Magyarországon körülbelül hány 100 év fölötti ember él? Istmertek/ismertetek ilyen embert?
Egyet ismertem, ő nemrég halt meg, azt hiszem 102 éves volt, de erre nem mernék megesküdni. Az biztos, hogy 100 fölött volt.
Illetve akit nem ismerek személyesen, őt a nagymamám ismeri, neki volt a tanára amikor még kicsi volt. Ő még mindig él, sőt, még mamámék osztálytalálkozójára is elment. Róla sajnos szintén nem tudom pontosan, hogy mennyi idős, de ő is biztos elmúlt már száz éves, ezért is jegyeztem meg :)
Reméljük eléri! :)
Egyébként most jobban utánakerestem, 870 száz év feletti ember él Magyarországon. Persze ez a szám folyamatosan változik.
A nagyim keresztanyja idény szeptemberben tölti a 100-at. Én csak egyszer találkoztam a nénivel, a dédnagymamám húga.
Ez a "szurkolok neki hogy megélje" dolog persze így jónak tűnik, de nem tudom szeretnék-e így 100 éves lenni. A néni már vagy 20 éve ágyhoz kötött, szellemileg az utóbbi 10 évben szinte teljesen leépült: nem hall szinte semmit, nem ismeri meg a rokonokat, ápolásra szorul. A szervei úgy ahogy jók, de azért ennyi ideig így élni...De persze mindenki addig él amíg meg van neki írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!