Férjetekkel-Feleségetekkel közös bankszámlátok van-e?
Külön van és sosem lesz közös. Nem titkolózunk egymás előtt, közösen vásárolunk mindent, hol én fizetek, hol ő. Rezsit szintén így, kinek akad éppen a kezébe a számla, vagy kinek esik útba a posta.
Nekünk is közös céljaink vannak, de ennek azért nem feltétele a közös számla. Vannak külön hóbortjaink, amit külön finanszirozunk. Nekem ez a 100ezres telefonokban, 200ezres tabletekben és pc konfigurációkban valósul meg, amiket évente váltogatok, így mar van egy csomó, illetve ott vannak a 10-20 ezres kozmetikaiszereim is, amiket NEM akarok, hogy a párom fizessen ki, mert ezek az én hülyeségeim, őt nem érdeklik. Tőlem szintén nem várja el, hogy kifizessem az új motort, a 3D tv-t meg a vadászathoz szükséges kellékeket, mert ezek az ő hóbortjai.
Kb. egyenlően költünk egymásra, a közös háztartásra, a hobbira pedig egyénileg. Veszekedni nem szoktunk, főleg nem pénzen, szerencsére sosem volt anyagi gondunk. Apróbb sértődések vannak pár percig.
Mi sem vagyunk még házasok párommal, de már együtt élünk. Mi teljesen megbízunk egymásban, úgyhogy már most is van egy közös számlánk, ahová a saját számlánkról összerakjuk a közöst. Valószínűleg ez később is így marad.
Mindketten támogatjuk a családunkat, így aztán egyszerűbb a két számla. De nem titkolózunk egymás előtt.
Még csak a vőlegényem, de amióta összeköltöztünk közös a bankszámlánk...
Sosem vitázunk a pénz miatt.
Egy célunk, egyek a kiadásaink...persze én. Több sminket veszek, de ő több műszaki cikket, én több ruhát, de ő drágább cipőket..stb..nem vitázunk sosem. Nagyobb kiadást mindig megbeszélünk..
Nem ertem sosem hogy azok, akik ennyire nem tudnak megegyezni a pénzügyekben, azok hogyan képesek működő parkapcsolatra egymással. Van akinek a különkassza működik, de ha nincs házasságiszerződés, akkor teljesen mindegy, jogilag mindkét félé a pénz, mindegy ki nevén a számla...
külön mert nekem igy egyszerübb
az övéből fizetjük:
albi rezsi Hitele (az csak a sajátja) nagyobb kiadások
enyémből a napi kiadásokat
így jobban be tudom osztani
Igen,közös a bankszámlánk,és minden.26 éve együtt vagyunk.
3 éve egy házassági krízis miatt,úgy volt ,szétmegyünk.Akkor külön bankszámlát nyitott a férjem,kérésemre.de sikerült megbeszélni a dolgokat,így az egy évet kívártuk(akkor lehet megszüntetni ingyen),és újból egy számlán vagyunk.
Volt, hogy a férjem munkanélküli volt.Mi a pénzen sose veszekedtünk.És nem azért ,mert rengeteg pénzünk van, volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!