Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom "apróbb" hazugságai...

Párom "apróbb" hazugságai nagyon zavaróak. V. csak én vagyok túlérzékeny?

Figyelt kérdés

Nagyon jó kapcsolatunk van, szeret, tisztel, de vannak kisebb füllentései (utólag azért kiderülnek), amivel állítólag engem akar megkímélni, de én mondtam neki,h. ilyenkor inkább ne mondjon semmit, mint hazudjon, mert ez rosszabb. Általában a kislányával és a válóperével kapcsolatosak (most zajlik), nem akarja,h. bárki belefollyon az ügybe, ő magát is eléggé bántja és várja a végét, a gyerekről meg azért nem beszél sokat, mert tudja mennyire szeretnék már én is saját babát.

Másnak is vannak ilyen tapasztalatai? Ti hogy vagytok ezzel?

2009. okt. 19. 10:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
95%
Aki meg itten pszichológiát tanul, próbáljon meg beleolvasni a kommunikáció tankönyvbe is. Meg járjon el empátiafejlesztésre.
2009. okt. 19. 11:29
 22/51 A kérdező kommentje:

Hát a 11:22-es "pszichológus" vélemény nekem kissé zavaros volt.

De valaki azt írta, azért nem beszél róla, mert ő maga sem akar vele foglalkozni és ebben igaza van, hisz túl fájdalmas neki az egész.

Kipróbálom azt, hogy nem kérdezgetem, nem akarok MINDENÁRON a részese lenni az élete minden mozdulatának. Ez nekem csak azért okoz gondot, mert én pont a fordítottja vagyok, szeretek mindent megbeszélni a párommal legyen az öröm, vagy bánat. Dehát én nő vagyok, ő meg férfi :))

2009. okt. 19. 11:36
 23/51 anonim ***** válasza:
97%

AZ én párom is ilyen.

Ez egy emberfajta, aki hazudik. Nem csak egy témában, mindenben. Mert úgy kényelmesebb. El tudja kerülni a konfliktusokat. Mert ez csakis arról szól. Nem akar veled veszekedni. Amazon...

2009. okt. 19. 11:39
 24/51 A kérdező kommentje:

A harcias amazonon azt értem, hogy megvédi, kiáll a szeretteiért bármi áron, nem engedi, hogy bántsák őket ( pl. leendő ex-feleség).

A kotnyeleskedő meg beleszól mindenbe, na az nem én vagyok.

2009. okt. 19. 11:39
 25/51 anonim ***** válasza:
96%
na látod, akkor minden rendben! Győzött a "több lúd" :) Semmi gond. Csak azért nehogy a kapcsolat további menete is az legyen, hogy Te próbálsz kommunikálni vele, ő meg nem nyit , mert a köv . kérdés az lesz, hogy "Miért nem tudok őszintén beszélgetni a párommal?" Aki meg "kedvesen kioktatott" annak írnám, hogy mindaz , amit art a pszichológia része, és a kritikai élt hagyja meg magának, köszönöm :)
2009. okt. 19. 11:40
 26/51 anonim ***** válasza:
96%
Nem egészen értem, miért lenne kényelmesebb hazudni? Ja, hogy elkerülje a konfliktust? De miért lenne konfliktus? Mert ha vmit elmond nagy nehezen egy férfi, a nő rögtön ráakaszkodik, és még többet akar... Vagy leszúrja, hogy nem elég részletes a beszámoló, nem elég gyakran mesél, blablabla... Na, ettől van konfliktus. Ezt kerüli a férfi.
2009. okt. 19. 11:42
 27/51 anonim ***** válasza:
97%
Ez a válás ügy elég kényes dolog, ezt az egyet szerintem meg hagyd rá. Te is mondtad, hogy ez az egyedüli, amiben "furán" viselkedik. Essen túl rajta a maga módján, szerintem meg,ha valaki tényleg nem való a tárgyalásra, az te vagy.... Zárjátok le, majd indítsatok tiszta lappal. De a volt feleség azért ott fog kísérteni folyamatosan, erre ne egyél érzékeny, ez benne van a pakliban, főleg a kislány miatt...
2009. okt. 19. 11:46
 28/51 anonim ***** válasza:
96%

Kedves előző.

Én is pszichológiát tanultam, idestova 20 éve. És jól emlékszem, hogy mennyi butaságot beszéltünk össze az egyetemi évek alatt, amikor azt hittük, hogy értünk valamihez.

A helyzetfelmérésed a kérdés és a kommentek alapján téves volt. Az pedig, hogy egyből egy viselkedésmintát "húztál rá" a kérdező férjére nagyban befolyásolt téged.

Ezzel vigyázz, mert ha mintákhoz hasonlítgatsz, akkor gyakran fogsz rossz irányba indulni, ha a helyzetfelmérés hibás. Mint itt.

2009. okt. 19. 11:47
 29/51 anonim ***** válasza:
96%
*me, előző, hanem pszicho hallgató
2009. okt. 19. 11:48
 30/51 anonim ***** válasza:
84%
Ezek után engem kicsit érdekelne, hogy miért válnak. A férfi vagy a nő akarta így, vagy közösen? Nekem is az a gyanúm, hogy vaj van a füle mögött, főleg ha nem ő kezdeményezte a válást...
2009. okt. 19. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!