Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a gyereked nem...

Mit tennél, ha a gyereked nem akarna saját gyereket?

Figyelt kérdés

Annyi nő és férfi vetkőzik ki magából durván, hogy az ilyen ember nem ember, elítéli, szíve szerint fejbe lőné, de mit csinálna, ha a saját csemetéje lenne ilyen?

Őt is agyon kéne ütni? Ő is onnantól kezdve egy undorító lény lenne?

Kérlek titeket normálisan válaszoljatok, rendes érvekkel(!), nem anyázásokkal, durva, obszcén szavakkal!

2009. okt. 25. 07:50
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha már anya lennék, én nem erőltetném a gyerekemre az akaratomat - a szüleim ezt tették velem, és most is tennék, a nyugalom érdekében feláldoztam önmagamat azért, akit szeretek, hogy ne kelljen több bántást elviselnie azoktól, akik életet adtak nekem. Ha a gyerekem nem akarna gyereket nem próbálnám meggyőzni, csak megkérdezném, hogy miért.

Ha valakinek a gyerekvállalás mellett az az érve, hogy "ne maradjon egyedül öreg korára", az nagyon önző gondolkodás, és valamit elfelejt, hogy azt ki kell érdemelni, hogy a gyereke törődjön vele öregkorában, ez nem jogos elvárás, ha valaki rosszul bánt a gyerekével, ha megkülönböztette hátrányosan, a gyerek elfordul tőle, és nem fogja gondozni. Anyukám is így érez a szülei iránt, akik a 2 másik testvérét helyezik és helyezték mindig előtérbe, anyut azt akarták, hogy ott maradjon velük, ne menjen férjhez, és szolgálja ki őket, ne tanuljon tovább, anyu diplomás lett, a szülei nem voltak ott a diplomaosztóján se, a 2 testvére orvos lett, a nagyszüleim csak róluk áradoznak, amikor volt az 50 éves házassági évfordulójuk, és anyu is elment, valaki megjegyezte, hogy nem is tudták, hogy 3 gyerekük van mamáéknak, nem tudtak anyuról. Anyu a formalitásokat tartja illemből, de azt mondta (már többször is), hogy ha gondozni kell az öregeket, akkor majd gondozzák a testvérei, rá ne számítsanak, mert őt se szerették.

2009. okt. 25. 10:50
 32/44 anonim ***** válasza:
87%
én se akarok, az anyám hisztirohamban tör ki ilyenkor(mindig ő hozza fela témát), mert szerinte ez minden nő kötelkessége, még akor is, ha lehetőségünk se lenne eltartani egy gyereket
2009. okt. 25. 13:01
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy kérdés: te kinek szülted a gyereked??? Magadnak vagy édesanyádnak??? (a gyermekvállalás mindenkinek a magánügye)
2009. okt. 25. 13:39
 34/44 anonim ***** válasza:
81%

Hát pont erről vitatkoztunk vmelyik nap itthon.

Az én szüleim is úgy gondolják, hogy egy nőnek szülnie KELL. Én nem. Én nem akarok gyereket, sőt nem is szeretem őket. Tudom magamról, hogy nem lennék jó anya, nem szeretném tönkre tenni a gyerekem életét. Anyuék azt mondják, hogy ez az élet rendje, de akkor viszont valahogy belőlem maradt ki ez az ösztön úgy tűnik.

Úgy hogy én egyáltalán nem ítélem el azokat akik nem akarnak gyereket, el kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek is.

