Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az örök kérdés: van szerintete...

Az örök kérdés: van szerintetek nő és férfi között barátság?

Figyelt kérdés
Vagy az egyik fél mindig többet akar? Adott egy tisztességes, családos férfi, kedves, csinos feleséggel, a másik oldalon egy gyermekét egyedül nevelő nő. Mindkettejük gyereke egy helyre jár bölcsődébe, a gyerekek barátkoznak egymással, ezért a két szülő is sokat kommunikál egymással. Barátság kezd kialakulni közöttük vajon, vagy valami más inkább? Szerintetek?
2013. szept. 23. 13:55
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
84%

igen, létezik barátság két ellenkező nemű felnőtt között. szépen is néznénk ki, ha nem létezne.

A hűség, hűtlenség döntés kérdése. Nincs akarat ellenére összegabalyodás.

2013. szept. 23. 14:18
 12/55 anonim ***** válasza:
43%

Felületes haverság lehet.

Igazi, mély, mindent kibeszélős, intim, szégyenérzettől mentes barátság kizárt.

Azt máshogy: párkapcsolatnak hívják.

Kivétel: ha legalább a férfi a saját neméhez vonzódik.

2013. szept. 23. 14:18
 13/55 anonim ***** válasza:
60%
A nők szerint van, mert az állítólagos férfibarátról nem gondolják, hogy többet is akarna. Az állítólagos férfibarát pedig nem elég bátor ahhoz, hogy beismerje ezt. Én még nem láttam olyan férfit, aki szintén azt mondta volna, hogy van szimpla barátság férfi és nő között.
2013. szept. 23. 14:19
 14/55 anonim ***** válasza:
82%

A legjobb barátom férfi. De mi is úgy kezdtük hogy együtt jártunk, szakítottunk, és barátok maradtunk, mert a vonzalom kimúlt. Lehet hogy részemről nem is volt igazán. Így lehet barátság. De hogy két felnőtt ember között csak az lenne, még akkor is ha a gyerek miatt találkoznak, hát elég kérdéses.

Sok ilyet láttam már, (mondjuk két esetről konkrétan tudok) hogy ovis-kisiskolás gyerekeiken keresztül ismerkedtek meg, és összejöttek, és a meglévő házasságukból kiléptek a felek. Egy régi barátom szülei váltak így el, hogy apuka összejött a barátom legjobb barátjának az anyukájával. A másik meg az én óvodás koromban történt meg, ovistásraimmal.

2013. szept. 23. 14:20
 15/55 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van. Nekem az egyik legjobb barátom fiú. Bár ő meleg. :)

A páromnak is van egy jó barátnője. Na, ott szerintem csak a párom miatt jó barátok. A csaj (hiába van férje), ha párom benne lenne, már több lenne köztük.

Tehát csak akkor van barátság, ha egyik fél sem vonzódik a másikhoz.

2013. szept. 23. 14:20
 16/55 anonim ***** válasza:
100%

Van, csak ritka. Nekem kb. 7 éve van egy jó barátom, aki férfi, a férjemnek meg több, mint 15 éve szintén nagyon jó barátja, aki nő. Nekik is lett volna alkalmuk összejönni, nekünk is, mégsem egymást választottuk, már mindegyikünknek van komolya kapcsolat, férj, feleség, család, de a barátság fennmaradt.

Igazából nem lehet megmondani, hogy a kérdésben szereplők közt mi alakulgat, lehet barátság, de lehet több is.

Én óvatos vagyok az ilyen barátságokkal, még ha meg is tapasztaltam, hogy tényleg léteznek. De azt is megtapasztaltam, hogy nagyon ritkák: mint írtam, egy férfi barátom van, de rajta kívül volt még vagy tíz, aki csak mondta, hogy barát, közben meg többet szeretett volna.

2013. szept. 23. 14:23
 17/55 A kérdező kommentje:
Itt inkább az "anyuka" az, aki keresi az "apukát" bölcsin kívül is, különféle indokokkal. Viszont ezt apuka soha nem hárítja el.
2013. szept. 23. 14:24
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik legjobb barátom akinek tényleg mindent elmondok mindenféle szégyenérzet nélkül férfi. Már 14 éve vagyunk egymás mellett, szóval igenis van!

Soha semmit nem akartunk egymástól, vagyis többet mint a barátság. Egyáltalán nem vonzódok hozzá stb...

A másik a férjem de az ugye más....és igen tudja hogy mindent megbeszélünk... :)

2013. szept. 23. 14:24
 19/55 anonim ***** válasza:
100%

ha egyik fél részéről sincs vonzalom, akkor van.

onnantól kezdve, hogy az egyik meg akarja dugni a másikat már nem beszélhetünk önzetlen barátságról.

2013. szept. 23. 14:26
 20/55 anonim ***** válasza:
100%
nekem egy általános iskolás sulis társam a legjobb barátom. nővéremmel járt majdnem 6 évig, de nekem ő az egyetlen igaz barátom. sajnos a lányokban(meg amúgy az emberekben) elég sokat csalódtam, így nem nagyon nyílok meg bárkinek is, ő viszont minden gondomról-bajomról tud. és tudom, hogy nem élne vissza semmilyen információval velem kapcsolatban.
2013. szept. 23. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!