Szégyen a hajléktalanság?
Nem az én szégyenem. Nem lehetek felelős mindenki életéért. Az ember bizonyos szintig tud segíteni a rokonain de, aki alapból életképtelen és tesz rá azzal nem lehet, mit csinálni.
Nem kell vele találkozni és megemlíteni, eldumálni. Megtartod magadnak és kész.
Az én vidéki rokonaim háza, kertje egy trágyadomb nem is megyek hozzájuk mert engem a tisztaság mániást a hideg kiráz tőlük de nem is említem őket senkinek.
főleg mikor leégett a házad, és nincs hova menni, vagy ha bedőlt a hiteled és 2 gyerekkel vagy utcán.
nyilván az ő hibájuk...
A hajléktalanságot senki nem választja.
Őket valaki azzá teszi. Általába senkiházi, IQ szegény szülők. Átok rájuk.
"A hajléktalanságot senki nem választja. "
Az alkoholisták sem, akik a szenvedélyük miatt munkaképtelenné válnak?
Az alkoholizmus okai is a családban-családi kapcsolatokban keresendők. Meg kell genetikai hajlam is, de hogy az kijöjjön mindkét szülő felmenői-vérrokonai közt kell lennie 'alkoholizmusra' való hajlamnak, de akinek van OLYAN a családjában az messzire kerüli az olyanokat; de ha mégis olyanba futna még akkor is csak 25% az esélye hogy megjelenik a gyerekben.
Valaki az alkoholizmusba menekül, az egyébként tök jónak ígért életéből. Kisemmizik. És tehetetlen.
De lehet hogy a hajléktalanság viszi az alkoholizmusba, erre nem gondoltál? Hogy akit átvernek, kisemmiznek, és nem tud mit kezdeni magával az inkább 'kimenekül' a valósából.
Egyébként én sajnálom őket.
Rengeteg ember van olyan pozícióban/helyzetben amit meg sem érdemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!