Miért mondhatta ezt: "Hagyj el, mert úgyis ezt érdemlem"?
Tegnap mondta ezt a kedvesem. Kérdeztem miért mondta ezt, nem válaszolt. Reggel már azt kérte, ne hagyjam el, mert nagyon szeret.
Kétségbeesett lány
de ha már észhez akarod téríteni,akkor őt küld le az ágyról vagy küld a másik szobába,ha van rá lehetőség!
ahogy olvasom ez csak hiszti a pasi részéről,nekem is volt ilyen pasim,nem engedtem,hogy bármiféle hisztivel elérjen nálam valamit és érdekes észhez tért! nem majd még én puncsolok neki,hogy ő jobban érezze magát!
EGY FÉRFI LEGYEN FÉRFI!NE PEDIG DEDÓS
Önmagát bünteti. S így akar irányítani. Röviden ez a válaszom.
Én kétszer is belebotlottam ilyen pasiba. Az ilyen típusok vagy egyáltalán nem vagy csak nagyon lassú folyamat árán változnak meg. Keresik azokat a nőket, akik otthonosak, háziasszonytípusúak. Komoly anyakomplexusuk van általában. Számukra a nő, aki mellettük van, ill. a gyermekeik anyja, ha van már gyerek, az szerepkörben sokkal közelebb áll az anyjukhoz, mint a női szerephez. Ezek a manuszok szinte mindig félrelépnek, mert hiányzik nekik a NŐ, mint nő. Lehetsz otthon bombázó, szuper szexi az ágyban, neki akkor is úgy fogsz leginkább tetszeni, ha bevállalod azt az anyaszerepet, amire neki otthon szüksége van.
Csak egy megoldás van, ha vele akarsz élni. NE menj bele ebbe a játékba! Még azt is mondhatnám, hogy elő kell venni egy kis nárcisztikus jellemvonást. Önzőbbnek kell egy kicsit lenni, bár ilyet én sem szívesen javaslok, mégis kénytelen vagyok. Magadban úgy tudod felépíteni a dolgot, hogy meghagysz több "önrészt" a közös életetekből, amibe nincs beleszólása. Javaslata, belelátása lehet, de ne irányítsa még burkoltan sem.
Csak, hogy egy egyszerű példával említsem: a tejfölös témára én azt mondanám: "Jó, holnap te csinálod az ebédet, rendben?" És tényleg ne csinálj neki másnap! Pláne ne kedvére valót! Más kérdés persze, hogyha nincs rajta a dili, akkor tesz az emberlánya a kedveséért mindenféle kedvességeket, de ez most nem az a kategória volt.
Az én esetemben egyébként mindkettő később elment pszichológushoz. Egyiknek bipoláris depressziója van, a másiknak már nem tudom, de lényeg, hogy az anyakomplexus beigazolódott mindkét esetben. Végül én is beszéltem a pszichológussal többször, mert meg kellett tanulnom, hogyan viselkedjem, hogy ne essünk bele még egyszer ebbe a gödörbe. Hajlamos vagyok ugyanis én is belegyalogolni ebbe a körbe. Önértékelési gondokra vezethető vissza....mindegy. De mondhatnánk: zsák a foltját megtalálta.... :-)
De ki lehet ebből jönni. Csak nagyon tudatosan kell, levetkőzve a hozott komplexusokat, beidegződéseket. A pszichológus nekünk nagyon sokat segített, lerövidítette a folyamatot, s együtt maradtunk végül. Rávilágított egy csomó mindenre, ma már nem gond ez. Mondhatom "végigjátszottuk".
09:24-es vagyok ismét, s közben olvastam az előző hozzászólásokat
NEM A TE FELADATOT KIRÁNGATNI ŐT EBBŐL!!!!!! Az ő feladata ebből kigyalogolni, te a legjobb és legtöbb, amit tehetsz, hogy asszisztálsz neki egy kicsit! De ne vidd túlzásba! A gyógyuláshoz hozzátartozik, hogy neki kell megtennie a lépéseket. Te csupán annyiban asszisztálj, hogy nem vagy ellene! TÖBB NEM KELL!
Nem tudom mióta vagytok együtt, de gondolom megy ez a huzavona egy ideje. Hidd el, tényleg nem a te feladatod őt ebből kirángatni. Úgy tűnik, hogy neki tetszik ez a kínlódás, olyan típus aki szeret szenvedni. Ha ő ezen nem akar változtatni, akkor nem tudsz mit tenni. Annyit tehetsz tényleg, hogy megmondod neki, hogy el kell mennie szakemberhez, ha veled akar maradni, és te is elmehetsz vele, vagy segítesz neki keresni valakit. Ez a maximum. De ne haragudj, miért jó az neked, ha hagyod hogy így viselkedjen veled. Nekem is volt egyszer egy kezdődő kapcsolatom, ahol nagyon hamar kiderült, hogy a pasas ugyan ilyen hisztis, duzzogó, kiabált, stb. Én is megmondtam neki, hogy nem normális amit művel, és hogy el kell mennie szakemberhez. Nem haragudtam rá, de hát nekem nincs annyi energiám, hogy ezt elviseljem. Aztán szünet volt, és két hét múlva még neten bejelentkezett, és megint provokált és veszekedett velem. Persze faképnél hagytam, és megint elmondtam, hogy viselkedési bajai vannak, ha változtatni akar, szóljon. Aztán megint szünet, majd egy hétre rá írt nekem, hogy na mi van, miért duzzogok... Én? :) szóval hagyjuk. Ilyen játszmákba én nem vagyok hajlandó bele menni, nekem olyan valaki kell, aki szeretget, és nem az van állandóan amit ő akar, vagy hisztizik, ha nem az van.
Szóval szerintem higgadtan mondd el neki, hogy keressetek pszichológust, vagy vegyen erőt magán és hagyjon fel a kínlódással és a hisztikkel. Ha nem hajlandó, akkor szállj ki. Esetleg hagyd meg a lehetőséget, hogy ha változtatni akar, akkor megtalál téged. De ehhez ne asszisztálj, komolyan felesleges. De ha ez nem tudsz dönteni, kérd ki a szüleid véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!