Nagy szégyen, ha a gyereknek az anyától lesz a neve?
apukával külön vagyunk, de annyit megígért, hogy adja a nevét a gyereknek. de nem akar semmit segíteni, mondtam nem is kell, ha így áll hozzá. a lényeg, hogy az anyja viszont le akarja beszélni, hogy ne vállalja el az apaságot. nem tudom mi lesz ennek vége. de az én családom speciel azok után, hogy majdnem kitagadt(először, mert gyereket vállalok egyedül) de most aztán végképp lenéznek, hogy még a nevet is nekem kell neki adni.
most egész életemben szégyenkeznem kell, meg a gyereknek is, HA így alakulna?
erre azt mondták, hogy vissza nem vonható, meg nem változtatható
nem értelek előző
Dehogyis!
Az én lányom az én vezetéknevemet kapta, nem szégyen, ugyan már!
Sőt viccelni is szoktam vele, hogy ő a kis húgom.:)
Kérdező, miért lenne már szégyen? Ha nekünk lenne gyerekünk a párommal, én (férfi) valszeg megpróbáltam volna egyenesen rádumálni, hogy az Ő családnevét kapja, ugyanis náluk a családban csak lányok vannak, tehát az ő nevük kihal, ellenben nekem már van gyerekem a saját nevemen előző kapcsolatból, az tutin nem hal ki már...
A névviselésnek és a tartásdíjnak meg nem sok köze van egymáshoz, akár házasságban is lehetnek az anya nevén a gyerekek, ott is csak egy megkötés van, hogy az adott házasságból születő minden gyereknek azonos a családneve, hogy aztán az az apáé, az anyáé, vagy a kettő kötőjellel, ez a pár döntése.
A sipákoló kőkonzi vínasszonyokkal meg ne foglalkozzál, ők ottfelejtődtek a XIX. században kb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!