Egyetemisták, főiskolások! Mennyiben támogat titeket a családátok a tanulmányaitokban és mik a terveitek a suli elvégzése utáni 10 évre?
19 évesen költöztem össze a párommal, akkor mentem egyetemre (közgazdász), mivel félárva vagyok, anyukámtól megkaptam a 30.000 Ft árvasági segélyt, többet nem tudott segíteni, mert elég rosszul áll. Az egyetem alatt minden hétköznap dolgoztam, 1 félévet leszámítva mindig kaptam tanulmányi ösztöndíjt, és szociális támogatást. Nagy szerencse, hogy nálunk az egyetem fizette a közlekedést, illetve adott 8000 Ft tankönyvtámogatást minden félévben.
A megkeresett pénzből kellett fizetnem a lakhatást, kaját, szórakozást, ruhákat, magántanárt, stb....
A munkakeresés nem volt olyan vészes nekem, mivel pályakezdőként, már rengeteg a végzettségemnek megfelelő diákmunkát fel tudtam mutatni. Gyorsan találtam jó munkát.
A tervünk, hogy szeretnék majd családi házat építeni, és szeretnénk 2 gyermeket.
Első vagyok annyit tennék még hozzá, hogy sehol sem írtam, hogy főnök vagyok, vagy, hogy milyen fontos lenne a munkám. Jó helyen dolgozom ami sokaknak álom, nekem is az volt, nem gondoltm volna, hogy egyszer itt leszek. Itt vagyok. A pontos megnevezésem: Jogérvényesítő jogász, egyéb magasan képzett ügyintéző! Szóval ügyintéző vagyok és nem vezérigazgató.... Sok köztünk a fiatal, nem én vagyok az egyedüli!
Minden évben van pályázat, gyere jelentkezz te is, jó csapat, nekem is segítettek betanulni, te is megkapsz majd minden segítséget. Az meg, hogy majd'mindennap túlórázom/túlórázunk mi fiatalok? Megéri!
Akik itt válaszoltak, kérdezném, hogy mi az amitől ilyen jó eredményt érnek el, mert én tanulok, de egyszerűen nem megy a fejembe. Ha valaki esetleg tudna valami segítséget hogy mitől menne jobban a tanulás azt megköszönném, ha írna egy privátot.
18/F
SMA-ra járok jelenleg magazin újságírás szakra. Kettő féléves a kurzus, összesen 400 000 Ft-ba kerül. Ha én leszek a legjobb kb 15 csoporttársam közül, akkor csak a fele. Most erre gyúrok, mert nem állunk túl jól, mégis bevállalták értem a szüleim, mert ez az álmom, ebben vagyok jó. Természetesen munkát keresek, halomnyi interjún vagyok túl, amint lesz valami, adok a tandíjba én is.
Miután végeztem, megyek kommunikáció szakra, diploma kell az újságíráshoz. Ezen kívül...fogalmam sincs.
Komolyan mondom, olyan irigykedve olvasom itt néhány ember válaszát... én nem kerültem be állami gazdasági szakra sajnos idén ( ugye, köszönet a drága jó miniszterelnökünknek az ötös érettségim, nyelvvizsgám, emeltem sem volt ehhez elég), szóval egyrészt fizethetem a tandíjat, másrészt mindent magamnak kell vennem (pl. ruha, bérlet, telefonszámla), és még a rezsibe is bele kell adnom minden hónapba.
Lassan felélem minden tartalékom, hiába dolgozok suli mellett, aztán mehetek diákhitelt felvenni, csak hogy tanulhassak.... :(
Aki a tanuláshoz kért tippet:biztos megfelelő szakot választottál? Én szakváltás után végeztem végülis ott ahol, mert az elsőn nekem is alig ment a fejembe. Egyszerűen az idő folyamán j9ttem rá, hogy ez engem annyira nem is érdekel.
Viszont amint az engem érdeklő dolgot tanultam, nemhogy a tanulás könnyebbé vált, de egyéb ismereteket is szereztem mellé, szívesen olvastam a tanulmányaimmal kapcsolatos témában.
Szóval szerintem elsődlegesen ezen gondolkodj el, mert ha valamit nem szívesen tanul az ember, az nehezen megy :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!