Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit segítettek a szüleid,...

Mennyit segítettek a szüleid, hogy lakáshoz juss? Mikor?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 22:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
100%
Én egy egész lakást kaptam 29 éves koromban. Kaptam egy összeget, illetve azt mondták annyiért választhatok, és ezt meg is tettem. Azóta már nem ott lakom, nagyobbra cseréltem. Amúgy saját erőből sosem lett volna lakásom, de valahogy már most úgy gondolkodom, mint ők, azon töröm az agyam, hogy a fiam lassan lakáshoz juttassam. Amint befejezi a sulit, segítek neki megoldani, csak most még nem tunáá fenntartani, és segíteni azért nem tudnék. Nem gondoltam, hogy sok ilyen önző szülő van, amiket itt olvastam, nagyon sajnálom.A mai világban egy lakáshoz juttatás, pfúúú, a világ legnagyob dolga. Igy sosem volt hitelem 1 percig sem! Hála szüleimnek.
2009. okt. 29. 06:05
 22/64 anonim ***** válasza:
100%

Én is hálás vagyok a nagymamámnak és anyukámnak. Ők vették a lakást amiben jelenleg is vagyok.

Sok fiatalt láttam körülöttem akik felhalmoztak egy csomó tartozást, mert azt is elvárták, hogy a szülő fizesse a rezsit. Én örülök, hogy van egy lakásom, az az első, hogy a csekkeket befizetem!

2009. okt. 29. 06:07
 23/64 anonim ***** válasza:
100%
Én is hálás vagyok a szüleimnek mert nagyon sokat segitettek hogy jussunk 1ről a 2re lakásügyben.Többi (hitel)az már a mi feladatunk természetessen.Örülünk nagyon én 31éves vagyok , a férjem 34éves és most van egy 11hónapos babánk.
2009. okt. 29. 06:21
 24/64 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen kaptam egy pici garzont Édesanyámtól. Az egész élete arról szól, hogy nekem jobb legyen, és ezért soha nem lehetek elég hálás.

Azóta a férjemmel eladtuk, és családi házba költöztünk.

2009. okt. 29. 06:55
 25/64 anonim ***** válasza:
100%
Semmennyit, mert hiába dolgoztak egész életükben becsületesen az egyetlen amit fel tudnak mutatni, hogy van egy saját lakásuk, ahol minket is felneveltek. Nem haragszom rájuk emiatt, van akinek bejön az élet és van akinek nem. Én így is büszke vagyok rájuk és örülök, hogy ők vannak nekem.
2009. okt. 29. 07:02
 26/64 anonim ***** válasza:
100%
Szüleim semmit, nagyszüleimtől örököltem egy lakást 43 évesen, addig velük laktam.
2009. okt. 29. 08:26
 27/64 anonim ***** válasza:
100%
19 évesen mikor dédnagymamám meghalt nagymamám megörökölte a kis önkormányzati lakását. Ő azt mondta az legyen az enyém. Kölcsönből vettem meg, nagymamám még a haszonélvezeti jogról is lemondott. Ez a lakás 25 éves koromig kivolt adva, addig én szüleimnél laktam (hiába volt férjem és gyerekem), mert spórolni akartam. 6 év alatt vissza fizettem a kölcsönt és volt annyi spórolt pénzem, hogy nagyobb lakásba költözhessünk, amit még felújítani is sikerült. Amíg szüleimnél laktam sokan mondták, hogy nem vagyok normális, miért nem költözök át a saját lakásomba, hogy független legyek, nem értették, hogy akkor életem végégig élhetnék egy 1 szobás önkormányzati lakásban. Akik, akkor 19-20 évesen a fene nagy önállóságukat hangoztatták, és megmondták, hogy ők inkább fizetik az albérletüket, de szülőknél nem maradnak hiába tudnának jócskán megspórolni, most azok sírnak a legjobban, hogy az albérlet minden pénzüket elviszi, sose lesz saját lakásuk, és azt látják csak, hogy nekem a seggem alá lett téve minden.
2009. okt. 29. 10:07
 28/64 A kérdező kommentje:
10:07 - Szerencsés vagy, hogy ilyen szerető családod van.
2009. okt. 29. 10:25
 29/64 anonim ***** válasza:
100%

En nem eretek egyet azzal,h a szuloknek kell lakast venni a gyereknek. Ez regen sem volt igy. Anyunak es Apunak is sajat lakasa van, ami majd ram es tesomra szall, de en inkabb lakom alberketben,mintsem orokoljek.

Apukamnak nagyon komoly luxuslakasa van, de sosem varnam el tole,h eladja es vegyen 2 pici,ocskat,h nekem is legyen. Ok nagyon kemenyen megdolgzotak es megtanitottak arra,h hogy lehet sporolni es szorgalmasan dolgozni,ugyhogy nekem is meglesz a sajatom a sajat penzembol!

Sok baratom van,akik lakasokat,kocsikat kaptak a szuleiktol, de mindig azt mondjak,h nem er annyit a lakas,mint az a szeretet amit az en kapok a szuleimtol,mert oket le sem kakiljak.

2009. okt. 29. 11:13
 30/64 anonim ***** válasza:
68%
Nekem mindent! A szüleim építettek nekünk a férjemmel egy 120 nm-es házat. Nincs rajta hitel! A világ egyik legszerencsésebb embere vagyok azt hiszem!
2009. okt. 29. 11:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!