Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van helye a megbocsátásnak?

Van helye a megbocsátásnak?

Figyelt kérdés
Nos, ma összekaptunk a kedvesemmel - épp náluk voltunk - és azonkívül, hogy lecsitrizett, azt mondta öltözzek fel, és takarodjak haza. Nagyon bántott, hogy így beszélt velem, hát felöltöztem, és elindultam. Kirohant utánam a lépibe, erőszakkal akart visszavinni a lakásukba. Nem akart hazaengedni. Megkarmoltam, erre ő megütött (pofont kaptam). Ezerszer elnézést kért, persze én csak sírtam, hogy hogy történhetett ez meg. Nagy nehezen eljöttem, telefonon megkértem, hagyjon békén, örökre. Utánam jött kocsival. Végül is abban egyeztünk meg, nálunk alszunk. Mire felért, már nyugodt volt (bár az utcán is többször erőszakkal próbált meg a kocsiba tuszkolni.) Belátta, hogy igazam van, hogy egy pofon megbocsáthatatlan. Teljesen magába zuhant, majdnem sírt. Haza kart menni, mondtam, hogy várjon 5 percet. Elmondtam neki, hogy flörtöltem valakivel, de nem csaltam meg, csak amikor ő nem figyelt rám, jött ez a 3. személy, és jó volt, hogy ő törődik velem. Ezek után már nem tud bennem bízni, szerinte is abba kellene hagyni az egészet. Hazament. 1 óra múlva írt sms-t, hogy nem tud nélkülem aludni. Felhívott később, kértem, jöjjön vissza. Megállapodtunk, hogy holnap megbeszéljük. Gondolkoztam,van-e értelme. Én félek tőle, hogy megint megüt, rettegek bármit is elmondani. Ő meg attól fél, hogy megcsalom, vagy elhagyom valaki miatt. Mindketten mondjuk, hogy "soha többé nem fordul elő", de ez közhelyesen hangzik.
2009. okt. 26. 23:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:

Mondd,számít valamit azok véleménye akik itt válaszolnak, vagy te már döntöttél mikor a kérdést feltetted, és csak azt várod,hogy mindenki azt a döntésedet erősítse meg? Vagy esetleg csak bánatodban nem volt kivel megbeszélni?

Ugyanis nekem erősen úgy tűnik,hogy te szeretnél vele maradni és ezt már el is döntötted,és arra vársz hogy ebben itt minél többen megerősítsenek.

Nos valószínűleg nem fog tudni senki megerősíteni a leírtak alapján.

Én is elmondhatnám a tapasztalataimat a témával kapcsolatban, de bármit írok is, az csak arra a valakire vonatkozik akiről írok.

Ugyanis egy dolog az hogy mik történtek, mert azok "csak" cselekedetek. Más dolog az hogy egy adott dolgot milyen ember követ el. Az a lényeg,hogy alapból milyen berer a párod. Ezt nem abból tudod meghatározni,hoyg eddig valaha megütött-e vagy sem, abból sem tudod meghatározni hogy most mit tett. Ezt tudnod kell ezektől a dolgoktól függetlenül.

Tedd fel inkább magadnak azt a kérdést hogy szereted-e? Hogy TE működőképesnek ítéled-e ezt a kapcsolatot? Hogy milyen ember a párod, megérdemel-e téged? Hogy mennyire vagy hibás TE abban ami történt?

És végül az én véleményem: (ez a legkevésbé fontos azok közül amiket leírok),már az utal valamire, ha ő téged annyira sem tisztel,hogy az édesanyja előtt ilyet képes rád mondani.Ez megalázó már önmagában. Ha ezt is és a flörtöt és a karmolást illetev az ütést meg tudjátok bocsátani egymásnak, azt ne feledd: ez mindig ott lesz az emlékeitekben. És mindig ott fog motoszkálni az agyatokban, akkor is ha nem beszéltek többé róla. És folyamatpsan hátulról, csendben fogja mérgezni a kapcsolatotokat.

Jó döntést kívánok neked!

