A volt férjem újra nősült, gyereke is van már abban a
házasságban. Szeretnék nagyobb gyerektartást kérni.
Tudom, hogy nem keres többet, mint anno, de az új
felesége elég jómódú, neki van pénze. Erre hivatkozva
megemelnék a gyerektartást?
A válás előtt kellett volna gondolkoznod,hogy elég-e neked annyi tartásdíj,amit kapsz!A férjed csak annyit köteles adni,amennyi a jövedelmének a megítélt százaléka.Az új nejnek semmi köze a te gyerekedhez.De ha sokat szemétkedsz,akkor lebeszéli a férjedet arról,hogy az ünnepi alkalmakra küldjön neked pénzt,azon felül,amit a Bíróság megítélt.És igaza is lesz.Inkább azon lennél,hogy a gyerek-és apa kapcsolata jobb legyen.
2009. nov. 11. 15:51
Majd a közös gyereknek vesz dolgokat a "fölösleges" pénzéből, ha úgy látja jónak, de nem neked keres már! Az előbbit tulajdonképpen kérheted is, és ha tudja, hogy a gyereknek megy, akkor szerintem biztosan szívesebben áldoz rá.
2009. nov. 11. 15:52
Szerencsére a gyerektartás megállapításába nem számít be az új feleség fizetése.
A te új partnerednek is van fizetése mit szólnál ha azt mondanák akkor már nincs is szükséged annyi gyerejktartásra?!
2009. nov. 11. 15:59
Egy fillérrel se fogsz többet kapni. Sőt, a volt férjed még a gyerektartás mérséklését is kérheti, ahogy előttem is írták már. Az új gyermekére hivatkozva. A feleségének meg az égvilágon semmi köze hozzád, meg a ti közös gyereketekhez.
2009. nov. 11. 16:03
"Ha a volt férjem jól él, akkor elvileg több marad a fizujából".
lehet,hogy jól él,de a kérdés az,hogy a jelenlegi fizetése több lett-e a volt férjednek!Nem? Akkor te semmivel nem tudod alátámasztani,hogy marad a fizujából valami..Azért mert a jelenlegi felesége anyagilag jól áll,és EZ MIATT az exed jól él,még nem biztos hogy a fizuja megmaradt! Erre nem kéne alapoznod semmit..te csak annyit tehetsz,hogy vagy beszélgetsz a exférjeddel,és megkéred,hogy adjon több pénzt a fiának pusztán csak azért mert a fia,vagy elmész a bíróságra,és hivatalos úton kéred a gyerektartás módosítását! Nagyon valószínű,hogy ebben az esetben figyelembe fogják venni a másik gyereket is,és csökkenteni fogják az ő érdekei miatt..Megéri az neked,hogy esetleg a volt férj berág rád,és csak annyit ad amit előírnak? Nem ad több + pénzt hisz az neki már nem kötelező??Így nem segítesz a fiadon sőt!!
2009. nov. 11. 16:04
Te egy másik gyerek esetleges kárára akarsz többet a sajátodnak...Nem túl szép dolog...Javasolnám,hogy vidd bíróság elé a dolgot,és remélem csökkentést ítélnek meg,hacsak ki nem röhög a bíró,hogy ilyen abszurd indokkal kérsz emelést!
2009. nov. 11. 16:09
komolyan mondom ledöbbenek attól, hogy némelyik nő mennyire pénzéhes, és lehúzós. Kapsz havi 20ezret, plusz ünnepekkor és még máskor is utal a VOLT férjed pénz. Más nem is kap gyerektartást. Te meg havonta több tízezret kapsz és ez sem elég? Kell a pénz a palidra, hogy a volt párod feleségével akarod eltartatni a gyereket lassan? Neked ahhoz a nőhöz semmi közöd! Örülj, hogy egyáltalán ennyi pénzt is kapsz, mert a férjed jó fej, és saját magától többet ad, mint amennyit a bíróság megitélt. Becsülnöd kéne, nem még jobban lehúzni!
2009. nov. 11. 16:09
Szerintem menj oda a volt ferjedhez es huzd le egyenest a bort a hatarol...Vagy nem ez a szandekod?Eleg durva az is hogy egyaltalan ez a kerdes megfogalmazodott benned!!!
Inkabb mond az uj pasinak hogy dolgozzon tobbet!!!!
2009. nov. 11. 16:24
19/69 A kérdező kommentje:
Nem a palimra kell a pénz, többet adott nekem eddig,mint a férjem valaha is. A gyerekre kell a pénz. Farkastörvények uralkodnak, a saját és gyermekem érdekeit nézem, nekem a fiam az első. Amúgy nem is olyan jó fej az ex. A fia sem akarja látni, mióta megvan a második gyereke, nem is megy a fiam, utált mindig is ott lenni, biztos nem véletlenül.
2009. nov. 11. 16:29
Kapcsolódó kérdések: