Mit tennétek a 21 éves lányotokkal, aki olyan szinten van mint egy 13 éves?
Szia, ne hallgass szerintem azokra a válaszokra, hogy tedd ki a szűrét és hasonlók. Összeomlana:
Akkor is, ha szellemileg beteg és akkor is, ha valójában semmi baja. És mégiscsak a lányod (ha jól értem).
Nem szeretnélek megbántani, de valószínűleg ez a szülők és a környezetének hibája. Vagy el lett kényeztetve (nem feltétlenül anyagiakban gondolkodva, hanem akár érzelmileg). Majdhogynem biztos vagyok abba, hogy a lányod valódi álmokat szövöget, de ugyanakkor nem találja a helyét a világban. Talán már elköltözni is szeretne, de mondjuk nincs rá pénze, ahhoz meg ugye dolgozni kellene.
Amit tehetsz, szerintem az az, hogy elkezdesz vele beszélgetni arról, milyen álmai vannak, milyen jövőt képzel el magának, mit szeretne csinálni az életben. Megkérdezed ezeket tőle. Majd kérdezd meg, hogy ezeket hogyan szeretné megvalósítani? Ha teljes komolysággal butaságot válaszol (pl. hozzámegy egy gazdag pasihoz), akkor tényleg a szellemi értékekkel van gond. Ha viszont elkezdi elmagyarázni, hogy mégis mik a tervei, akkor akármit is mond, hallgasd türelmesen végig. Lehet, hogy csak vár valamilyen alkalomra, úgymond "kivár". De az is lehet, hogy annyira büszke, hogy nem szeretné elvégezni az úgymond alja munkát a kezdetekben, amikből aztán építkezhet és feljebb juthat a ranglétrán, vagy közelebb az álmaihoz, bármi is legyen az. Magyarázd el neki, hogy valahol mindenkinek el kell kezdeni.
Szerintem légy vele kezdeményező, türelmes és érdeklődő. Talán többet kellene beszélgetnetek és jobban ismernéd és tudnád, hogy a vágyait valójában hogyan is szeretné megvalósítani.
Én mondjuk ennyiből inkább azt mondanám, hogy lelki sérült (azt pedig a környezete okozza), nem szellemi. De ne legyen úgy.
Ha te vagy az a lány én a helyedben első körben szégyellném magam de nagyon!
Aztán elmennék egy pszichológushoz,mert érezném hogy ez így nem normális dolog! Ha meg csak szimplán lusta és igénytelen vagy anyádék helyébe kivágnálak mint macskát szarni,de minimum nem adnék enni!
Szívesen cserélnék ezzel a lánnyal. Én is szeretnék ilyen gondtalan életet.
Úgy élni mint egy hajléktalan csak igénytelennek lenni, álmodozni egész nap... Jó lenne cserélni!!
Én addig használnám ki a helyzetet ameddig lehet!
22/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!