Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagy szégyen, ha a gyereknek...

Nagy szégyen, ha a gyereknek az anyától lesz a neve?

Figyelt kérdés

apukával külön vagyunk, de annyit megígért, hogy adja a nevét a gyereknek. de nem akar semmit segíteni, mondtam nem is kell, ha így áll hozzá. a lényeg, hogy az anyja viszont le akarja beszélni, hogy ne vállalja el az apaságot. nem tudom mi lesz ennek vége. de az én családom speciel azok után, hogy majdnem kitagadt(először, mert gyereket vállalok egyedül) de most aztán végképp lenéznek, hogy még a nevet is nekem kell neki adni.

most egész életemben szégyenkeznem kell, meg a gyereknek is, HA így alakulna?

2013. nov. 23. 09:39
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Szerintem ne érdekeljen már. Van pár ilyen ismerősöm akinek a vezetéknevét az anyjától 'örökölte' de nem különösen zavarta sosem.

Később se lesz belőle semmi.

Volt akinek sokáig nem is tudtam, hogy nincs apja meg, hogy az anyja nevén van. Annyira nem.

Sőt, nálunk úgy van, hogy apa nevén vagyunk de pl:. én szívesebben lennék anya vezetéknevén mert az ővé sokkal gyakoribb és általánosabb, a sajátom meg állandóan félrehallják, félremondják és félreírják. Ja meg egyből tudják, hogy ja ő ennek meg annak a rokona.

2013. nov. 23. 15:47
 42/44 A kérdező kommentje:

#40 én a névről beszéltem, ők meg az apaságról.

de ha ez kell a névhez, ahogy fentebb írta valaki, akkor értem miért hozták témába.

#41 mivel valahol tehetetlennek érzem magam, eljön az idő, hogy már nem fog érdekelni

2013. nov. 23. 15:50
 43/44 anonim ***** válasza:
71%

azt hiszem akkor az én környezetem csak ennyire modern, hogy több ismerősnél az anyja nevét kapta a gyerek, pedig házasok...

nekem egyáltalán nem az jut eszembe, hogy tuti lányfejjel szülték,

főleg manapság, amikor a házasságot annyian elítélik

2013. nov. 23. 15:53
 44/44 anonim ***** válasza:

Kérdező (#42), szóval akkor az van, hogy az apaság rendezése iránti igényed jogos, és abban a gyámügy KÖTELES segíteni. A névviseléssel meg nem szabad foglalkozni, mert egyfelől sok cécó, másfelől kevés esély a nyerésre, harmadjára meg semmi jelentősége néhány vínasszonyt leszámítva...

(az apaság megállapítása UTÁN ugye a szülők közösen döntenek. Ha nem tudtok megállapodni, akkor egy idő után a gyámügy hivatalból dönt, ahogy akar. Viszont ez valamelyikőtöknek nem fog tetszeni - ha a Te neved kapja akkor neked, ha az apáét, akkor neki - szóval a téma a bíróságon folytatódik... évek, és vagy 50%, hogy végül bukod... cserébe meg semmi jelentősége sem a jogok, sem a kötelességek szempontjából, csak a pletykagép vénasszonyoknál van jelentősége amíg nem találnak más témát, vagy amíg be nem kussoltatja őket valaki...)

2013. nov. 23. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!