Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon rosszulesett! Fiam...

Nagyon rosszulesett! Fiam kritizálja a főztömet. Elhatároztam, hogy ezentúl nem főzök. Egyenek amit találnak a hűtőben! Vagy inkább hozassam a kaját valahonnan, megéri az egy 4 tagú családnak?

Figyelt kérdés
Szerinte kevés, meg nem szereti pl. azt amiben darált hús van, pl.a rakott kel,karfiol, milánói, a gombát...20 éves, eddig nem volt ennyire válogatós... Szerinte csak a csilis bab, és a rántott hús, gyros ,ilyenek a jók.Már 22 éve főzök, ill. házas vagyok,eddig mindenkinek ízlett a főztöm. De a fiam szerint " már mindenkinek tele van a töke".Ezért úgy gondoltam egy ideig rájuk bízom a főzést/ na ,ezt megnézném/.vagy pedig rendelek valahonnan,csak az a baj,hogy úgy nagyon drága lesz.Mit csináljak szerintetek? megérdemlek ennyi luxust,hogy ennyi év után ne kelljen főznöm?Most is, reggel hazajöttem melóból,és nekiláttam milánóit főzni,erre elővesz a hűtőből a csilis bab konzervet,hogy ő inkább azt eszi, na ezzel aztán eldurrant az agyam....Mit tanácsoltok?
2009. nov. 1. 13:06
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
70%

Ezt én is szoktam anyummal és sokszor mondom neki, hogy rossz a főztje, pedig ha másét megkóstolom attól hányom el magam és ilyenkor kiderül, hogy istenien főz! Talán azért mondja, mert neki már nagyon megszokott a Te isteni főztöd! Nem kell vele foglalkozni, tudat alatt tudja ő is, hogy jól főzöl! És én is sokszor jobban megeszem a konzerveket és a gyors kajákat, melegszendvicseket, pizzát és egyebet, mert valami másra vágyom, mint amit anyum főz, hiába, hogy jó, de akkor is.

Olvastam most egy könyvet (A leves hazudik), és abban benne van az is, hogy miért kívánjuk jobban ezeket a bolti kotyvalékokat és miért rossz a mama főztje! Egyszerűen az ízesítők úgy hatnak ránk, hogy tudat alatt függőség alakul ki! Olvasd el, nagyon érdekes! Többek között benne van az is, hogy mi miből készül! pl.: eper íz= ausztrál fa fűrészpora! Érdekes!

2009. nov. 1. 13:30
 12/46 A kérdező kommentje:
Nem ő 22 éves,Ő 20,:) én vagyok 22 éve házas:),de mindegy, nem ez a lényeg!Én is épp arra gondoltam,hogy egy konzerv is 3-4- 500ft,ugyanott lennék,mintha rendelném, és kevesebb lenne a cipekedni való, mosogatni való. Annak aki azt írta,hogy jó, hogy ez a legnagyobb problémám, megsúgom, sajnos van ettől nagyobb is, kivánom hogy neki ne legyen semmilyen, de ettől függetlenül NEM KÖTELEZŐ VÁLASZOLNI ERR A KÉRDÉSRE,ossza az észt akkor a "nagyobb problémáknál"....ne nekem.
2009. nov. 1. 13:37
 13/46 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a hozzászólásaitokat,rendesek vagytok. Nem hiszitek el ennyi év után, mennyire fárasztó,és nagy teher minndennap kitalálni,és megalkotni valamit...Én is szívesen leülnék és megenném amit elém raknának, eszembe se jutna kritizálni:( Hát ez van, nagyon rosszulesett, de jó volt kiírni magamból, és köszi a vigasztaló szavaitokat!!! :)
2009. nov. 1. 13:42
 14/46 anonim ***** válasza:
87%

szerintem érvényesülni akar valamilyen formában, mutatni szeretné, hogy ő már felnőtt.

szerintem semmiféle képen ne rendelj. inkább abszolút nyugodt hangon, szemrehányás nélkül mond meg neki, hogy semmi gond, főzzön magának azt amit szeretne. eleve nem árt, ha megtanul főzni. mutasd meg neki hogy kell főzni. én 15 évesen egy haverommal együtt sütöttem az első pizzámat, de úgy, hogy mindent magunk csináltunk (tészta, szósz stb.) és az évek alatt megtanultam főzni. 26 éves voltam, amikor lehidaltak a barátnőm szülei, hogy milyen vacsorát varázsoltam, tehát ezek a tapasztalatok nagyon fontosak. nekem a mai napig nem kell azért egy nő, h legyen vki aki főz.

