Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, főiskolások!...

Egyetemisták, főiskolások! Mennyiben támogat titeket a családátok a tanulmányaitokban és mik a terveitek a suli elvégzése utáni 10 évre?

Figyelt kérdés
Írjátok meg azt is, hogy milyen szakon vagytok.
2013. nov. 14. 13:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%

19 évesen költöztem össze a párommal, akkor mentem egyetemre (közgazdász), mivel félárva vagyok, anyukámtól megkaptam a 30.000 Ft árvasági segélyt, többet nem tudott segíteni, mert elég rosszul áll. Az egyetem alatt minden hétköznap dolgoztam, 1 félévet leszámítva mindig kaptam tanulmányi ösztöndíjt, és szociális támogatást. Nagy szerencse, hogy nálunk az egyetem fizette a közlekedést, illetve adott 8000 Ft tankönyvtámogatást minden félévben.

A megkeresett pénzből kellett fizetnem a lakhatást, kaját, szórakozást, ruhákat, magántanárt, stb....

A munkakeresés nem volt olyan vészes nekem, mivel pályakezdőként, már rengeteg a végzettségemnek megfelelő diákmunkát fel tudtam mutatni. Gyorsan találtam jó munkát.

A tervünk, hogy szeretnék majd családi házat építeni, és szeretnénk 2 gyermeket.

2013. nov. 14. 14:57
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Első vagyok annyit tennék még hozzá, hogy sehol sem írtam, hogy főnök vagyok, vagy, hogy milyen fontos lenne a munkám. Jó helyen dolgozom ami sokaknak álom, nekem is az volt, nem gondoltm volna, hogy egyszer itt leszek. Itt vagyok. A pontos megnevezésem: Jogérvényesítő jogász, egyéb magasan képzett ügyintéző! Szóval ügyintéző vagyok és nem vezérigazgató.... Sok köztünk a fiatal, nem én vagyok az egyedüli!

Minden évben van pályázat, gyere jelentkezz te is, jó csapat, nekem is segítettek betanulni, te is megkapsz majd minden segítséget. Az meg, hogy majd'mindennap túlórázom/túlórázunk mi fiatalok? Megéri!

2013. nov. 14. 15:00
 13/24 anonim ***** válasza:
78%
Nem igazán értem ki az az erre tévedt irigy dög, aki mindenkit lepontozott, de váljék egészségére, hogy ennyire fáj neki mások sikere!
2013. nov. 14. 15:03
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
19 éves vagyok, idén kezdtem az egyetemet (anglisztika). Államira kerültem be, itthon lakom, itthon eszem stb... Havonta kapok zsebpénzt, ebből fizetem magamnak a +kaját, ruhákat (kivéve ha már nincs pl. pulcsim és hirtelen kell, azt anyáék megveszik), szórakozást. Volánnal kell bejárnom, néha magamnak veszem arra a bérletet, néha kifizetik, a budapest bérletet meg mindig anyáék veszik.
2013. nov. 14. 15:58
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Turizmus-vendéglátáson tanulok. Abban a városban, ahol lakok is, szóval itthon lakok a szüleimmel. Dolgozni nem dolgozok, kapok zsebpénzt, arra elég, hogy ruhát, sminket, ékszert, stb-t vegyek magamnak, a többit meg megveszik (kaja, tisztálkodószer, benzin a kocsiba). Másban nem tudom, hogy kéne támogatni. Leülni esténként megcsinálni a házit, vagy kikérdezni az anyagot? Nem értem. A terveim közt szerepel, hogy külföldre megyek (Anglia, Amerika) dolgozni, tapasztalatot szerezni, férjhez megyek, szülök (minél fiatalabb anyuka szeretnék lenni). Ezután kezdenék főleg karrierépítésbe.
2013. nov. 14. 16:10
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Lemaradt, hogy költségtérítésesen vagyok, mert abban az évben nem indult állami közgazdász képzés, amikor felvételiztem. A tandíjat is fizetik a szüleim, nem volt más választás, hisz a maximális 500 ponttal sem kerültem volna be államira.
2013. nov. 14. 16:11
 17/24 anonim ***** válasza:
32%

Akik itt válaszoltak, kérdezném, hogy mi az amitől ilyen jó eredményt érnek el, mert én tanulok, de egyszerűen nem megy a fejembe. Ha valaki esetleg tudna valami segítséget hogy mitől menne jobban a tanulás azt megköszönném, ha írna egy privátot.

18/F

2013. nov. 14. 16:40
 18/24 anonim ***** válasza:
77%

SMA-ra járok jelenleg magazin újságírás szakra. Kettő féléves a kurzus, összesen 400 000 Ft-ba kerül. Ha én leszek a legjobb kb 15 csoporttársam közül, akkor csak a fele. Most erre gyúrok, mert nem állunk túl jól, mégis bevállalták értem a szüleim, mert ez az álmom, ebben vagyok jó. Természetesen munkát keresek, halomnyi interjún vagyok túl, amint lesz valami, adok a tandíjba én is.

Miután végeztem, megyek kommunikáció szakra, diploma kell az újságíráshoz. Ezen kívül...fogalmam sincs.

2013. nov. 14. 17:02
 19/24 anonim ***** válasza:
69%

Komolyan mondom, olyan irigykedve olvasom itt néhány ember válaszát... én nem kerültem be állami gazdasági szakra sajnos idén ( ugye, köszönet a drága jó miniszterelnökünknek az ötös érettségim, nyelvvizsgám, emeltem sem volt ehhez elég), szóval egyrészt fizethetem a tandíjat, másrészt mindent magamnak kell vennem (pl. ruha, bérlet, telefonszámla), és még a rezsibe is bele kell adnom minden hónapba.

Lassan felélem minden tartalékom, hiába dolgozok suli mellett, aztán mehetek diákhitelt felvenni, csak hogy tanulhassak.... :(

2013. nov. 14. 18:15
 20/24 anonim ***** válasza:
75%

Aki a tanuláshoz kért tippet:biztos megfelelő szakot választottál? Én szakváltás után végeztem végülis ott ahol, mert az elsőn nekem is alig ment a fejembe. Egyszerűen az idő folyamán j9ttem rá, hogy ez engem annyira nem is érdekel.

Viszont amint az engem érdeklő dolgot tanultam, nemhogy a tanulás könnyebbé vált, de egyéb ismereteket is szereztem mellé, szívesen olvastam a tanulmányaimmal kapcsolatos témában.

Szóval szerintem elsődlegesen ezen gondolkodj el, mert ha valamit nem szívesen tanul az ember, az nehezen megy :(

2013. nov. 14. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!