meg vagyok elégedve az életemmel. Mi sem vagyunk szegények, de én nyáron dolgozog is a kutyáimért. És ez nekem jó, mert szeretem őket. Jó, hogy nem az egész napom a tanulásról szól. Elég iskola után fél óra és van időm csinálni azt, amit szeretek. Rajzolok, kutyáimmal vagyok, angolt tanulok magamtól, mert magántanárra azért nincs pénz. Nem vagyok egész nap a számítógép előtt, csak mos várom, hogy betöltődjön egy film, amit angolul nézek, hogy közbe tanuljak értelmes dolgokat is.
Ő is ilyen. És ez szerintem nem normális.
Vagy csak én látom rosszul?
ne foglalkozz vele. Végre egy ambíciózus csajszi:)
majd a férje kiszolgálja, ő meg építi a karrierjét. Ez így jó:D
Az én évfolyamomra járt egy lány, akivel szintén felköltözött anyukája Pestre. Nem lett belőle semmi baja. Vannak emberek, akik megtehetik, hogy egész életükben ilyenek maradjanak. Amíg van helyettük, aki elintézi ezeket a dolgokat, addig semmi baj. De hidd el, amint rákényszerülne arra, hogy megcsináljon bizonyos dolgokat, megtanulná. Talán kettővel több rántást égetne oda.
Engem sem okítottak semmire a szüleim, kétségbe voltam esve, amikor felkerültem Pestre. Megfizettem a tanulópénzt (a szó szoros értelmében, hiszen pl. fogalmam nem volt, hogy ha utalok, annak kell egy hét, mire megérkezik), de ma már képes vagyok elvezetni egy háztartást suli és munka mellett, nem esem kétségbe, ha valami nem úgy alakul, ahogy terveztem. Nem kell mindenkinek tízévesen teljesen önállónak lenni.
Különben is, ma az a divat, hogy mindenki legyen más, mint a többiek. Na ő ilyen. Miért is baj, hogy nem csupa uniformizált ember él a földön?
Bárcsak minden szülő minimum igy törödne a gyerekével.
16 évesen mit kéne csinálnia ,elköltözni otthonrol ,csövezni v mit ???
Ha ő boldog és nem árt senkinek akkor miért szurja a szemed??
Inkább saját házad táján söprögessél ,kedves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!