Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondanátok el?

Hogy mondanátok el?

Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 13:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
92%
Ja most olvasom, hogy tényleg örökség. Akkor szerintem nyugodtan el lehet mondani, hogy a kapcsolat elején féltél, hogy csak a pénzedért fog szeretni, ezért nem mondtad el. Azóta tudod, hogy ez nem így van és csak a megfelelő pillanatra vártál, hogy elmond a jó hírt. Hát ez most megfelelő, nincs munkája, de eddig ő keresett a családi kasszába, most pedig ki szeretnéd venni a részedet, amíg talál egy mindenben megfelelő állást.
2009. okt. 21. 14:11
 32/69 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy már csak apukám él, ő meg nem egy cápa típus. Ráadásul a mai napig dolgozik nyugdíj mellett, mondván ő nem tud otthon lenni, unatkozik. Mondjuk a mai 60 éves korosztálynál ez elég gyakori, hogy nem tudnak mit kezdeni magukkal. A barátaim is drasztikusan elfogytak mióta babázom itthon, szóval emiatt nem aggódom. :-(
2009. okt. 21. 14:11
 33/69 anonim ***** válasza:
78%

Én is kiborulnék. Egy igazi férfi soha nem tudná elfogadni azt, hogy eltartják huzamosabb ideig.

Tovább dolgozna, de rájönne, hogy hiába dolgozza szét az agyát, azzal csak hozzátesz a sokszázmillióhoz egy cseppet. ("Képzeld drágám, ma kerestem 5000 Ft-ot! Jól van Édesem, tedd a 800.000.000 mellé.")

A munkája azonnal értéktelenné válna. Te meg tudnál mindent venni az örökségből, míg ő csak minimálisat tudna hozzáadni. A barátai is megtudnák idővel, és persze irigyelnék, de ki is röhögnék, hogy bizony ő ott nem rúg anyagilag labdába.

Én nem tudnám ezt elviselni, nullára csökkenne az önbecsülésem.

Képzeld csak el, ő büszkén ragaszkodik a becsületesen szerzett pénzéhez, és vesz a gyereknek 6 havi spórolt pénzből egy szuper bringát. Te pedig beállítasz egy Ferrarival... Kampec.

2009. okt. 21. 14:12
 34/69 A kérdező kommentje:
Nekünk amúgy a folyószámlánk is közös, arra megy mindkettőnk fizetése. A férjem kétszerannyit keres egyébként, mint én alapból. Most meg, mióta gyeden vagyon, már háromszorannyit keresett amíg meg nem szűnt a munkahelye. Soha nem volt ez probléma/téma köztünk, hogy ki mennyit keres, kinek mennyi pénze van. Szerintetek nem tudná úgy felfogni, hogy eddig ő "tartott el" engem, most pedig én segítek neki? Ez tényleg ennyire gáz egy férfinek? Nem akarom bántani és nem akarom azt sem, hogy kitartottnak érezze magát. Ő sem éreztette velem ezt soha. Meg hát nem is így lenne. Mivel házasok vagyunk, így minden közös.
2009. okt. 21. 14:18
 35/69 anonim ***** válasza:
82%
El kell mondanod, mert hazugságban nem lehet élni. Nem is értem, hogy voltál képes 5 évig eltitkolni egy ilyet... a "nem akartad, hogy a pénzedért szeressen valaki" meg az egyéb hangzatos szólamok nem hiszem, hogy különösebben meg fogják hatni, itt azon van a hangsúly, hogy eltitkoltál előle egy nagyon lényeges dolgot saját magaddal kapcsolatban. Biztosan ki fog borulni, sőt sokkloni fogja a bejelentés. Azon sem lepődnék meg-és ne haragudj, amiért ezt írom-ha soha nem emésztené meg ezt teljesen. Elkúrtad, majd okulsz belőle, bár kicsit drágább lesz a tanulópénz, átvitt értelemben sokkal drágább, mint az összvagyonod.
2009. okt. 21. 14:20
 36/69 anonim ***** válasza:
64%

Más a két dolog. Ott mindketten kerestetek, és a keresetetek között nem volt hatalmas a különbség. Ám a sokszázmillió és mondjuk a 300.000 között van differencia.

Azért fogja értéktelennek érezni magát, mert már nem lesz rá szükség, mint családfenntartóra. Egy férfinak kell a hasznosság érzése, nem elég az, hogy otthon üljön, vagy a hobbijával foglalkozzon. Kell az, hogy nélkülözhetetlennek érezze magát. Ennyi pénz mellett a munkája jelentősége megszűnik.

A legjobbat tudod hogyan tehetnéd? Ha az egész pénzt(mondjuk egy házra és pár bútorra való pénz kivételével) a gyermekrák elleni küzdelemre fordítanád. Nekik jobban kell.

2009. okt. 21. 14:26
 37/69 anonim ***** válasza:
68%

Ez jó gondolat lenne,

ha most épp nem lenne huzamosabb ideig pénzre "szükségük".

ui. ha a párja munkanélküli, ő meg eljótékonykodja a pénzt, akkor valóban szükség lesz...

valóban fogós, nem tudom, mi a megoldás, de a felé hajlok, hogy ha elmondja, h ennyi pénz van, a férj önbecsülése valóban hosszú távon sérülhet

2009. okt. 21. 14:34
 38/69 anonim ***** válasza:
67%

Egy magánszemélynek sincsen szüksége többszáz millióra. Senkinek. Ám a beteg gyerekeknek szükségük van rá, mert ők meghalnak a kezelések nélkül, és a remény nélkül, hogy egyszer majd lesz gyógymód.

Egy ember 30 millióból meg tud élni kényelmesen, csak a kamatokból. Na mindegy, csak szomorú látni, hogy az emberek csak ülnek a pénzükön de kezdeni nem tudnak vele semmit, miközben mások meghalnak.

2009. okt. 21. 14:40
 39/69 anonim ***** válasza:
68%

de ebből a szempontból mindegy már, h 30 v 300 millával lepi meg a párját...

ha esetleg szerencsejátékozol, valóban meg lehet "nyerni" ennyit, abból meg indítani egy vállalkozást.

aztán a többit is visszanyered így, vagy jótékonyság

persze, ha eddig nem lottóztál, nehéz lesz bemesélni, h most hirtelen elkezdted...

2009. okt. 21. 14:45
 40/69 A kérdező kommentje:
Igazad van kedves utolsó, de szeretném meghagyni a páromnak a lehetőséget, hogy ő is kifejtse a véleményét erről. De nemsokára megjönnek, most hívott. Kíváncsi leszek, hogy fogadja majd. :-S
2009. okt. 21. 14:45
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!