Az örök kérdés: van szerintetek nő és férfi között barátság?
Az általad leírt esetben nem tudni, lehet, hogy a nő többet akar, nem látunk a szituációba, se a fejükbe.
Viszont annyira furcsa nekem ez a sok "nincs ilyen, csak ha melegek" válasz. Van férfi barátom, régóta, nem csak felszínes haverság, bármit meg tudunk beszélni - ugyanúgy ő a barátnőmnek is barátja, és detto, nincs tabu téma, se feszengés, se semmiféle "vibrálás". Láttam már a barátomat szerelmesen, tudom azt is, hogy néz rám egy férfi, aki kíván. 100%, hogy ilyesmi nem áll fenn nála, pedig baromira nem meleg. Ha valamelyikünk esetleg fizikailag tetszene is neki (NAGYON nem valószínű, teljesen más a nőideálja és piszkosul válogatós, a mérce az egekben), akkor sem akarna velünk kapcsolatot - meggyőződés miatt sem (vallás), és azért sem, mert egyikünk se lenne összeférhető vele - ilyen téren. Nekünk sem fordult meg soha a fejünkben, hogy ne barátnéként nézzünk rá, ha történetesen tetszene, akkor se. Ennyi, nem kell extrém kivételnek, melegnek vagy torzszülöttnek lenni hozzá.
Azoktól kérdezem, akik váltig állítják, hogy ilyen nincs: képtelenek vagytok úgy tekinteni valakire, hogy ne két lábon járó nemi szervként tekintsetek rá? Vagy nem vagytok képesek ellenkező neműeket barátként szeretni, úgy hogy abszolút nulla a nemi vonzalom? Esetleg mindenkibe beleestek (vagy mindenkire rágerjedtek), akit jó fejnek tartotok? A biszexuálisakkal mi a helyzet, azoknak senki soha nem lehet semmilyen barátja, mert mindkét nem "célcsoport"? Mi, akiknél a barátságnál tényleg nem számít a nem, ennyire ritka állatfaj lennénk?
Nem trollkodásból kéredzem ezeket, őszintén érdekel, honnan ez a meggyőződés ilyen sokakban.
"bármit meg tudunk beszélni"
Bármit? Hüvelygombától a szexuális pózokig? Az ilyen kevésbé "gusztusos" témákat is? Ugyanúgy, mint egy azonos neművel? Talán nőgyógyászt is ő ajánl neked?
Egyébként tapasztalatból gondolom, kérlek.
Saját és mások elbeszélései alapján.
Volt, ahol 15 év után borult a bili, hogy a "legjobb barát", bizony nem mindig gondolt csak barátként az illetőre.
+
Úgy vélem, hogy SEMMI SZÜKSÉG kettő (!) legjobb ellenkező nemű barátra! Mi a fenének?
Az az egészséges, ha a párod egyben a legjobb barátod.
Ha vele mindent megbeszélsz, miért vinnéd egy "semleges" harmadikhoz a problémáidat?
33: hüvelygombáról és nőgyógyászról a büdös életbe senkiről nem éreztem szükségét beszélni, pláne, mert előbbivel még nem volt szerencsétlenségem. Szextéma igen, nem tabu, pózok és egyebek sem.
A (férfi) barátunknak mi vagyunk a legjobb barátai. Részünkről meg nem LEGJOBB barátot írtam, hanem barátot (a kérdés barátságról szólt, nem legeslegjobb és egyetlen barátságról), a legjobb barát nekem a lány, és neki is én. Ennyi. Furcsa lenne?
"Párom" nincs, és nem is lesz, ez nem ide tartozik. De komolyan úgy gondolod valakinek a párkapcsolatán kívül nem lehetnek barátai (akár több)? Nekem ez volna fura.
"bármit meg tudunk beszélni"
"nem LEGJOBB barátot írtam"
"a párkapcsolatán kívül nem lehetnek barátai (akár több)?"
Döntsd már el, miről beszélsz!
Vagy te minden "barátoddal" BÁRMIRŐL el tudsz beszélgetni? Akkor mi marad a "legjobbnak"?
Nálam nem így van.
Akivel csak "biztonságos" témákról tudunk beszélgetni, az csak kellemes beszélgetőtárs, kedves munkatárs vagy jó haver lehet, barát akkor, ha átléptünk a feszengő udvariasságon, nincsenek köztünk falak.
Nem tudom mi nem tiszta, valószínűleg mást jelent nekünk a barát. Egy barát nekem az, akivel mindent meg tudok beszélni, akiben bízhatok, aki számomra fontos és mindez viszont, és ilyenből több is van. Aki csak simán jó társaság, de nincs meg ez az összhang és megértés, az inkább haver. Barátból is van legjobb, akihez legjobban kötődök, ettől még a többi előtt sincs tabu témám.
Nem érdekel mi a barátaim neme, nem a kromoszóma-összetételük miatt szeretem őket.
Talán így érthetőbb, és még mindig nem értem, mi olyan baromi furcsa ebben.
Szerintem alapvetően nem. A férfi-nő kapcsolatot nem a lelkizésre, mély, mindent feltáró beszélgetésekre találta fel az evolúció. 2 esetben működik, ha egyik fél sem vonzódik a másikhoz semmilyen mértékben nemi értelemben, vagyis egy minimálisan sem vibrál köztük a nemek közötti különbség által adódott feszültség. De ez rendkívül ritka. Igazából egy jó férfi barátom volt, de ő a fiúkat szerette. Igazából nem is férfiként néztem rá, hanem ő is olyan volt mintha a barátnőm lenne. Más férfiakkal el nem tudnám képzelni ezt. Próbáltam barátkozni fiúkkal, ebből általában az lett, hogy részegen szerelmet vallottak a nagy "barátság" után vagy azt hitték, hogy a barátkozásom célja, hogy burkoltan ágyba akarok velük bújni. Áh, nem, nincs férfi-nő barátság.
27 N
Szerintem 50%.
Vannak azért még becsületes emberek. Lehet, hogy szerencsém van a párommal, de pl neki vannak barátnői, Kb 8 éve vagyunk együtt és megbízom benne. Nem adott még okot semmiféle aggodalomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!