Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, főiskolások!...

Egyetemisták, főiskolások! Mennyiben támogat titeket a családátok a tanulmányaitokban és mik a terveitek a suli elvégzése utáni 10 évre?

Figyelt kérdés
Írjátok meg azt is, hogy milyen szakon vagytok.
2013. nov. 14. 13:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Turizmus-vendéglátáson vagyok. Költségtérítésesre jutottam be. A tandíjat a szüleim fizetik,itthon lakok így minden mást is. Diploma után szeretnék elvégezni egy műkörmös tanfolyamot is,amolyan "hobbiként".
2013. nov. 14. 20:38
 22/24 anonim ***** válasza:

Könyvtár szakon tanulok. Sajnos engem semennyire nem támogatnak a szüleim sem erkölcsileg, sem anyagilag. Mivel előtte máshova is jártam, csak nem fejeztem be, így az államis féléveim elfogytak, a tandíjat diákhitelből fizetem, mellette meg dolgozom. Jelenleg heti 60 órában.

Nagyon nehéz így, tanulni sem időm, sem energiám nincs, úgyhogy még egy ilyen könnyű szakkal is szenvedek, ráadásul folyamatos stresszben élek, hogy mi lesz velem, ha elveszítem a munkát és nem tudom fizetni az albérletet, hol fogok lakni, miből fogok megélni.

Egyelőre odáig tervezek, hogy fejezzem be valahogy az egyetemet, de pl. azt se tudom, hogy fogok tudni szakmai gyakorlatot csinálni, hiszen arra nem kapok fizetést, akkor addig hogy élek meg? Eléggé el vagyok keseredve, előre nem tervezek. Fejezzem ezt be valahogy, aztán utána elkezdek gondolkodni, hogy most akkor mi lesz.

2013. nov. 14. 21:39
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg Gazdaságinformatikus szakon tanulok, előtte 1 évig egy TTK-s szakra jártam.

Tavaly szeptember óta a párommal élek. Anyuék mindenhogy támogatnak. 1. félévben havi 50000ret kaptam, utána 40et, majd most szeptembertől 30at. Emellett heti 2-3 alkalommal kapunk tőlük főtt ételt. Kb 10 percnyire lakunk egymástól így bármikor számíthatok rájuk.

Ja, és fizetnek nekem megtakarítást, 2 év múlva kapok 2 milliót.

2013. nov. 15. 10:50
 24/24 anonim ***** válasza:

Én közgazdász szakon végeztem. Fizetősre kerültem be, apám fizette a tandíjat (a szüleim elváltak). Hozzá kell tennem, hogy nővéremnek és nekem is, régebben félre lett téve x összeg kocsira. A tandíjam ebből a pénzből lett kifizetve, illetve 2 nyelvvizsga is. Így diploma van, de autó nincs:)

Apámtól kaptam zsebpénzt is havi szinten, de ez nem szórakozásra meg ruhákra ment el, hanem rendszeresen ebből vásároltam be magamnak élelmiszert, tisztálkodási szereket meg 1-2 alapvető dolgot. Így legalább anyukámnak kicsit tudtam segíteni anyagilag.

1,5 éve végeztem, eddig közel sem olyan munkákat találtam, amiket szerettem volna, de hát ez van. Vannak elképzeléseim és terveim és úgy néz ki, hogy 1-2 hónapon belül megyek külföldre. Másoddiplomában egyelőre nem gondolkodom (persze ki tudja mit hoz a jövő), amennyire látom, sokkal többet számít a tapasztalat, rátermettség és a kapcsolatok, mint a papír.

2013. nov. 15. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!