2009. okt. 25. 15:38
 35/44 anonim ***** válasza:
25%
10:50-es... lehet hogy félreérthetően fogalmaztam, de egyáltalán nem azért próbálnám meggyőzni a gyerekemet arról, hogy szüljön, hogy majd én öreg koromban ne unatkozzak, de ez is egy szempont. Szeretném ha majd egyszer a leendő gyermekem is átélné azt a teljességet, amit egy kor a szüleim, és én fogok... Az én családom most hullik szét, és ez számomra lelkileg hihetetlenül megterhelő, de szeretetben nőttem fel, és ettől nem érzem úgy, hogy senkiben nem lehet bízni. Megpróbálom majd a gyerekemet ugyanolyan szeretetben nevelni, ahogy egykor engem, és a testvéremet neveltek, akkor is ha most baromira vérzik a szívem. Sosem tettek közöttünk különbséget, és ha olyan helyzetbe kerülünk én gondolkodás nélkül segíteném, gondoznám őket, ilyen fiatalon is.
2009. okt. 25. 18:32
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Tudom, hogy egy kicsit offos a kérdésem, de felteszem: Miért elítélendő, ha valaki nem szeretne gyermeket? Ha valaki gyermek nélkül talál boldogságra? Nem értem. Szerintem nem elítélendő, ez mindenkinek a saját döntése, senkinek nincs beleszólása, ha a gyermekem így döntene, elfogadnám, az ő döntése.
2009. okt. 25. 18:44
 37/44 anonim ***** válasza:
18:32 - Akinek nem inge, ne vegye magára, az a válasz általánosságban született, és egy példa is lett hozzá írva.
2009. okt. 25. 19:33
 38/44 anonim ***** válasza:
77%

Pont nemrég mondtam Anyunak, hogy nem akarok gyereket. Ő meg erre azt mondta: "Tudom. Ismerlek." Aztán megkérdeztem, hogy neki nem gáz-e, hogy nem babázhat. Válasz: "Hülye vagy? Ha babázni akarok, szülök magamnak."

22/L

2009. okt. 25. 20:41
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez az utolsó válasz nagyon tetszik.....viccesen hangzik,de van benne igazság!!Én korábban már hozzászóltam egy jó hosszút,és a további válaszok szintén erősítették az eddigi véleményemet!Az egyik fiatal lány,aki 20 éves,írja,hogy nem szeretne szülni,mert nem is szereti a gyerekeket!Én magam imádom a gyerekeket,sajnos sajátom még nincs,de remélem,hamarosan sikerül...mégsem tudok haraggal,undorral tekinteni erre a leányzóra,mert a korábbiakban is pont erről beszéltem:ő nem szereti őket,az ő dolga,miért,éppen ezért nem is szeretne gyereket vállalni,mert így biztosan megkíméli önmagát és a gyereket is egy rossz anya-gyermek kapcsolattól!Inkább így tegyen,mint undorral élje le az életét!
2009. okt. 26. 00:37
 40/44 anonim ***** válasza:
47%

19 éves voltam, mikor anyám teljesen nyugodt volt afelől, hogy befejezem az egyetemet ahova felvettek és jó munkát találok, hiszen utáltam a gyerekeket, undorral néztem be a babakocsikba, így nem fenyegetett az a veszély, hogy családot alapítok a suli befejezése előtt.

Aztán abban az évben nyár elején megláttam egy fiút, aki álmaim pasija volt és olyan mély és erős szerelem ébredt bennem, hogy minden vágyam az volt, hogy vele ébredhessek minden reggel és bárcsak lenne tőle egy kisbabám, egy közös gyerek. Nagyon szerelmes lettem, mint még életemben soha, pedig addig úgy gondoltam, hogy voltam már szerelmes. A legcsodásabb, hogy ő is így érzett irántam és ma már 3 gyermekünk van és olyan nagyon boldogok vagyunk 15 év után is!

Akik nem akarnak gyereket, azok nem voltak még szerelmesek és nagyon sajnálom őket. Ha szeretsz valakit, akkor eggyé szeretnél válni vele, szeretnél gondoskodni róla, ápolni ha beteg, főzni finom ételeket neki, kényeztetni és örömöt adni a saját gyerekkel és örömöt lelni még a tudatban is, hogy szerelmetek gyümölcsei ők.

2009. okt. 26. 07:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!