Nagyon rosszulesett! Fiam kritizálja a főztömet. Elhatároztam, hogy ezentúl nem főzök. Egyenek amit találnak a hűtőben! Vagy inkább hozassam a kaját valahonnan, megéri az egy 4 tagú családnak?
- Most a fiad dolgozik vagy sem? Ha egésznap otthon van, és punnyad, akkor egyen retket, de nehogy már Te alkalmazkodj hozzá! Sőt inkább mond meg, hogy ha nem tanul, akkor dolgozzon és fizesse ki a részét a rezsiből és a kajából!
Esetleg vegyél neki pár tyúkot, azok majd tojnak minden nap tojást, és eheti a rántottáját!
-Azért ez se volt egy normális mondat:
"Amúgy annak aki azt írta, hogy biztos nem elég jó, meg fűszeres a kaja, azt nem hiszem,nekem pl. ízlik"
ÉS? Az hogy neked mi ízlik és mi nem, annak semmi köze a fiad ízléséhez? Nekem ízlik a sóska meg a rántott hal, apukámnak és öcsémnek meg nem?
Na bumm!
A fiadnak nincs pénze és épp munkát keres?
Azért ez nem egészen így hangzik:
"Azon kívül, délig alszik, majd félnap számítózik, tv-ik, éjfélig megint számítózik, ennyiből áll a napja."
Szerinted meglepő, hogy nincs pénze? Ha egésznap gépeznék, tévéznék és aludnék, és azt mondanám, hogy munkát keresek, akkor valahogy nem érne meglepetésképpen, hogy nincs pénzem.
Te ezt miért hagyod csak úgy? Szerintem kicsit nagyobb probléma, mint hogy ízlik-e neki a főztöd vagy sem.
Hat igen, gondoltam en, hogy a fiadnak nem a foztod a baja, hanem mas gondja van. Ereztem en ezt, es irtam is korabban.
A fiad egy senkinek erzi magat, hiszen se iskolaba nem jar, es nem is dolgozik. Szoval a fiad talan kezd depresszios lenni? Kezd tele lenni a hocipoje az elettel, es ezt mar a te finom foztod is banja!
Nezd, nekem ugyan meg kisebb a fiam, de en 100%, hogy nem dolgoznek azert, hogy a 22 eves egeszseges fiamat eltartsam!!!
Szoval a lenyeg, NEM a foztoddel van gond, hanem a fiad boldogtalan.
Ha nincs munka videken, kuldd ki kulfoldre dolgozni! A foiskolat miert hagyta abba? Lusta volt tanulni? Lusta dolgozni is es tanulni is? Ez nagyon szomoru! En nem engednem, hogy a fiam igy eljen, ne is haragudj. Es tudod minel inkabb megszokja ezt a semmit tevest, annal nehezebben fog nekiallni barmihez is!
Menjen ki kulfoldre, vegezzen szakmunkat kint, eppen eleg munkat lehet talalni. Tudod, csak AKARNI kell!:)
az alapkérdésre már válaszoltam, ez most a kiegészítés a kommentek miatt.
kérdezed meg a fiadtól, hogy felnőttnek érzi-e magát. ha igen, akkor mikor szeretne saját lábon állni? ameddig nem, addig azt kell csinálnia, ami TE mondasz.
Kedves Kérdező!
nekem úgy tűnik, Te a rendeléses megoldással szimpatizálsz inkább, és nincs ezzel semmi baj, igenis legyél egyszer "önző" ás még ha kicsit drágább is, tedd, amit legjobban szeretnél, mert megérdemled!!!!!! :) Te ennyi év alatt meguntad a mindennapos főzést - napi minimum egy óra, gondolom - főleg így, hogy még fitymálják is... Éljenek a hagyományos nemi szerepek, mi? :S Teljesen megértelek! Többek közt ezért is szoktam propagálni a házimunka megosztását, amit nem úgy értek, hogy én minden nap robotolok órákat a konyhában, a pasim meg évente 3-szor becsavar egy villanykörtét, hanem hogy mindenki csinál mindent. Igen, a pasi is főz, mert nem törik le tőle a farka!
"22 evesen a draga fiacskadnak mar a felesege is fozhetne, nem? " én tudok jobbat, főzzön magának. Tanítsd meg akár. vedd a konyhába magad mellé, hogy főzzetek együtt, és akko rő i smondhatja,hogy mit hogy szeretne, hogy ízlene jobban. És legalább a felesége nem fog úgy járni, mint Te. :(
Hypathia, 28/n
Nos... bátyám tökéletes hasonmása lehet a fiadnak, csak ő két évvel idősebb! :) A milánóiban kevés a fokhagyma, a palacsinta nem elég "lyukacsos", mama töltött paprikája sokkal finomabb stb stb... Nos erre anyu úgy döntött, hogy akkor innentől kezdve eszünk amit akarunk, ő csak hétvégén főz, akkor is inkább apu miatt. Hétköznap van hogy meleg étkezési utalvánnyal megyünk étterembe menüzni, van hogy itthon dobunk össze valami gyorsat. Érdekes azóta tesóm is megtanult pár könnyebb kaját, aztán ha azt enne mindennap, akkor főzzön magának mindennap... Néha az én főztömet is leszólja, még akkor is ha szerintem kifejezetten finom lett. Az első pár alkalommal amikor ő főzött én is kritizáltam őt, direkt, már csak azért is... mire felháborodott és azt mondta ha nem tetszik nem kell ennem belőle. Akkor szépen elmagyaráztuk neki anyuval, hogy "látod, látod milyen rossz, amikor több órás munka után csak leszólnak!" Ez két éve kezdődött nálunk kb. Azóta valahogy egyre inkább csöndben van ebéd közben. :D Azért vigyázz nehogy a ló túlsó oldalán kössön ki, és inkább nem eszik, csak dolgozni ne kelljen vele... bár ha ott tartotok már legalább megbecsülné a belefektetett energiádat!
Én a helyedben, nem kezdenék el kaját rendelni ezért... tanulja meg, hogy nem mindig az van amit ő szeretne, nem lehet mindig egyoldalúan táplálkozni, tudom nem szép ilyet mondanom, de azzal csak a "fenekét nyalnád ki" 20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!