Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz ember vagyok, amiért...

Rossz ember vagyok, amiért nem szeretném, hogy a párom gyermekei velünk éljenek?

Figyelt kérdés

Egy éve ismerjük egymást, négy hónapja élünk együtt. A volt feleségétől van 3 gyermeke, akik most az anyjukkal élnek. A gyerekek anyja ki akar menni külföldre munkát keresni és a párom felajánlotta, hogy a gyerekek költözzenek hozzánk. Én ezt nem szeretném, mert a láthatásokból már megtanultam, hogy ő addig foglalkozik velük, amíg játszani, nevetgélni kell, de ténylegesen nevelni nem neveli őket. Hétköznap alig van itthon, hétvégén próbál jó apa és társ lenni de ez szerintem kevés. Lényegében onnantól, hogy hozzánk költöznek, két gyerek helyett ötről kellene egyedül gondoskodnom és attól tartok, ez meghaladná az erőmet.

Minden félelmemet elmondtam a páromnak, de ezzel csak azt értem el, hogy most ő is haragszik rám és én is egy utolsó alaknak érzem magamat.

2013. okt. 26. 18:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a véleményem, hogy a párod csomagban van, a tartozékokkal együtt el kell fogadni. Szerintem egyértelmű az, hogy az apa addig magéhoz veszi a gyerekeket amíg az anya ki nem megy, elrendez mindent és utána viszi ki őket.

Azt viszont kikötheted, hogy 5 gyerek (bár az életkoruk nem mindegy, hogy 5-8-10 vagy 12-14-16 évesekről van szó) ellátása már nagy erőfeszítés a részedről, neki is oda kell tennie magát, nem kicsit. Azt azért ne gondolja, hogy a régi asszonykára rálőcsölhette a nevelést, neki meg maradt a jópofizás, most meg rád hagyja a meló nagy részét.

2013. okt. 26. 19:21
 12/32 A kérdező kommentje:

A párom nem nagyon foglalkozik a gyermekeimmel, nincs rá ideje. Reggel 6-kor indul, ők még alszanak, este 9-re ér haza, ők már alszanak. Hétvégén jönnek az ő gyermekei, akkor néhány órán át velük van elfoglalva, utána pihen vagy a barátaival megy kerékpározni.

Sajnos az összeköltözésünk óta már a kapcsolatunkban sem vagyok biztos. A férjem nem ilyen volt és úgy érzem most rosszul választottam.

A volt anyósom mindenben segít amiben tud (együtt élünk), de tőle sem várhatom el, hogy 74 évesen öt gyerek után szaladgáljon.

2013. okt. 26. 19:27
 13/32 anonim ***** válasza:
47%
Én fel nem foghatom azt, hogy valaki kapcsolatot kezd egy férfival akinek vannak gyerekei, aztán ezeket a gyerekeket ki akarja zárni a férj életéből. Ha akartad a férfit akkor fogadd el a gyerekeivel együtt.Nem értem az ilyen nőket, komolyan.
2013. okt. 26. 19:33
 14/32 anonim ***** válasza:
23%
Eddig a másik nő húzta az igát, most te fogod.
2013. okt. 26. 19:36
 15/32 anonim ***** válasza:
84%

13: Olvasd már el, nem azzal van a baj, hogy van 3 gyereke, hanem hogy apuka nem foglalkozik velük. Gondolom a kérdező is jó ingyenpesztrának, addig sem neki kell kiszolgálnia a gyerekeit.

Kérdező, ebben az esetben tényleg érdemes elgondolkodnod azon, hogy ilyen emberrel együtt akarsz-e élni...

2013. okt. 26. 19:39
 16/32 anonim ***** válasza:
18%

Lehetne más oldalról is tekinteni a dolgot.

Nagyon szép a nagycsalád az összes problémájával és a rengeteg munkával együtt.

De fel lehetne ezt vidámabban is fogni.

A házi munkát el lehet osztani, be lehet vonni a nagyobb gyerekeket is.

Az sem baj, ha a párod az, aki "inkább" játszik a gyerekekkel. Nekem ez nagyon tetszik. Nem kocsmázik, nem tűnik el, hanem foglalkozik velük.

Te meg biztosítod a meleg családi fészket.

