Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mindig azok okoskodnak,...

Miért mindig azok okoskodnak, akiknek a legkönnyebb az élete?

Figyelt kérdés

Sokszor tapasztalom az ismerősi körömben vagy különböző netes fórumokon, hogy álladóan azok az emberek akarják megmondani a "tutit", akik tulajdonképpen nulla élettapasztalattal rendelkeznek vagy minden szépen a fenekük alá van tolva.

Ha itt valaki például megkérdezi, miért kell 22-23 évesen gyereket vállalni a semmire, akkor biztosan megjelenik néhány emberke, aki majd elmeséli, hogy bezzeg neki ennyi idős korára már saját lakása, diplomája, gyereke meg vállalkozása van, és nem igaz, hogy mások nem képesek ugyanezt megteremteni maguknak - aztán ugye mindig csak a végén derül ki, hogy mindezt mondjuk a szülők vagy a gazdag párja finanszírozta.

Persze, ez csak egy kérdés volt a sok közül, hiszen napi szinten szoktam itt olvasgatni ezeket a "bezzeg én"-típusú válaszokat, ahol a kommentelők csak hosszas nyaggatás után hajlandóak beismerni, hogy a javaikat egyébkét egyáltalán nem maguknak köszönhetik, hanem - mint említettem - a pénzes háttérnek. Ahogy említettem, élőben is állandóan ezzel találkozom, mindig azok panaszkodnak az életről vagy tukmálják a tanácsaikat, akiknek például még soha az életben nem kellett semmiért megdolgozniuk (mondjuk gazdag egyetemista társak), sosem kellett semmiben hiányt szenvedniük, soha nem kellett nemet mondaniuk valamire.

Komolyan mondom, hogy nem értem...

2013. nov. 2. 14:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
51%

A 20-as válaszoló írta le a legnagyobb igazságot.

Nem kell pálcáttörni senki felett! Ez a titka mindennek, ha ő 20 évesen töri az utat a gyerekével, akkor úgy tesz.

Ha más két diploma után, hozzáteszem halkan, amivel sokan SAJNOS nálunk utcát sepernek, akkor csak akkor.

Mert ahogy az előttem szóló írta:

"Az életben nem tudsz mindent bebiztosítani. Jó több lábon állni, de akár a végtelenségig is várhatunk, mire ez meg az meg amaz is meglesz,hogy minimum 1000%-ban biztonságban érezhessük magunkat."

2014. márc. 29. 17:46
 22/26 anonim ***** válasza:
93%

Akik készen kapnak a fenekük alá mindent, nem kell hogy törjék a fejüket olyasmin, amin neked, és még sokaknak. Aki készen kap, nem úgy gondol az élettel, mint te, mert egészen mások a jövőjükkel kapcsolatos gondolataik, már nem kell házra gyüjteni, már ott a diploma stb.

Akinek nem ülnek a készbe, hanem maguknak kell dolgozni minden egyes félretett forintért, semmivel nem kevesebbek, nincs miért kisebbrendűnek éreznie magát. Dolgos szorgos emberek, akik büszkék lehetnek magukra, és arra amit önerőből érnek el az életben. :)

2014. márc. 29. 18:25
 23/26 anonim ***** válasza:
62%
Kicsit elgondolkoztam.. 21 éves vagyok és 22 éves koromra tervezünk a párommal babát, ő akkor lesz 32. Mire terhes leszek akkora lesz annyi munkaviszonyom ( levelezőre átmentem egyetemen), hogy 150 ezer lesz a TGYÁS-om és 100 ezer a GYEDem. Nincs saját lakásunk, viszont van autó, a párom mögött egy családi válallkozás, amivel ha nem is foglalkozna, akkor is évi 2-3 milliót termelne. És igen, én például úgy érzem, hogy nem lesz "korai" a gyerekáldás, ugyanis kapok GYED-et, a fősulit is lehetőleg befejezem mire visszamennék dolgozni és eddig is szakmában dolgoztam. Viszont azt tényleg nem értem, hogy sokan a tényleg semmire miért vállalnak gyereket. Azt fel is kell nevelni...
2014. márc. 29. 19:18
 24/26 anonim ***** válasza:
Azért,mert akinek könnyű az élete,annak van elég energiája és ideje észt osztani.
2014. márc. 29. 19:29
 25/26 anonim ***** válasza:
53%

"Ha más két diploma után, hozzáteszem halkan, amivel sokan SAJNOS nálunk utcát sepernek, akkor csak akkor. "

Tipikus ámítás amivel vigasztalják magukat a nem diplomások. Érdekes én egy diplomást nem ismerek aki utcát seperne. De még ha lenne, akkor is a tudást azt nem veszi el az utca seprés sem, míg a másiknak nincs is mit elveszítenie.

2014. márc. 29. 20:05
 26/26 anonim ***** válasza:

25. Melyik mondatomból szűrted ezt le? Vagy a te diplomádhoz járt ez a különös képesség?

Nos, tévedsz! Van diplomám, munkám is.

De ismerek olyat, aki képtelen vele elhelyezkedni, mert szerintük túl képzett és sok munkáltató nem szeretne annyit fizetni.

Itt nem is a tudásról volt szó különben, ha már értelmezési problémáid is akadnak, mert az természetesen nem vész el, de az életét anyagilag így képtelen jobban berendezni, mint az, akinek van egy jó szakmája és szuper karriert fut be vele, mert ilyet is ismerek.

2014. márc. 31. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!