Tényleg mindenre azt a legkönnyebb válaszolnotok hogy "költözz el! "?
én speciel, nem válaszoltam ilyen kérdésre ,de azért megtudom érteni a válaszadókat is.
Én is csak akkor kezdtem értékelni a meleg ételt, a forró fürdőt és megvetett ágyat otthon, amikor koleszos lettem és magamra lettem utalva.
A tinédzser korban sokszor elszalad velük a ló. Le vannak foglalva a maguk kis gondjaikkal és nem érdekli őket semmi más. A szülőnek meg a bele lóg, hogy fenntartsa a kis lakását ami jobb esetbe nem a banké.
Én is tiniként voltam ilyen önző és hittem ,hogy már felnőtt vagyok én is, hiszen már annyi mindenhez értek és tudok... és rá kellett jönnöm, hogy igenis én nem érhetek fel az anyámhoz. Vannak bizonyos dolgok amiket másképp csinálnék mint ő, de nem tudok mást tenni, mint segíteni, ha mást nem azzal ,hogy kitakarítok vagy megfőzök.
Az idősebb korosztály (20-22) pedig már önálló személyiség a függetlenség igényével. Szeretnék a saját életüket élni, de az anyagi okoknál fogva többnyire nem sikerül... és nehéz önálló emberként elviselni a szülőt, aki beleszól mindenbe. Én megértem ezt is. De amíg apuka-anyuka tart el, addig nekünk nincs jogunk beleszólni a dolgukba, amíg nem tettünk le az asztalra semmit!
nekem ez a véleményem. 22/L
Én egyszer válaszoltam azt egy kérdésre, hogy "költözz el", de ott egyértelműen leírta a kérdező, hogy leérettségizett, ergo: befejezte az iskolát, nagykorú.
Olyan szitut mesélt el, amire én innen nem láttam más megoldást.
18:41-es vagyok.
Az a bibi a "költözz el" dologban, hogy a 18-22 évesek legnagyobb része nem képes elköltözni otthonról, ugyanis anyagilag nem áll rá készen. Éhezni meg senki sem szeretne azért, mert az anyja, apja kiállhatatlan, akkor inkább elviseli az ember, míg muszáj. Ha elköltöznék pl én is, biztosan éheznék, ott kellene hagynom az egyetemet és egy érettségivel próbálhatnék szerencsét a nagyvilágban, se lakás, ahol aludhatnék, semmi... ez legalább annyira megterhelő egy ember számára lelkileg, sőt fizikailag is, mintha otthon minden napos veszekedésnek lenne kitéve... legalább akkora stressz. Szóval ez ezért értelmetlen tanács...
A legtöbb esetben olyankor írjuk ezt, amikor a kérdező helyében ezt tennék. Pl. az elmúlt pár hónapban főleg ilyenekre:
- szülei utálják, terror alatt tartják
- testvérét istenítik, ő meg a csicskás
- mostohaapa molesztálja
- szülő alkoholista
- csaj kidolgozza a belét is, nővére henyél és az ő pénzét szórja, szülők szerint ez oké
meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!