Mennyit segítettek a szüleid, hogy lakáshoz juss? Mikor?
14:03 - Házasságuk elején közös bankszámlán voltak anyuval, anyu akkor csináltatott saját bankszámlát, amikor egy fillér nem maradt itthonra enni hó végére. Apámnak vannak megtakarításai, nagyon sok, de mikor nyáron volt parkettázás és tapétázás, anyuval fizettette ki az utolsó fillérig. (anyu 100ezret kap kézhez)
Kölcsönre lenne csak szükségem, míg összeszedem magam, és vissza is adnám, nem lakást kértem tőle. Ő mindig öcsémre hivatkozik (aki ugyanúgy szórja a pénzt felesleges dolgokra, és soha nem dolgozott és nem is nagyon akar, 19 éves egyetemista).
A férjem szülei örököltek 1 lakást mi oda is költöztünk mindjárt 25 e ft. el is kértek ezért. 5 éven keresztül sanyargattak szó szerint. (nem részletezem) Miért kellett fizetni? Mert a testvére is odaköltözhetne akkor. Pedig a tesója az akkori barátnője szüleinél lakott tök ingyen. Aztán jött az első gyerek. Azelőtt úgy volt ezt az örökölt lakást eladják és fele fele... Na mire ide került a sor már csak 1 M jutott belőle. Aztán kiharcoltuk 3 M-ra. Jelzem mi 5 évig 25 e ft fizettünk. Természetesen a testvére a mi gyerekünk születése előtt megkapta a több mint 3 M ft. Mi meg, mivel nem akartunk beleugrani semmi sz*rba fizethettük tovább az "albit". Közben megszületett a gyerekünk, rá pár hónapra álmaink házára azt mondta a tulaj áll az alku. Kértük a pénzt (azt mondták 1 szavunkba kerül adják), 4 részletben írtózatos fogszívás mellett megkaptuk. Szóval 5 év albifizetés után verik a mellüket, hogy házat vettek a 2 fiának... haha ...
Ne aggódjon senki ha nagyon égetően fontos csak akkor találkozunk, és másik városba is költöztünk, mert alapszabály: Anyóstól olyan messzire, hogy papucsba ne tudjon átjönni. Részletezhetném még, de szerintem tuti mindenki zsebében kinyílna a bicska...
A lakasom felet az anyukam fizette ki, a masik felet pedig kulfoldon kerestem meg. Kint rengeteget dolgoztam, es meglett a keco. En annak idejen meg tul fiatal voltam, nem is ertettem, miert lenne annyira fontos egy lakas. Most, hogy mar annyira nem vagyok fiatal megertettem. De aztan azota ujbol kulfoldon elek, ugyhogy otthon a lakasom ki van adva, mas el benne, en pedig kint lakom alberletben.
Az anyukam nekem is olyan lehet, mint a tied kerdezo, fater pedig ugyanolyan, mint a tied. Nem is apak ok, csak magukat imadjak!
"de valahogy érthetetlen számomra, hogy az ember megszül egy gyereket, és nem gondoskodik a jövője egyik legfontosabb alappiléréről..."
Hú, ezen nagyon felhúztam magam!!! Hogy lehet ilyet írni?!?
5-en vagyunk testvérek, egyikünknek sem tudnak a szülők lakást venni, de semelyikünk nem adná oda egy testvérét sem egy nyamvadt lakásért! Nekünk legalább volt gyerekkorunk, tudtunk egymással játszani, nem tv-néző, unatkozó egykék voltunk! Szégyellhetnéd magadat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!