A leírásodból arra következtetek, hogy ez átmeneti állapot, 1-2 év.

Hát használd ki arra, hogy összemelegedj a párod gyerekeivel, s a közös gyerekeiteket is közelebb hozzátok a párod gyerekeivel.

A srácok csak nyerhetnek ebből.

Nézd meg a Szeleburdi család című filmet és tanulj belőle sokat! :))

Komolyan mondom, hogy én örülnék egy ilyen helyzetnek! :)

sok-sok szép, boldog órát szerezhetnek neked és egymásnak is a gyerekeitek.

2013. okt. 26. 19:54
 17/32 anonim ***** válasza:
33%
Kellett neked utánfutós faszi, most cseszheted. Tudtad, hogy vannak kölykök, mit képzeltél, kizárólag az anyjuk felelőssége a nevelésük? Na jó reggelt, anyukám...
2013. okt. 26. 20:23
 18/32 anonim ***** válasza:
51%

Akkor ha jól értem, még nem vagytok házasok, ugye?

Nem segít neked a házimunkában, a gyerekek körüli teendőkben sem? (leckeírás, vigyáz rájuk egy kicsit, hogy ki tudj kapcsolódni stb)Te dolgozol?

Azt megértem, hogy segíteni próbál a saját gyerekein,mert külföldön nem olyan egyszerű ám egyedül sem, nem hogy gyerekekkel, de ha tényleg csak a te nyakadba akarja varrni őket is, akkor nagyon megértem a te álláspontodat is, és csodálkozom, hogy kitartasz egy ilyen önző ember mellett...Próbálj vele beszélni az egészről higgadtan és megfontoltan. Mondd el neki, hogy attól tartasz, nem fogod bírni, és muszáj lesz besegítenie neki is(nincs gyerekem még,el se tudom képzelni, hogyan lehet kivitelezni 5 gyerek nevelését, a háztartás vezetését, meg a munkát)Ha ezt nem érti meg, akkor el kellene gondolkodnod azon, hogy jó-e neked ez az egész párkapcsolat. Remélem rendbe jönnek a dolgok!

2013. okt. 26. 20:41
 19/32 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy olvasom ez nem végleges dolog. Ha anyukának sikerül a a külföldi dolog akkor mennek utána. Azt is úgy vettem ki a szavaidból ha te gyerekeid nem közösek a pároddal. És ők veletek élhetnek. Így természetes h ők is jöhetnek. Nem meghátrálni kell a dologtól hanem megoldást találni. Azt is írtad h próbál jó apa lenni, játszik, nevetgél velük. Aztán meg azt írod reggeltől estig dolgozik. Így ha ideje engedi foglalkozik velük. Nem értem a te gyerekeid mitől különbek mint az övék. Csak abba gondolj bele fordított helyzetben neked ez h esne??? Egy férfi mindig is kevesebbet tudott a gyerekeivel foglalkozni mint az anyjuk ez köztudott. Ugye a tieidet nem neveli mert nem az övék a sajátját meg szerintem csak azért nem mert "hétvégi apuka" és szeretne mindent megadni nekik. Már pedig szerintem kutya kötelességed odaengedni őket és megtanítani a párodat a gyereknevelésre az egyik a másik meg az h akkor annyi feltételt szabj meg h te is nevelhesd őket és érjenek a szavaid mert nem leszel valóban könnyű helyzetben. (És itt nem a verésre gondoltam nevelés alatt. :P )
2013. okt. 26. 20:54
 20/32 A kérdező kommentje:

Nem erre számítottam. Mindig olyan szeretettel beszélt a gyermekeiről, azt hittem, tényleg szereti őket. Most már erről sem vagyok meggyőződve. Amíg nem éltünk együtt, segített a házimunkában is, de mióta összeköltöztünk teljesen megváltozott.

Ha szakítunk, akkor sincs jobb helyzetben, mert mehet vissza a haverjához lakni, oda még hétvégente sem mehettek a gyerekek. Nem tudom miért kellett biztosra mondania, hogy jöhetnek hozzánk. Most engem terhel, hogy esetleg nem lesz hová menniük.

Valóban nem kocsmázik, de hétvégente az a napi 2 óra amennyit a gyerekekkel játszik engem még nem tehermentesít semmi alól.

2013. okt. 26. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!