Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van értelme ennek? Túlélőverme...

Van értelme ennek? Túlélővermek szerte az országban?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy kisméretű 1-2 max 5 négyzetméteres félgömb alapú félpincéket ások ki, rakok ki vasszerkezettel, és bélelek ki ponyvával. Végül földdel borítanám az egészet és imádkoznék, hogy minél hamarabb elburjánzzon rajta a helyi növényzet. Ebben a rejtett térben konzerveket, egy kis kályhát, pár karton ásványvízet, feltöltött akkut, vákuumcsomagolt meleg takarót helyeznék el, a lehető legsterilebb körülmények között. (tehát utólag leburkolnám, stb, olyan lenne mint egy kis kamra egy házban) Talán még kis zuhanyozót is csinálnék, amit gázzal lehetne melegíteni (nem tákolmányt....), gázpalackot is elhelyeznék, persze a pincetérben nem használnám.

10 ilyen vermet ásnék szerte az országban, a lehető legkietlenebb területeken, ahol az ember az álmában sem képzeli, hogy ilyen tartalékok lapulnak a talpa alatt egy rejtett, földdel takart csapóajtó mögött.

Költői kérdés, racionális válaszokat nem várok. A nem lehet megcsinálnit sem.

Inkább az érdekel, hogy ha kész lesznek, lesz-e értelmük. Jó ötlet-e, stb.

2013. szept. 24. 18:27
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Ha érdekel valakit hozzátenném, hogy gyakran vadkempingezek, és az ötlet onnan jött, hogy iszonyatos energiákat szokott elvinni a vadkemping, és a kedvenc területeinken újra és újra fel kell verni a sátrat, tengernyi cuccot kell felvinni és ez nagyon fárasztó.

Ezért alakítanám ki ezeket a kis "apartmanokat" ami csak kicsivel nyújtana nagyobb konfortot a vadkempingnél, mégsem kerülne súlyos tízezrekbe az ott tartózkodás, vagy nem kéne saját pénzen nyaralót venni ami miatt aggódunk, hogy feltörik, rossz helyen van, stb.

Szóval a természet kellős közepébe szeretnénk ezt, mert általában ott tudjuk kiereszteni a civilizáció zaját, mocskát.

2013. szept. 24. 18:32
 2/16 anonim ***** válasza:
68%
saját tulajdonú terület? építési engedély? töménytelen pénz? (te vitted a lottó ötöst?) ezek vannak?
2013. szept. 24. 18:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Tegyük fel, milliárdos vagy, és megteheted hogy az országban pár millióért csinálj ilyen bungalókat. Végül is csak a földeket kell megvenned ahová építenéd, az anyagokat amiből építenéd, és a belevalókat..

Ha mind a 10 kész van, akkor jön a kérdés. Minek neked 10?

Vándorolni akarsz egyik helyről a másikra?? Milyen okból készülne? Atom támadás? Ha túl is élnéd, a bungalóban meghalnál sugárfertőzés miatt. Nagy éhínség miatt? Elég ha 1 éhes ember megtudja hogy van ilyen bungaló.. Inkább megöl,de megszerzi.

Eladni? Ki venné meg több millióért? Senki..

Így végig gondolva semmi értelme ilyet építeni.. Ha túlélné az ember a katasztrófát és nem rádióaktív a levegő, akkor ott vannak a barlangok, régi bunkerek ahová mehetne..

2013. szept. 24. 18:37
 4/16 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem tök jó ötlet,ilyennek mindíg lehet értelme.
2013. szept. 24. 18:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Kész vagy velük, szólj és kérek pontos koordinátákat.:)))Ja és még sorolnám, mit rakjál bele.:)) Én idős vagyok, sátrazok, itt-ott. Néha 1-2 hétre eltűnök, de soha nem néztem ki málhásszamárnak. Nem kell az egész kérót magaddal vinni.:)))
2013. szept. 24. 18:47
 6/16 A kérdező kommentje:

Harmadik- köszi :)

Második. Igazad van, bár egy halálosan éhes embernek szerintem nincs ereje az erdő mélyén bungalókat keresni.

A milliókat nem értem. Csak vascsövek kellenek hozzá, ponyva, valamennyi tégla, talán beton, meg festék :) Persze lehetne fokozni is.

2013. szept. 24. 19:02
 7/16 A kérdező kommentje:
Első, az extra ebben az lenne, hogy nem saját tulajdonú, hanem inkább magánkézben levő erdőkbe, mezőkre raknám.
2013. szept. 24. 19:03
 8/16 anonim ***** válasza:

Azért kerülne sok pénzbe, mert magántulajdonú földekre nem építhetsz ilyen bungalókat a tulaj engedélye nélkül.

A legtöbb tulaj ebben nem látna semmi ötletet és nem fog belemenni.

Extra hogy magán tulajdonba erdőkbe, mezőkbe építenéd.. Ez nem fog menni. Az erdők, mezők is valakik tulajdonában vannak..Sőt vannak helyek, főleg a turisztikai résznél ahol védett növények, esetleg állatok élnek, oda szigorúan tilos még bungalót is építened.

Azért az a pár vascső, ponyva nem sokáig húzná ki a telet neked..A tégla és beton sem olcsó manapság, főleg ha 10 ilyen bungalót akarsz..

2013. szept. 24. 21:54
 9/16 anonim ***** válasza:

"Szóval a természet kellős közepébe szeretnénk ezt, mert általában ott tudjuk kiereszteni a civilizáció zaját, mocskát"

Ez ironikus. Úgy ereszted ki a civilizáció zaját és mocskát hogy 10 helyre beásod a földbe? Aki komolyan gondolja ezt, az ver egy sátrat és ott lakik, vagy még azt se használ. Attól, hogy elásod a zuhanyzót és a gázfűtést még a civilizáció mocska marad, csak nem felszínen, hanem föld alatt. Álszent környezetszennyezés.

2013. szept. 24. 21:56
 10/16 anonim ***** válasza:
már bocs, de szerintem marhaság, úgy ahogy van...
2013. szept. 25. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!