Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhatároztam, hogy egy időre...

Elhatároztam, hogy egy időre eltűnök. Hol vannak Budapesten éjszakai menedékhelyek, esetleg olyanok, ahol 1 hétig ellehetnék?

Figyelt kérdés
Anyám ma kerek-perec megmondta, hogy nem hajlandó tovább bámulni a pofámat. Találtam egy tízezrest, el is dugtam, az elég, hogy jegyet vegyek magamnak Budapestig. Neten olvastam nemrég, hogy vannak ilyen krízisszállók, tudna valaki ajánlani egyet? És hogy jutok oda a Keletiből? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, kérlek, ne kérdezzétek a részleteket, sürgős! El kell mennem most! (1-2 hétre szeretnék eltűnni max.)
2011. jan. 20. 10:08
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
Hány éves vagy?
2011. jan. 20. 10:12
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Szeintem ha jót akarsz magadnak, ne menj hajléktalan szállóra.

Inkább azon agyalj, hogy tudnád magadat a szüleid nélkül is szocializálni.

2011. jan. 20. 10:12
 3/28 anonim ***** válasza:
18
2011. jan. 20. 10:13
 4/28 anonim ***** válasza:
74%

Fú,nem tudom,talán ha beírod google-be,akkor tuti ki ad sokféle lehetőséget.

Tudom azt írtad ne kérdezzünk,de mégis érdekel,hogy miért jó az ha 2hétre eltűnsz,aztán visszamész..úgyis ugyanaz lesz a helyzet:S én is elmennék,de tudom,h nem hatná meg őket...

2011. jan. 20. 10:14
 5/28 anonim ***** válasza:
82%
Inkább valami haverodnál keress menedéket. Jobban jársz. Nagy hülyeségre készülsz, az ilyen szállókon életveszélyben vagy. Akkor inkább próbálj meg megbékélni anyuddal, vagy valamelyik haverodhoz lelépni.
 6/28 anonim ***** válasza:

Dózsa átmeneti szállás

A Dózsa szálló Budapest legnagyobb befogadó képességű átmeneti szállója. Az engedélyezett férőhelyek száma 326 (230 nő és 96 férfi részére), ami téli időszakban 12 férfi férőhellyel bővül. Célcsoportját azok az önellátásra képes hajléktalan nők képezik, akik tartós bentlakást biztosító intézménybe szóló beutaló határozattal rendelkeznek, vagy oda elhelyezést kértek, valamint azok a hajléktalan férfiak és nők, akik állandó, bejelentett munkahellyel rendelkeznek ill. rendszeres alkalmi munkát végeznek. De jelentkezhetnek azok is, akik iskolarendszerű képzésben ill. napi 6 órát meghaladó munkaerőpiaci átképzésen vesznek részt.

Az emberek piciny szobáikban néznek szembe a múlttal, a jelennel és a gyakran kilátástalan jövővel.

Az álmatlanul tépelődők gyakran keresik fel a szociális munkásokat, akik megpróbálnak választ találni az olyan kérdésekre, mint: mi lesz velem? miért jutottam idáig? hogyan oldjam meg a sorsomat?

A szálló vállalja a szociális ügyintézést (személyi iratok beszerzése, szociális ellátások felkutatása, TB ellátások intézése, stb.), mentális gondozást, lakásmegoldási lehetőségek keresését, álláskeresést, képzési, továbbképzési lehetőségek felkutatását. A kiléptető lakásba olyan női lakók nyerhetnek felvételt, akik biztos munkalehetőséggel rendelkeznek és képesek az előtakarékosságra. Az átmeneti szállás egyik szegletében egy garzonlakás lett kialakítva, ahol hajléktalan emberek néhány napot otthonos körülmények között tölthetnek családtagjaikkal. A garzonlakás program célja a családi és rokoni kapcsolatok fenntartására, újraélesztése. Az épület nagytermében 4000 kötetes könyvtár áll rendelkezésére. Ugyanitt és szintén az esti ill. délutáni időszakban lesz lehetőségük a szálló lakóinak számítástechnikai eszközök és az Internet használatára

7/28 anonim ***** válasza:
100%
És akkor arra vársz, hogy hegedűszó és sírás-rívás közepette anyuci hazahív/hazamész és mindneki olyana boldog lesz és szép és jó lesz minden? Mi van, ha örül, hogy elhúztál, akkor aztán beszopod... Inkább egy nyomorult tízezres, meg elmegyek 1-2 hétre és majd én megmutatom, mint egy hisztis kölök magatartás helyett inkább azon gondolkodj, hogy állhatnál tényleg a saját lábadra.
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van cink, ha utána a muter nem enged vissza, és mehetsz az utcára. Szerintem előbb gondold át, hogy édesanyád mégis miért mondott ilyet, mi annak az oka, ugyanis egy szófogadó, szorgalmas, segítőkész embernek nem mondanak ilyet. Tehát elég valószínű, hogy okot adtál arra, hogy már ilyen jött ki a száján.
2011. jan. 20. 10:15
 9/28 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, senki olyan barátom nincs, akihez mehetnék. Valahová azonban el kell tűnnöm, mert nem bírom, hogy anyám mindennap megver, meg ilyesmik. Abból a tízezresből meg tudom venni a jegyet, lehet, hogy találok még itthon pénzt. Hova tudnék menni?:S Nagyon fontos
2011. jan. 20. 10:17
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

18 évesen - már ha te írtad a választ és ennyi vagy - azért nem semmi módját választod a családi fészekből való kiröppenésnek.Rögtön egy hatalmas zuhanással indítasz, csak hogy tudd.Több eszed és ambíciód is lehetne ennél.Szerintem az se véletlenül van, hogy otthon kihúztad a gyufát.Gondolom tanulás nyista, munka nuku.

Én se sokáig viselném el a szüleid helyében a képedet.

Sürgősen hozd rendbe az életedet, mert innen csak lefele vezet a lejtő, ahol éppen vagy......

2011. jan. 20. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!