2009. nov. 1. 13:43
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Én minden nap megbeszélem a szüleimmel, hogy mit szeretnénk aznap enni, így nincs vita (legalábbis részemről nem lehet ) hogy ezt főztél én nem eszem meg mert nem szeretem. Mindig próbálunk olyan ételeket főzni, amit mindenki megeszik, ha mégis van olyan, amit én nem szeretek és ők szívesen ennék, akkor én általában aznap hideg kaját eszem. Így senki nem tud megsértődni. Néha kompromisszumot kötünk. Mondjuk én nem szeretem a tarhonyát pörkölttel, szüleim pedig igen. Ilyenkor vagy csak pörköltet eszem kenyérrel, vagy megkérem anyut, hogy főzzön hozzá egy adag tésztát is, így a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad elv lesz a nyerő. Szerintem beszélj a fiaddal és kérdezd meg tőle, hogy ugyan mégis mi a problémája, lehet tényleg nem is a főztöd, hanem más dolgok nyomasztják.
2009. nov. 1. 13:57
 16/46 A kérdező kommentje:
Marhára nem érdekli a főzés, max. egy rántottát tud megalkotni,és ha valami véletlen folytán meg is tanulna főzni, többe kerülne a "leved mint a hús"...Próbáltam én tanítgatni, őt is , meg a lányomat is, de sajnos nem érdekli őket...
2009. nov. 1. 13:57
 17/46 anonim válasza:
86%
Szerintem nem ártana éreztetni a kölyökkel, hogy vegyen vissza, amúgy is felnőtt ember, nyugodtan megmondhatod neki, hogy rohadtul eltarthatja magát, ha nem tetszik neki a rendszer. Én 18 éves koromtól magamra főztem, és rohadtul örültem, ha hétvégén édesanyám főtt ételt tett elém. Lehetett volna főtt kutyasz.r is. Fogja fel, hogy felnőtt ember, ha bármit kap, az nem természetes az ő korában, hanem ajándék!
2009. nov. 1. 13:58
 18/46 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem is csak a férjedre és magadra főzz. Ha a fiúnak hirtelen más lett az igénye, akkor oldja meg, ahogy akarja. Ha dolgozik, vegyen magának, ha nem, hát kénytelen lesz éhezni... Kicsit elszaladt a ló a fiatalemberrel, nem tudom, hogy merészel ilyen hangon beszélni az édesanyjával. A rendelést nem tartom jó ötletnek. Egyrészt drága, másrészt nem biztos, hogy jó, ha engedsz a gyereknek. Ha elköltözött és a saját keresetéből fent tudja tartani magát, majd akkor lehetnek különböző luxus igényei. Ha 20 évig megfelelt neki a te "borzalmas" főztöd, talán még néhány évig, amíg nálatok "vendégeskedik" ki fogja bírni. Mellesleg, a férjed mit szól a gyerek kirohanásához, miszerint "mindenkinek tele van a töke" a főztöddel? Ha látná a fiad, hogy erős az összetartás a szülők között, akár ebben a kérdésben is, lehet, hogy nagyon hamar megváltozna az ízlése.
2009. nov. 1. 13:58
 19/46 A kérdező kommentje:
Úgy látom inkább fiatalok válaszolnak, ami nem is baj, de egy szülő "sorstárs" válaszát is várnám, náluk hogy van ez? Amúgy van valamelyikőtöknél, hogy rendelitek, pl. sulibói, vagy máshonnan a kaját? Kb. mennyibe kerülhet?
2009. nov. 1. 14:00
 20/46 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem, fozzetek egyutt. Ez alapvetoen jot tesz a gyerek-anya kapcsolatnak is, es raadasul latod, mit enne szivesen.
2009. nov. 1. 14:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!