Hogy mondanátok el?
Én is kiborulnék. Egy igazi férfi soha nem tudná elfogadni azt, hogy eltartják huzamosabb ideig.
Tovább dolgozna, de rájönne, hogy hiába dolgozza szét az agyát, azzal csak hozzátesz a sokszázmillióhoz egy cseppet. ("Képzeld drágám, ma kerestem 5000 Ft-ot! Jól van Édesem, tedd a 800.000.000 mellé.")
A munkája azonnal értéktelenné válna. Te meg tudnál mindent venni az örökségből, míg ő csak minimálisat tudna hozzáadni. A barátai is megtudnák idővel, és persze irigyelnék, de ki is röhögnék, hogy bizony ő ott nem rúg anyagilag labdába.
Én nem tudnám ezt elviselni, nullára csökkenne az önbecsülésem.
Képzeld csak el, ő büszkén ragaszkodik a becsületesen szerzett pénzéhez, és vesz a gyereknek 6 havi spórolt pénzből egy szuper bringát. Te pedig beállítasz egy Ferrarival... Kampec.
Más a két dolog. Ott mindketten kerestetek, és a keresetetek között nem volt hatalmas a különbség. Ám a sokszázmillió és mondjuk a 300.000 között van differencia.
Azért fogja értéktelennek érezni magát, mert már nem lesz rá szükség, mint családfenntartóra. Egy férfinak kell a hasznosság érzése, nem elég az, hogy otthon üljön, vagy a hobbijával foglalkozzon. Kell az, hogy nélkülözhetetlennek érezze magát. Ennyi pénz mellett a munkája jelentősége megszűnik.
A legjobbat tudod hogyan tehetnéd? Ha az egész pénzt(mondjuk egy házra és pár bútorra való pénz kivételével) a gyermekrák elleni küzdelemre fordítanád. Nekik jobban kell.
Ez jó gondolat lenne,
ha most épp nem lenne huzamosabb ideig pénzre "szükségük".
ui. ha a párja munkanélküli, ő meg eljótékonykodja a pénzt, akkor valóban szükség lesz...
valóban fogós, nem tudom, mi a megoldás, de a felé hajlok, hogy ha elmondja, h ennyi pénz van, a férj önbecsülése valóban hosszú távon sérülhet
Egy magánszemélynek sincsen szüksége többszáz millióra. Senkinek. Ám a beteg gyerekeknek szükségük van rá, mert ők meghalnak a kezelések nélkül, és a remény nélkül, hogy egyszer majd lesz gyógymód.
Egy ember 30 millióból meg tud élni kényelmesen, csak a kamatokból. Na mindegy, csak szomorú látni, hogy az emberek csak ülnek a pénzükön de kezdeni nem tudnak vele semmit, miközben mások meghalnak.
de ebből a szempontból mindegy már, h 30 v 300 millával lepi meg a párját...
ha esetleg szerencsejátékozol, valóban meg lehet "nyerni" ennyit, abból meg indítani egy vállalkozást.
aztán a többit is visszanyered így, vagy jótékonyság
persze, ha eddig nem lottóztál, nehéz lesz bemesélni, h most hirtelen elkezdted...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!