Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon rosszulesett! Fiam...

Nagyon rosszulesett! Fiam kritizálja a főztömet. Elhatároztam, hogy ezentúl nem főzök. Egyenek amit találnak a hűtőben! Vagy inkább hozassam a kaját valahonnan, megéri az egy 4 tagú családnak?

Figyelt kérdés
Szerinte kevés, meg nem szereti pl. azt amiben darált hús van, pl.a rakott kel,karfiol, milánói, a gombát...20 éves, eddig nem volt ennyire válogatós... Szerinte csak a csilis bab, és a rántott hús, gyros ,ilyenek a jók.Már 22 éve főzök, ill. házas vagyok,eddig mindenkinek ízlett a főztöm. De a fiam szerint " már mindenkinek tele van a töke".Ezért úgy gondoltam egy ideig rájuk bízom a főzést/ na ,ezt megnézném/.vagy pedig rendelek valahonnan,csak az a baj,hogy úgy nagyon drága lesz.Mit csináljak szerintetek? megérdemlek ennyi luxust,hogy ennyi év után ne kelljen főznöm?Most is, reggel hazajöttem melóból,és nekiláttam milánóit főzni,erre elővesz a hűtőből a csilis bab konzervet,hogy ő inkább azt eszi, na ezzel aztán eldurrant az agyam....Mit tanácsoltok?
2009. nov. 1. 13:06
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Szerintem ha eddig jó volt a főztöd, ezután is jó lesz. Ahogy mondani szokás ne a nyúl vigye a puskát. Én sem vagyok oda édesanyám főztjéért (mert nem túl változatos), de ezt még sosem éreztettem vele, mindig megeszem, amit elém tesz, mert tudom, hogy nagyon rosszul esne neki a kritika.

Éppen ezért azt gondolom, hogy ne főzz egy darabig. Esetleg főzz, de úgy, hogy csak magadnak, kis adagot, a többieket ne kínáld meg belőle! Egy- két főtt kaja -menetes hét utána hidd el, hogy a fiad mind a 10 ujját megnyalja majd. A rendelés valóban drága, főleg 4 főre, így azt annyira nem javaslom.

2009. nov. 1. 13:14
 2/46 anonim ***** válasza:
87%
Ha ilyen a gyerek,akkor csak magadnak meg a férjednek főzz 2-3 hétig.Máglátjátok,meddig bírja.
2009. nov. 1. 13:16
 3/46 A kérdező kommentje:
Köszi,teljesen igazad van, de akkor megint én leszek a szar, rossz családanya, aki még főzni se képes a családjának.Amúgy legszívesebben én is ezt tenném.
2009. nov. 1. 13:18
 4/46 anonim ***** válasza:
94%
Rá ne főzz, oldja meg maga, hisz úgyis 20 éves nagy felnőtt gyerek. Ha kritizálni tud, biztos megoldja magának a "jobbat".
2009. nov. 1. 13:18
 5/46 anonim ***** válasza:
89%

Mond meg neki, ha nem tetszik oldja meg ő. Kritizálni mindig könnyű, de segíteni, hogy másabb legyen, azt már nem, mi?

Itt pároméknál egy napot mi főzünk (hétvégén vagyok csak itt), hogy olyan is legyen, ami a mi szánk íze szerint van, vezesd be otthon, nagy a gyereked, ha nem tetszik ez se, akkor így járt.

2009. nov. 1. 13:20
 6/46 anonim ***** válasza:
93%
Hát a fiad felnőtt, szíve joga hogy azt egyen, ami neki ízlik. Te viszont nem vagy a cselédje, hogy mindig az ő szája íze szerint főzz. Főzz amit te, meg a férjed szerettek, ha akar eszik, ha nem akar, nem kap mást. Nem leszel te ettől szívtelen anya!
2009. nov. 1. 13:21
 7/46 anonim válasza:
19%
De jó h van akinek ez a legnagyobb problémája... -_-"
2009. nov. 1. 13:24
 8/46 anonim ***** válasza:
90%

Ha fozol is es kozbe meg a gyerek konzervet bontogat, akkor ennyi erobol ugyanott vagy anyagilag, mintha rendeled a kajat. Mert fozni is es meg bevasarolni konzerveket is nem olcsobb szerintem.

22 evesen a draga fiacskadnak mar a felesege is fozhetne, nem? Szerintem ekkora nagy gyereknek mar nem kellene ilyen rondan viselkednie.

De elkuldheted par honapra Afrikaba is, aztan majd megtanulna, hogy mit jelent az etel.

Elhiszem, hogy merges vagy, en is az lennek!

A fozelekeket sem szereti? Mert azt fozhetsz 2-3 napra is es csak meg kell melegiteni mindenkinek.

Mondd meg a fiadnak ez van, ha nem tetszik, oldja meg maganak, fizessen be uzemi konyhara, vagy fozzon o maganak. Kerd meg, hogy viselkedjen felnott ember modjara!!!

9/46 anonim ***** válasza:
87%
A fiad nagyon hálátlan. Én sose mernék ilyet mondani anyának, igaz, van pár étel (kb kettő) amit nem szeretek, de tudunk kompromisszumot kötni. Igazuk van az előttem szólóknak: próbáld ki, mit szól hozzá, ha 20 évesen hirtelen magára utalva lesz. Sok sikert és ne szomorkodj!
 10/46 anonim ***** válasza:
61%
Lehet, hogy nem is a kaja a baja, hanem valami mas gondja van a 22 eves fiatal embernek.
2009. nov. 1. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!