2009. okt. 27. 16:42
 42/76 A kérdező kommentje:
Nem, még nem döntöttem. Találkoztunk, beszélgettünk róla. Bántja a lelkiismerete, mert megütött, holott nem érdemeltem meg. Mióta együtt vagyunk, a tegnapi volt az első, hogy agresszívan viselkedett. Beszéltem a szüleimmel erről, azt mondták, ha szeretem, és hiszek benne, hogy többé nem fordul elő, akkor bocsássak meg neki. Próbálok érveket gyűjteni, hogyha megbocsátok neki, miért biztos, hogy meg fog ütni még egyszer? Mi erre a garancia? Persze fordítva is fel lehetne tenni a kérdést. A flört dolgot már átbeszéltük, belátta, hogy ő is hibázott, én is, és szerinte ha újra lefektetnénk néhány dolgot, többet törődnénk egymással, meg lehetne menteni a kapcsolatot. Elgondolkodtam az elmúlt hónapokon, hogy néha nálam is elcsattant 1-1 pofon (azaz én adtam neki). Most is én kezdeményeztem, hogy a vita tettlegességig fajuljon. Nem tudom, ki hibázott jobban, ő vagy én. Nem tudok dönteni. Hiányzik, szeretem, de rettenetesen félek tőle.
2009. okt. 27. 17:56
 43/76 anonim ***** válasza:
Mindig mindenkinek azt írjátok, hogy váljon el, hagyja ott, stb. De így akkor mindenki egyedül élne, vagy évenként új párt választana. Végül is kell adni esélyt szerintem, azért vagyunk, hogy változzunk, fejlődjünk, váljunk egyre szelidebbé és tökéletesebbé.
2009. okt. 27. 20:25
 44/76 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Az én véleményem, ha valaki egyszer megtette, megteszi máskor is. Máskor is lesz veszekedés köztetek, máskor is lesz ideges. Akkor majd hogy vezeti le? Tudod idegesen baromira nehéz higgadtan dönteni. De igazából Te érzed, tudod, hogy milyen ember valójában a párod. És ugye azt tudod, hogy neked is változnod kell, le kell szoknod a verekedésről. Egy férfi nem emelhet kezet egy nőre, de egy nő sem a férfira (akárkire), mert az is undorító dolog. Igen, most kétirányú a dolog, ugyanannyi esély van arra, hogy legközelebb megteszi és ugyanannyi, hogy nem. Viszont a másodiknál és az utánakövetkezőknél szokták a nők a hatalmas hibát elkövetni, hogy még egy és még egy esélyt adnak, mert ígér fűt-fát. Szóval gondolkozz el azon, ha esetleg másodszor is megtörténik, akkor hogyan tovább. Mert ha akkor is vele maradsz, akkor Te is olyan vagy, mint a többi sorstársad és valójában megérdemled a sorsod. És mivel még nincs gyereketek, tanácsom, csak akkor szülj neki, ha 100%-ig biztosra tudod, hogy soha többet nem ütne meg, mert már bebizonyította.
2009. okt. 28. 07:25
 45/76 A kérdező kommentje:
Még legalább 6-7 év mire odáig eljutok, hogy gyereket szülök. Annyi idő alatt valószínűleg kiderül.
2009. okt. 28. 09:00
 46/76 anonim ***** válasza:
100%
Hát,ha rettenetesen félsz tőlle,akkor nem értem miért nem egyértelmű a dolog. Most már azt magyarázod,hogy a te hibád volt,hogy megütött.:( Érdekes,hogy a legtöbb bántalmazott nő ezt mondja....:(
2009. okt. 28. 11:58
 47/76 anonim ***** válasza:
Szerintem teljensen felesleges válaszoni a kérdésedre ha már te úgyis döntöttél. A te életed úgy teszed tönkre ahogy akarod. Aztán ne panaszkodj ha pár év múlva egy roncs leszel egy olyan férfi mellett aki üt ver.
2009. okt. 28. 12:02
 48/76 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy tulajdonképpen te tehetsz arról, hogy megütött, autóba tuszkolt, satöbbi.

Én beszéltem és bántam már dühömben csúnyán a férjemmel, mégse csinált még sose ilyet és nem is fog. 16 éve vagyunk együtt, aztán mégse volt rá alkalom.

Szóval ez a "megérdemeltem" duma ez tipikus az ilyen áldozat-típusú nőknél, mint te vagy és tipikusan titeket fognak ütni-verni a párotok, mikor már kiszolgáltatott helyzetben leszel, pl. lesz 2-3 gyerek és nincs hová menned, nincs miből megélned, rá leszel szorulva a párodra, aki ezért simán rugdalni fog téged, hisz úgyis megérdemled majd valamiért. Pl. egy koszfolt van a padlón, az már elég jó érv lesz...

2009. okt. 29. 09:10
 49/76 A kérdező kommentje:
Szakítottam vele
2009. okt. 29. 11:30
 50/76 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tetted, ez volt a legjobb döntés amit meghozhattál. Nagyon ügyes vagy és hidd el nagyon jól döntöttél.
2009. okt. 30. 12:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!