Van helye a megbocsátásnak?
XX XX
XX XX XX XXX
X X X X X X X
XX X X XXXX
Ahogy elolvastam a kérdésedet, arra jutottam hogy jobban jársz a szakítasz vele. Már nem szeretitek egymást, hisz te mással flörtölsz ő meg megüt téged. Ennek semmi értelme. Jobb lesz ha most ott hagyod mert később lehet hogy erőszakosabb lesz az sem kizárt hogy egy pofonnál tovább megy. Ugye te nem akarsz beállni a bántalmazott nők közé?
Mert nem érné meg hidd el!
Végigolvastam a válaszokat. Nos ahogy látom azért itt mindenki elfelejti azt a tényt, hogy a kérdező karmolta meg először, gondolom jó alaposan a pasit. Hát, nos, ha engem megkarmolnak, valószínűleg én is ütök egyet, nem igaz? pedig nem vagyok egy agresszív típus.
A másik viszont az, hogy miért fajult odáig a dolog, hogy a kérdezőt kidobta a pasi. Mondjuk az a tény hogy azt mondják nekem, hogy takarodjak valahonnan, utána már nem lesz kérdés, hogy szakítok az illetővel. De mivel egyikünk sem volt ott, ezért csak a kérdező tudhatja, hogy mennyire volt hibás a konfliktus kiváltásában.
A másik tény, hogy a kérdező elég butuska. Azzal kérkedni a pasimnak, hogy bezzeg az a másik férfi hogy figyel rám, és bezzeg ő nem olyan bunkó mint te.. hát akkor nem kell csodálkozni, hogy a bizalomnak lőttek. Az ilyen benyögésekkel csak rontani lehet a helyzeten.
Valószínűleg ez a pasi igen, agresszív, de az a helyzet, hogy sok férfi az. Nekem a leírásból nem tűnt olyan alaknak, aki jól elverné a másikat, ha nem tetszik neki valami. Szerintem erről nincs szó. Veszekedtek, mindketten elég dühösek voltak, a pasi megpróbált bocsánatot kérni, visszatartani hogy ne menjen el, de a kérdező dühös volt, és megkarmolta, erre meg kapott egy pofont. Az egy év alatt ilyesmi nem fordult elő, ahogy a kérdező mondja... szerintem ez nem brutalitás még. de hát őt tudja, és érzi mi a helyzet.
A lényeg, hogy miért kell olyan vitákba belemenni, és generálni, ahol a végén megkapom hogy takarodjak, vagy ha a férfi annyira lehetetlen, akkor miért kell megvárni, hogy idáig fajuljon a dolog, le kell előbb lépni.
viszont kedves kérdező, döntsd el mit akarsz. Ha úgy érzed, hogy nem brutális a pasi, akkor beszéld meg vele higgadtan, hogy többször ne legyen ilyen, és te is tisztelettel bánj vele. Ha meg tudsz vele lenni veszekedés nélkül, akkor érdemes vele maradni.
Ha a pasi tényleg brutális, rejtett agresszivitása van, és valószínűsíthető, hogy ha valami nem tetszi neki akkor később tényleg jól elver, akkor azonnal ott kell hagyni. Nem azt kell nézni hogy mit mond, hanem hogy eddig hogyan viselkedett, mennyire volt kompromisszumkész és megértő.
gondold át, döntsd el, és ehhez tartsd magad. Sok sikert!
30/N
Kedves Kérdező!
Én tapasztalatból írom neked, hogy most szakíts!
Én egy 20 éves házasságot most próbálok lezárni, amely nálunk is egy esküvő előtti pofonnal kezdődött, aztán volt még néhány a házasságunk alatt. A vége pedig kishíján a temető volt számomra.
Sajnos túl későn jöttem rá, hogy a "párom" nagyon jól manipulálja az érzéseimet ill. kihasználja a helyzetemet. Tudta, hogy velem megteheti, mert nem lesz következménye. Többször elakartam válni, de ott voltak a gyerekek, akikre gondolnom kellett és tűrtem.
Úgy gondolom, hogy ha valakit szeretek, akkor nem ütöm meg, mert ez egyben megalázás is a nő számára!
Te még nem vagy ebben a helyzetben, így sokkal könnyebb meglépned a szakítást! Ahogy az előttem lévők is írták, akiben benne van az agresszivitásra való hajlam, abból bármikor előtörhet, ha olyan helyzet áll elő.
Egy sokat megélt nő.
A munkahelyi konfliktusokról beszélt, és azt bizonygatta, hogy mindenki hibás, csak ő nem. Erre mondtam neki, teljesen higgadtan, hogy nem csak másokban kellene keresni a hibát, hanem magában is. Szellemi munkát végez, de szídja azokat akik a munka fizikai részét végzik, mert szerinte rosszul csinálják. Mondtam neki, hogy cseréljen 1 napra helyet az egyik munkatársával, aki fizikai munkát végez, és talán kisebb lesz a szája. (Az anyja is végighallgatta a veszekedést, nekem adott igazat, hogy a fia eléggé beképzeld, de nem tudja mire) És ebből adódóan mondta azt, hogy én ne szóljak bele ebbe, mert még kis csitri vagyok. Először azt hittem hirtelen kiszaladt a száján, nem is érdekelt mit mondott. Tovább veszekedtünk, és akkor mondta, hogy öltözzek, és menjek haza.
Köszönöm a jó tanácsokat. Kaptam hideget-meleget, nem tartom magam csitrinek. Aki annak tart, veregesse meg a vállát, hogy "milyen jó emberismerő". (Remélem érződik az irónia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!