Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyire önállótlan...

Hogy lehet ennyire önállótlan valaki?

Figyelt kérdés

Szóval az oszt. társam 16 éves. Gimibe járunk. Úgy viselkedik, mint egy 10 éves, és a szülei úgy is bánnak vele. Kérdeztem hova megy tuvább tanulni, ő még nem tudja, de val. színüleg orvos vagy ilyesmi lesz. Tényleg jó tanuló. Haza megy és egész nap tanul, 9-kor meg már aludnia kell. A reggelijét is az anyja csinálja meg mindent.

Azt mondta, hogy valószínű, hogy Budapesten tanul tovább, és a szülei ott vesznek akkor egy házat, és ott fognak élni vele. Itt a munkájuk, gazdagok meg minden, és képesek elköltözni ezért 200 km-rel arréb.

Miért?????

2009. nov. 20. 18:19
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem te vagy kivételes, túlságosan önálló.
2009. nov. 20. 19:36
 32/58 anonim ***** válasza:
78%
szerintem csak játszod az agyad mert féltékeny vagy a kis csajra, inkább vennél róla példát. Elég szégyen amit csinálsz!
2009. nov. 20. 19:38
 33/58 anonim ***** válasza:
82%
Hát nekem egy rokonom ilyen, de azért ennél lightosabb, viszont már felnőtt és köszönhetően a nagy tutujgatásnak még mindig ilyen. Elmúlt húsz éves de nem tud semmit megcsinálni, vagy elintézni, nem tud főzni, nem tudja bekapcsolni a mosógépet, soha nem vásárolt még, a világon semmit sem tud maga megcsinálni. Egyszer az anyukáját baleset érte, és akkor sem tudott semmit elintézni vagy megcsinálni, tök messziről kellett egy rokonnak elutazni hozzá, hogy legyen neki ennivalója, meg tiszta ruhája, meg ki legyen takarítva. És lány.
2009. nov. 20. 19:45
 34/58 A kérdező kommentje:

Okéé.

Csak kérdeztem, mert érdekel, hogy mi lesz vele később.

Szerintem a pénzükön kívül mást nem lehet ezen irigyelni.

Én meg vagyok elégedve az életemmel. Mi sem vagyunk szegények, de én nyáron dolgozog is a kutyáimért. És ez nekem jó, mert szeretem őket. Jó, hogy nem az egész napom a tanulásról szól. Elég iskola után fél óra és van időm csinálni azt, amit szeretek. Rajzolok, kutyáimmal vagyok, angolt tanulok magamtól, mert magántanárra azért nincs pénz. Nem vagyok egész nap a számítógép előtt, csak mos várom, hogy betöltődjön egy film, amit angolul nézek, hogy közbe tanuljak értelmes dolgokat is.

2009. nov. 20. 19:45
 35/58 A kérdező kommentje:

Ő is ilyen. És ez szerintem nem normális.

Vagy csak én látom rosszul?

2009. nov. 20. 19:49
 36/58 anonim ***** válasza:
90%
Néha, kisebb dolgokban én bedobnám a mélyvízbe. Persze ha van valami problémája, betegsége, ami miatt tényleg nem képes többre, az nem az ő hibája.
2009. nov. 20. 19:51
 37/58 anonim ***** válasza:
68%
Hát hogy normális vagy nem normális azt nem tudom. Én vagyok, aki a rokonát írta az imént. Igazából, ha belegondolok több rokonom is ilyen, hogy semmit sem tud megcsinálni, de nem mind azért, mert ennyire rátelepedtek a szülei. Az egyik 23 évesen megkérdezte tőlem, hogyan kell buszjegyet venni. Ha megkérik, hogy fizessen be egy csekket, az rendesen stressz helyzet neki... Mikor valami szakdolgozattal kapcsolatos fontos dolgot kellett volna kérdeznie, nem merte felhívni a tanárt, pedig, a tanár miatt kicsúszhatott volna a határidőből és nem kap diplomát a többiekkel. De nem mert megejteni egy telefont, mert mit mondjon? Sőt, a múltkor mesélte, hogy a vőlegényével rántottát csináltak, és olyan jó volt, hogy feltörték a tojást, úgy élvezték. Most komolyan két felnőtt huszonévesnek nagy csoda, hogy fel tudják törni a tojást? Elég sok ilyen van, nekem is furcsa, hogy milyen béna némelyik "gyerek".
2009. nov. 20. 20:05
 38/58 anonim ***** válasza:
97%

ne foglalkozz vele. Végre egy ambíciózus csajszi:)

majd a férje kiszolgálja, ő meg építi a karrierjét. Ez így jó:D

2009. nov. 20. 20:23
 39/58 anonim ***** válasza:
97%

Az én évfolyamomra járt egy lány, akivel szintén felköltözött anyukája Pestre. Nem lett belőle semmi baja. Vannak emberek, akik megtehetik, hogy egész életükben ilyenek maradjanak. Amíg van helyettük, aki elintézi ezeket a dolgokat, addig semmi baj. De hidd el, amint rákényszerülne arra, hogy megcsináljon bizonyos dolgokat, megtanulná. Talán kettővel több rántást égetne oda.

Engem sem okítottak semmire a szüleim, kétségbe voltam esve, amikor felkerültem Pestre. Megfizettem a tanulópénzt (a szó szoros értelmében, hiszen pl. fogalmam nem volt, hogy ha utalok, annak kell egy hét, mire megérkezik), de ma már képes vagyok elvezetni egy háztartást suli és munka mellett, nem esem kétségbe, ha valami nem úgy alakul, ahogy terveztem. Nem kell mindenkinek tízévesen teljesen önállónak lenni.

Különben is, ma az a divat, hogy mindenki legyen más, mint a többiek. Na ő ilyen. Miért is baj, hogy nem csupa uniformizált ember él a földön?

2009. nov. 20. 20:27
 40/58 anonim ***** válasza:
71%

Bárcsak minden szülő minimum igy törödne a gyerekével.

16 évesen mit kéne csinálnia ,elköltözni otthonrol ,csövezni v mit ???

Ha ő boldog és nem árt senkinek akkor miért szurja a szemed??

Inkább saját házad táján söprögessél ,kedves.

2009. nov. 21. 00:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!