Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, ha...

Mi a véleményed arról, ha valaki 7 hónappal a férje halála után megismerkedik valakivel?

Figyelt kérdés
Tudom, senkinek semmi köze hozzá, csak én most ebben a cipőben járok, és végre kicsit boldog vagyok, csak nem tudom, hogy ezt a környezetem hogy fogja lereagálni.

2013. aug. 8. 01:16
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
84%

Én is fiatalon lettem özvegy, ezért tapasztalatból beszélek.

Ennyi idő alatt nem tudtál még túljutni a férjed elvesztésén. Hiányzik az a társ neked, aki a férjed volt, ami természetes.

Óvatosan az új kapcsolattal, amíg jobban nem ismered meg, hagyj hosszabb időt az elmélyítésére. Ilyenkor hajlamos az ember olyan tulajdonságokkal felruházni az illetőt, amilyen a férje volt. Ez nem mindig igaz.

Ne a környezeted véleményétől "félj", hanem a saját érzelmeidtől. Ne értékeld többre ezt a kapcsolatot, mint amilyen.

2013. aug. 8. 06:56
 22/41 anonim ***** válasza:
91%

Mindenki máshogy dolgozza fel a veszteséget. Az se mindegy, hogy az ember hogy veszti el a szerettét. Hosszú betegség után, amikor több hónapon keresztül készül a majdani lelki megpróbáltatásra, és tudat alatt előre felkészül az egyedüli életére, vagy hirtelen egyik napról a másikra hirtelen kell szembenézni az eseményekkel.

Úgy gondolom, hogy mindenki maga tudja, hogy éppen mire van szüksége. Ha úgy érzed, hogy készen állsz, vagy csak szükséged van a szeretetre, a társra egy ölelésre és arra, hogy valakivel megoszd az életed, akkor mások esetlegesen negatív véleménye miatt ne dobd el a lehetőséget. Majd úgyis alakul.

2013. aug. 8. 08:26
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, az a legfontosabb, hogy boldog legyél. Én nem vitatom, hogy szeretted-e a férjedet, biztos borzasztó volt elveszíteni, főleg fiatalon. Közhely, de az élet tényleg megy tovább. Csak legyél egy kicsit mértéktartó, óvatos és ne verd egyből nagy dobra. Vigyázz a kis lelkedre is, nehogy csalódás legyen belőle. Ha már abban segít ez a férfi, hogy egy kicsit összefésüld az életed, kizökkent a gyászból, akkor szerintem már megéri. Biztos lesz, aki majd köpköd rád, de ne bánkódj emiatt. Biztos vagyok benne, hogy a férjed se szeretné, hogy egyedül öregedj meg, amikor még előtted az élet.
2013. aug. 8. 11:03
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy ami történt szörnyű de az élet megy tovább, és aki elment nem jön vissza, ám neked és azoknak akik ebben a helyzetben vannak joguk van tovább lépni új életett kezdeni és boldognak lenni. Akár 7 hónap akár 1 év akár 5 év múlva. Senkinek semmi köze hozzá.
2013. aug. 8. 12:15
 25/41 anonim ***** válasza:
96%
Szíve joga, a férje is azt akarná, hogy boldog legyen, persze csak akkor, ha szereti. Képmutatás emiatt lenézni szerencsétlen nőt.
2013. aug. 8. 12:43
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
ha én lennék az a bizonyos környezet, én örülnék és drukkolnék neked! Nem tudom, miért jó bárkinek is, hogy a szerettük szenved? Nem gyászolhatsz örökké, attól nem szereted kevésbé a volt férjed emlékét, de tovább kell lépni. Ha ez mondjuk 1 hónappal utána történik, akkor sem ítélnélek el, nem tudod befolyásolni az érzéseidet, de akkor még furcsa lenne, annyi idő alatt talán még nem lehet feldolgozni. De emiatt szerintem nem kell rosszul érezned magad.
2013. aug. 8. 14:20
 27/41 anonim ***** válasza:
79%

Az, hogy ez a te dolgod. Én ne ítéllek el érte.

Annyi jegyzek meg összesen, hogy a normál gyász ideje kb. 1-1,5 év között mozog. Természetesen van, aki hamarabb fel tudja dolgozni a házastárs elvesztését is (amely a legsúlyosabb stresszfaktor: a 100-as skálán az első helyen áll), de van olyan ember is, aki nem képes feldolgozni, hanem a gyászt lerúgva magáról azt elfojtja, és belemenekül egy újabb kapcsolatba.

Gondokozz el azon, hogy mit miért csinálsz, és dönts a magad feje és szíve szerint. Ezek pusztán tanácsok és megjegyzések voltam tőlem - mert kérdezted, hogy mi a véleményem.

2013. aug. 10. 18:13
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted a halott férjed mit várna tőled? Tedd fel fordítva a kérdést: Te mondjuk, ha a férjed maradna egyedül, akit szeretsz, elvárnád, hogy beleőrüljön a gyászba és az egyedüllétbe? Szerintem, biztos azt akarnád, hogy màs oldalán boldog legyen.

Szerintem a házastárs hiánya nem azon múlik, hogy ki meddig hord fekete fátylat. Azért, mert megpróbálsz mást is szeretni, nem gyalázod az emlékét. Tegyél róla, hogy a férjed emléke valami "alig fájdalommá" szelìdüljön...Ha boldog vagy, szerintem nem baj, de azért óvatosan. Hagyj időt a kapcsolatnak, ne siess. És nagyon figyelj arra hogy ne bántsd meg a férjed családját (ezt nagyon jól mondják az előző hozzászólók.) Az biztos, hogy nagyon nehéz jól cselekedni, hogy senkiről se horzsold le a bőrt, miközben az életedet rendezed. De ha úgy érzed, ez a kapcsolat fontos neked, ne mulaszd el

2013. aug. 10. 18:43
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Akit tiszta szívből szeretünk annak csak a boldogságát kívánjuk, akkor is ha az a boldogság nem velünk adatik meg.
2013. aug. 10. 20:22
 30/41 Srapnel ***** válasza:

Szerintem meg nem kell ezt túllihegni. Mindig egyedi esetek vannak, egyedi történések és egyedi körülmények. Lehet egy ismerkedés két évvel is kegyeletsértő és lehet pár hónap után is nemes.

Ebben a témában aztán sokminden előfordul. Pl., az előzőtől függetlenül, anyám volt élettársa 9 év után úgy keresett társat az interneten, hogy az anyám a másik szobában haldoklott.

2013. aug. 10. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!