Magyarországon hogy lehet lakáshoz jutni ha nem örököl az ember lánya és nem is teszik a feneke alá?
Lottózzatok,hátha nyertek.
Ma csak az tehet szert lakásra,akinek milliói vannak (vagy a szüleiknek)
Nagyon nehezen, szinte lehetetlen. Én úgy jutottam lakáshoz, hogy az anyukám eltartási szerződést kötött egy idős bácsival, aki (szerencsére?! - ilyet nem mondok szívesen), de 2 év múlva meghalt :(
Így azt eladta anyukám, és a pénzt nekünk adta. Mázlink volt.
Mi úgy jutottunk lakáshoz, hogy vettünk egy régi, lepukkant pici lakást (26nm-est), viszonylag jó helyen, kevés pénzért, mert hitelt nem akartunk felvenni. Ez jó rég volt :)
Aztán felújítottuk 2-3 év alatt, laktunk benne még picit, majd addigra jobb munkánk lett (befejeztük a főiskoláinkat), és kaptunk hitelt. Eladtuk a kicsit, és vettünk fel hitelt. Szerkezetkész állapotig szakemberek csinálták... majd az összes belső munkát barát-család összefogással, jó buli volt :)
Gyereket csak ezután mertünk vállalni. Még a kicsi lakásba sem, mert tudtuk, hogy soha nem "törünk ki" belőle, ha előbb jön a gyerek.
És most lakunk egy 80 nm-es lakásba, amin hálistennek minimális hitel van már.. de hogy most hogy csinálnám, ha újra kéne kezdeni? Nem tudom..
nem a baba a probléma, 30 évesek vagyunk :)
hitelt tudnánk fizetni csak nem adnak a bankok mivel férjem minimálbérre van bejelentve, így tök mindegy mennyit kap készhez, megvan kötve a kezünk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!