Nagyon rosszulesett! Fiam kritizálja a főztömet. Elhatároztam, hogy ezentúl nem főzök. Egyenek amit találnak a hűtőben! Vagy inkább hozassam a kaját valahonnan, megéri az egy 4 tagú családnak?
Hát lehet, hogy durva volt, meg túlzásba vitte, de ok nélkül senki nem mond ilyet. Szerintem te is gondold át, hogy főzöl, mert nálunk is vannak olyan kaják, amit nem valami jól tudnak az anyukák elkészíteni, és mikor mégis olyan jellegűeket erőltetnek állandóan, hát az nem lehet valami jó. Mondjuk nekünk külön háztartásunk van, de nem mindig öröm átmenni ebédelni, mert hiába érezzük jól magunkat, legtöbbször olyan semmilyen a kaja és nem egyszerű eldönteni, hogy küzdjem-e le, vagy mondjam meg, hogy bocs, de ez nem ízlik. Összesen kb. két féle fűszer, ugyanaz az íz mindennél, a hús igénytelen hatalmas darabokra vágva, a fasírtnak erős kapor(!) íze van és semmi más, főzelék, mint a leves stb. Az étkezésre nem mindenki úgy tekint, hogy csak megtömi a hasát, jobb az, ha élvezet. Persze nem szólok be, mert megsértődnének. Ettől függetlenül tényleg van, amit tökéletesen készítenek el, de nagyon sok, ami egyszerűen nem jó. Arra jó, hogy belapátoljam és ne legyek éhes, de azért egy étkezés nem csak erről szól. Ha csak ennyi lenne, megfőzném a krumplit meg a húst, úgy, ahogy az Isten megadta, megenném és kész.
Más kérdés, hogy főzzön magára, de mi van, ha mondjuk valami tényleg nem stimmel a darált húsos kajákkal, mondjuk mind jellegtelen és fűszertelen, csak a többiek nem szóltak, ő meg volt olyan bunkó, hogy beszólt? Másik oldala is van a kérdésnek. Nem egyszerű folyton finom ételeket rakni az asztalra, tudom, mert én is csinálom, de néha tényleg nem árt újítani, ha nem is a megszokott ételek elkészítésén változtatsz, bár lehet nem ártana, próbálgathatnál teljesen új dolgokat is.
Szia! Én még csak 26 vagyok, de nekem a férjem nagyon válogatós. Megfőzök (és abszolút nem főzök rosszul) erre mást eszik, a főtt kaját meg ki kell dobni mert nem fogy el. Most két hete nem csinálok mást csak rántott húst, mert azt akar enni. Én azt szoktam, amikor eldurran az agyam, hogy nem főzök. Ha neki áll feljebb, megmondom, hogy úgyse azt eszi, amit csinálok, úgyhogy csináljon magának. Azért nem fogok a tűzhely mellett állni órákat, hogy utána a kukába kerüljön az étel, mert neki olyan jó dolga van, hogy válogathat. Egy időbe mindig megkérdeztem mit főzzek, mit enne szívesen, de akkor meg az volt a baj, hogy kérdezgetem.
Sztem ne főzz neki. CSak magadnak meg a férjednek, ő meg oldja meg, ahogy akarja. Gondolom 20évesen dolgozik, akkor a saját keresetéből is meg tudja oldani a házhozszállítást esetlegesen.
Na én kb. veled egyidős lehetek. A lányom 18 múlt, a konyha tájékára se tudtam olyankor csalogatni, ha főzésről volt szó, pedig kiskora óta próbálkoztam szorgalmasan. Max. a szobájából szokott kikiáltani: kész van már a kaja?
Az ízlése sokszor próbára tesz engem is, pl. nem eszi meg a rizses hús, de szereti a pörköltet rizskörettel...
Aztán jött a szerelem! Azóta már egy csomó dolgot megtanult főzni, mert nyaraláskor "spórolni kell", meg "mégse élhetünk szendvicsen, pizzán" -szóval öröm volt hallani ezeket az ő szájából! Azóta látom rajta azt is, hogy becsüli a konyhai munkát:)
Fiúval ez biztos másként van, de megértelek, engem is bosszantana és bosszant is, amikor semmibe veszik a munkám. A rendelés szerintem nem válna be. Egyrészt sok pénzbe kerül, másrészt a férfiak még képesek, és hosszú ideig böjtölnek, csak hogy nekik legyen igazuk:) A férjedről nem írtál, ő mit szólt az ominózus kritikához?
Te aztán tényleg jófej lehetsz!
A fiad őszinte, elmondja, hogy nem ízlik neki a főztöd, és hogy ő mást szeretne enni? Komolyan, a mai világban már senki nem képes elviselni az őszinteséget?
Egyedül "a mindenkinek tele van a töke" volt bunkóság tőle, mert max. a saját nevében beszélhet, a többiekében nem!
Elmondom mit csinálj:
Ne csinálj neki kaját, hanem vegyél neki egy rekesz chilis bab konzervet! Majd megunja! Valamint főzz minél gyakrabban rántotthúst, meg amit szeret!
A chilis bab, rántott hús, gyros abszolút népszerű ételek, sokkal többen szeretik, mint a rakott kelt és a karfiolt (Mondjuk én speciel imádom a makarónit!).
Na összefoglalva főzz magadnak, amit szerettek, neki meg vegyél pár konzervet, és minél gyakrabban főzd neki, azt amit szeret!
Bár, ha ez egyszeri eset volt a 20 év alatt, akkor valószínűleg más van a háttérben. Nő, suli/munka, vagy drog!
Szerintem meg rendeljen a saját pénzéből Ő magának ebédet!!!
Hidd el 3-4 nap múlva ízlene neki a te főztöd is mert rájön hogy ez milyen drága mulatság!!!!
Párom (24/F) hasonlo mint a fiad...még otthon lakik,de nálam van heti 3-4 napot
anyukája nem főz valami jol (ezt senki nem meri megmondani neki),mikor összekerültünk csodálkoztam hogy miért izlik páromnak annyira a 2 napos kaja...meg megértettem,hogy miért inkább sültkrumplit meg virslit eszik otthon:D
DE
esze ágában nincs megbántani ezzel az anyját,ha náluk vagyunk énis megeszem,pedig utána 2 napig fáj a hasam a rengeteg füszertől...
viszont mivel elég sokat van nálam,ezért csinálok ugy kaját,ahogy ő szereti...és megvan oldva...
(nem,velem nem annyira tapintatos mint az anyjával,tudja hogy következő pár évtizedben ugyis ezt eszi,most kritizáljon,mert később fejéreöntöm:D)
anyukáját ismerve ,ha mondanánk hogy szar amit főz,onnantol nem főzne...
főzz te is csak a férjedre...majd rájön...
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!