Elhatároztam, hogy egy időre eltűnök. Hol vannak Budapesten éjszakai menedékhelyek, esetleg olyanok, ahol 1 hétig ellehetnék?
Most olvasom, 17.
A dologon semmit nem változtat.
Ha nem vagy 18, felejtsd el a krízis szállót, nem engednek be, és keresni fog a rendőrség. Egyébként nem kapsz kaját, erre készülj fel, hogy ami a jegyvásárlás után marad, abból fogsz kajálni.
Nem hagyhatsz semmit felügyelet nélkül, mert azonnal ellopják, jól gondold meg, mit viszel magaddal. Gondolom, iskolába se mész addig, tehát bukod az évedet, és anyád bukja a családit, ezért külön dicséretre ne számíts.
Ha elmúltál 18, akkor meg ne csodálkozz, ha két hét után nem fog anyád visszaengedni a lakásba, hisz elköltöztél.
Ezek a "ráijesztek majd belátja, hogy szeret" dedós dolgok nem válnak be.
Rossz a kapcsolatotok, nem akar látni: akármennyire fáj, be kell látnod, hogy két hét után nem fogsz hiányozni.
Max. kötelességtudatból kerestet a rendőrséggel.
Az más tészta, ha mondjuk bajba kerülsz, és egy olasz klubban térsz magadhoz, mert valaki "összeszed" az utcáról, akkor nem pont úgy fog alakulni a következő 5-10 éved, mint tervezed.
Mindenki azt mondja, hogy ááá, én nem, én soha, tudok magamra vigyázni... mégis mennyi csaj áll az utak mentén, meg kerül egy strigó kezébe. Nagyon jól tudják, hogy hol és hogyan kell behálózni a krízishelyzetben lévő, magányos, segítségre szoruló lányokat.
Ha elfogyott a pénzed, szerintem mindenképpen az lesz a vége, hogy farok behúzva visszasomfordálsz, és könyörögsz anyádnak, hogy hazamehess.
Megéri?
És még nem kérdeztem semmit, mert te kérted, hogy ne.
Ha ver az anyád, akkor ne szállót, hanem a gyámügyet keresd fel, mivel még kiskorú vagy ( 1 év is számít ).Ők majd segítenek rendezni a dolgaidat.
Hát, tudod, engem 17 évesen, ha meg mert volna ütni az anyám, egyszer ütöttem volna vissza, de az... na, hagyjuk.
Nem az én dolgom.
Hát, nem tudom mit válaszoljak.
Elég furcsa a kérdésed. Panaszkodsz, hogy ilyen-olyan az édeanyád, ezt-azt mondott, de nyugodt szívvel leírod, hogy megloptad 10ezer forinttal. Mert ez lopás! Úgy látom, te is átestél a ló túloldalára, mint olyan sok kamasz (gondolom, kamasz vagy még, egy felnőttől ez már megbocsáthatatlan viselkedés lenne) teszi manapság.
Szerintem ne a budapesti krízisszállókon törd a fejed, hanem azon, hogy hol, mit rontottál el, mi vezetett oda, hogy anyukád ilyet mondott neked és mit tehetnél, hogy rendezd az otthoni hangulatot. Ha egy ilyen zűrös helyzetben még el is emelsz otthonról pénzt, majd eltűnsz, az semmiképpen sem a pozitív megoldás felé viszi az ügyet. Higgadt, intelligens hozzáállás többet segítene. Írd le bővebben, hogy mi a baj, mi nyomja a lelkedet, hátha tudunk néhány jó tanácsot adni!
A családsegítő központ nem tudna segííteni a városodban?
Esetleg valami rokon?
Jó tanács: Hirtelen indulatból nem szabad cselekedni, próbálj lehiggadni . tudom, hgy szar...
Esetleg valamelyik nagypofájú válaszadó is segithetne neki...nem mindig az észt kell osztani
Hat ez az ...mi van,ha nem enged vissza ???????????
Akkor csoves alkoholistak kozott fogsz elni ?
Tudod milyen az? Annal minden jobb?
Anyukad mivel indokolta ezt a kijelenteset, mert ok nelkul biztos nem mond ilyet. Talan mert lusta vagy es nem dolgozol? Gondolom barataid sincsenek,mert akkor nem mennel szallora.
Szerintem kicsit nezz magadba!!!!!!
Figyi, cicabogár...
Olyan, hogy otthon találsz még pénzt, nem létezik.
Konkrétan meglopod a saját anyádat.
Mit gondolsz, annyi pénze van, hogy nem veszi észre, hogy pár tízezer hiányzik?
Lehet, hogy te nem akarod elmesélni, mért mondta, hogy nem akar látni, de gondolom nem ok nélkül.
Azon hiába sértődsz meg, ha otthon nem úgy viselkedsz (csavarogsz, szökdösöl, lopsz anyádtól, és ki tudja még mik..), nem érdekel a tanulás, nem akarsz segíteni, netán még az erkölcsi normák betartása is gondot okoz, akkor anyád nem akar etetni életed végéig, mint semmirekellőt.
Elég sok "bajba került szegény fiatal lányka" sírt már itt ilyenek miatt.
A verés se mentség mindenre, mert előtte kifejezetten divat volt a gyerekverés, mint bevált nevelési módszer, mégsem kallódott el minden tinédzser, akit felpofoztak, ha nem tanult, netán piált, drogozott, vagy k.válkodott minden hétvégén.
Egyesekből még lett is valaki, mivel vették maguknak a merszet, hogy úgy éltek, tanultak és dolgoztak, hogy gondoltak a saját jövőjükre.
Ma ez valami hihetetlen, emberfeletti és túlzó elvárásnak tűnik szinte minden tizenéves számára.
Vársz pár hónapot, elmúlsz 18, oda mész bujkálás nélkül, ahová akarsz, persze te is tartod el magad.
Ennyi.
Ha nem akaródzik dolgozni, akkor meg húzd meg magad, és örülj, hogy eltartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!