Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyire önállótlan...

Hogy lehet ennyire önállótlan valaki?

Figyelt kérdés

Szóval az oszt. társam 16 éves. Gimibe járunk. Úgy viselkedik, mint egy 10 éves, és a szülei úgy is bánnak vele. Kérdeztem hova megy tuvább tanulni, ő még nem tudja, de val. színüleg orvos vagy ilyesmi lesz. Tényleg jó tanuló. Haza megy és egész nap tanul, 9-kor meg már aludnia kell. A reggelijét is az anyja csinálja meg mindent.

Azt mondta, hogy valószínű, hogy Budapesten tanul tovább, és a szülei ott vesznek akkor egy házat, és ott fognak élni vele. Itt a munkájuk, gazdagok meg minden, és képesek elköltözni ezért 200 km-rel arréb.

Miért?????

2009. nov. 20. 18:19
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

Én inkább a szüleit nem értem meg.

Itt hagyják az eddigi életüket, csak azért, hogy legyen valaki a lányukkal?

Van még egy fiatalabb lányuk is.

Az iskolától kb. 10 percnyi sétára laknak, de mindig hozzák be kocsival, és jönnek érte.

Jó időbe biciklivel járt, de azt is alig engedték neki.

Oszt. kirándulásokra az apja/anyja mindig jön, ha lehet.

Mit monjak még, hogy értsétek?

Nem vagyok rá irigy. Én inkább lakok koleszba, mint hogy a szüleimmel legyek akkor is.

És mi lesz vele később a munkahelyén? Se főnöknek, se alkalmazottnak nem lenne jó.

2009. nov. 20. 18:58
 12/58 anonim ***** válasza:
84%
az a baj hogy manapság a normális családokat, furcsálják, lehet tényleg kicsit önállótlan de azon kivűl az égvilágon semmi gonnd nincs vele.
2009. nov. 20. 18:59
 13/58 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg ne szóld le szegényt,mit szólnál,ha téged is elemeznének a hátad mögött???Az egy dolog,hogy néhányan furcsálljátok,de nézd,van olyan dolog,amit meg benned furcsállhatnak mások,csak Te nem tudsz róla.Szerintem ne foglalkozz vele,sokkal inkább a saját dolgaiddal!Ők ilyenek,és kész,ennyi.
2009. nov. 20. 19:02
 14/58 anonim ***** válasza:
46%

A szülők kissé túlzásba viszik..

Ha egyszer nem lesznek a nyomában, akkor majd elüti az első autó szerencsétlent?

Nem gond, majd meggyógyítja magát.

2009. nov. 20. 19:10
 15/58 anonim ***** válasza:
64%
Kedves kerdezo.Neked igazad van ,Nem tudod elfogadni hogy szulok szinte ra telepednek a gyerekukre es levegot is csak az o engedelyukkel vehet. Most meg elvezi a lustasagat de kesobb ez mar zavaro lessz .Azzal hogy elmajmoljak nemelyik szulok a gyerekuket eggyaltalan nem biztos hogy jot tesznek vele.Kesobb mikor kikerul a nagy eletbe akkor tanulja majd az onnallosagot.Sebaj a fonok vagy valaki eloveszi barmi ok miatt,nincs gond apuka anyuka penz segit....
2009. nov. 20. 19:11
 16/58 anonim ***** válasza:
72%
Neked ehhez rohadtul nincs közöd, foglalkozz a saját dolgaiddal..
2009. nov. 20. 19:12
 17/58 anonim ***** válasza:
45%
Én megértem. Nem egyke véletlenül? A szülők imádják a gyereküket, és ezt kicsit sikerült valahogy túlzásba vinniük. Azonban, ha a gyerek igényli, hogy a szülei vele menjenek, akkor miért ne? A pénzük Pesten sem fog elszállni, és ha olyan végzettségük van, vagy olyan tapasztalatuk, akkor ott még lehet jobb állást is fognak kapni, és még gazdagabbak lesznek. Én nem ezért akadnék ki az ilyeneken, hanem mert még a wc-re is követik a gyereküket. Még 15-6 évesen is ágyba kapják a reggelit, és mindent alájuk tesznek. Ez nem rossz... gondolom a gyerek is jól érzi magát. Majd akkor lesz probléma amikor a szülők nélkül kell egyszer talpra állnia, és rájön hogy nem képes ellátni önmagát sem, nem hogy mást. Nem fogja tudni intézni az ügyeit, magára főzni, nem tudja mi az a felelősség. Majd ha egyszer minden a nyakába zúdul, rájön. Ez ellen nem tudsz mit tenni!
2009. nov. 20. 19:13
 18/58 anonim ***** válasza:
86%
Én értelek, hogy furcsállod, de ez szerintem se olyan durva. Ha a szülei nem ráakaszkodnak, hanem ez az osztálytársadnak is jó, akkor semmi probléma vele.
2009. nov. 20. 19:15
 19/58 A kérdező kommentje:

Félre értés ne essék én jóba vagyok vele. Barátnők vagyunk, de azért kérdeztem, mert ez FURCSA.

Van, hogy normális, de néha elkezd ugrándozni és táncolgatni. Egyedül én vagyok vele jóba az osztályból, mert régebb óta ismerem. Mindenki kiröhögi.

2009. nov. 20. 19:16
 20/58 A kérdező kommentje:

Azért jó neki, mert így nevelték.

Az iskolába is nem tud sehova egyedül menni. Még WC-re is el kell kísérnem sokszor. Ha mondom, hogy nem akarom, akkor meg elkezd hisztizni.

Ha egy tanár felszólítja, akkor meg már pánikba esik, hogy jaj most mit mondjon.

2009. nov. 20. 19:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!