Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a 21 éves lányoto...

Mit tennétek a 21 éves lányotokkal, aki olyan szinten van mint egy 13 éves?

Figyelt kérdés
Nem akar elmenni dolgozni, nem érdekli az se ha nincs pénze, az se ha nincsenek tisztálkodó szerei, itthon se csinál semmit csak akkor ha külön megkéritek rá (de akkor nem húzza a száját, hanem megy és csinálja) állandóan ábrándokat sző, tervezgeti a jövőjét, tervezget, pontokban leírja hogy milyen szabályok lesznek a házban ha lesz kutyája, kiránduló utvonalakat rajzol a helyekre ahova el szeretne menni, lerajzolja "álmai házát", de álmodozáson kívül semmit mást nem csinál.
2013. júl. 12. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim válasza:
91%

Szia, ne hallgass szerintem azokra a válaszokra, hogy tedd ki a szűrét és hasonlók. Összeomlana:

Akkor is, ha szellemileg beteg és akkor is, ha valójában semmi baja. És mégiscsak a lányod (ha jól értem).

Nem szeretnélek megbántani, de valószínűleg ez a szülők és a környezetének hibája. Vagy el lett kényeztetve (nem feltétlenül anyagiakban gondolkodva, hanem akár érzelmileg). Majdhogynem biztos vagyok abba, hogy a lányod valódi álmokat szövöget, de ugyanakkor nem találja a helyét a világban. Talán már elköltözni is szeretne, de mondjuk nincs rá pénze, ahhoz meg ugye dolgozni kellene.

Amit tehetsz, szerintem az az, hogy elkezdesz vele beszélgetni arról, milyen álmai vannak, milyen jövőt képzel el magának, mit szeretne csinálni az életben. Megkérdezed ezeket tőle. Majd kérdezd meg, hogy ezeket hogyan szeretné megvalósítani? Ha teljes komolysággal butaságot válaszol (pl. hozzámegy egy gazdag pasihoz), akkor tényleg a szellemi értékekkel van gond. Ha viszont elkezdi elmagyarázni, hogy mégis mik a tervei, akkor akármit is mond, hallgasd türelmesen végig. Lehet, hogy csak vár valamilyen alkalomra, úgymond "kivár". De az is lehet, hogy annyira büszke, hogy nem szeretné elvégezni az úgymond alja munkát a kezdetekben, amikből aztán építkezhet és feljebb juthat a ranglétrán, vagy közelebb az álmaihoz, bármi is legyen az. Magyarázd el neki, hogy valahol mindenkinek el kell kezdeni.

Szerintem légy vele kezdeményező, türelmes és érdeklődő. Talán többet kellene beszélgetnetek és jobban ismernéd és tudnád, hogy a vágyait valójában hogyan is szeretné megvalósítani.

Én mondjuk ennyiből inkább azt mondanám, hogy lelki sérült (azt pedig a környezete okozza), nem szellemi. De ne legyen úgy.

2013. júl. 12. 22:09
 12/68 anonim ***** válasza:
56%
Ha te vagy a lány, akkor magadtól menj el pszichológushoz, mert nem vagy normális. Vagy szállj magadba és kezdj valamit az életeddel. Beteges, amit művel. Mert az olyan, aki csak otthon ül, lógatja a lábát, és gépezik egész nap, az lusta csak úgy egyszerűen. De ha valaki ilyen baromságokat csinál, amik a kérdésben szerepelnek, az meg komplett idióta. Minek tervezgeti a jövőjét, ha az ég világon semmit nem csinál? Miből lesz jövője? Miből tart fent egy kutyát (gyerekről már nem is beszélve)? Miből megy el kirándulni? Miből veszi meg álmai házát? Ja, hogy azért már tenni is kéne, és egyszerűbb otthon retkesen, büdösen (ugye nem érdekli, hogy van-e tisztálkodószere) álmodozni. A szüleid helyében egy alapos kivizsgálásnak vetnélek alá. Ha azt állapítanák meg, hogy normális vagy (kétlem), akkor meg kivágnálak, mint macskát... Aztán álmodozz tovább, ahol akarsz. Megjegyzem én nem az a típusú szülő vagyok, aki egy forintot is elkérne a gyerekétől azért, mert otthon lakik. Soha nem tudnám megtenni. De azt nem tűrném el, hogy a gyerekem otthon üljön és vakarja egész nap. Az pedig, hogy segít a háztartásban nem egy említésre méltó dolog. A szülők meg munka mellett vezetnek egy háztartást, mégsem kapnak érte semmi elismerést. A legalapvetőbb dolog, hogy a gyerek segít a ház körül.
2013. júl. 12. 22:21
 13/68 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló jó ötleteket ír. Lehet hogy tanácsot kéne adni neki hogy hogyan is induljon el.
2013. júl. 12. 22:21
 14/68 anonim ***** válasza:
39%

Ha te vagy az a lány én a helyedben első körben szégyellném magam de nagyon!

Aztán elmennék egy pszichológushoz,mert érezném hogy ez így nem normális dolog! Ha meg csak szimplán lusta és igénytelen vagy anyádék helyébe kivágnálak mint macskát szarni,de minimum nem adnék enni!

2013. júl. 12. 22:31
 15/68 A kérdező kommentje:
Cöh. :D Milyen nagy, hogy abban a pillanatban hogy én vagyok a lány, mennyire megváltozott a stílusotok. Szerintem nyugodtan lehet így beszélni velem továbbra is, nem hat meg....
2013. júl. 12. 22:34
 16/68 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg 13 éves vagy
2013. júl. 12. 22:36
 17/68 anonim ***** válasza:
73%

Szívesen cserélnék ezzel a lánnyal. Én is szeretnék ilyen gondtalan életet.

Úgy élni mint egy hajléktalan csak igénytelennek lenni, álmodozni egész nap... Jó lenne cserélni!!

Én addig használnám ki a helyzetet ameddig lehet!

22/f

2013. júl. 12. 22:39
 18/68 anonim ***** válasza:
95%
Ja álmodozni lehet egy egész életen át,csak aztán életképtelen lesz ha a szülei már nem lesznek! 70-80évesen azon veszi magát észre hogy nincs senkije/semmije,és tervezgeti "álmai koporsóját".
2013. júl. 12. 22:43
 19/68 A kérdező kommentje:
Azt végül i már elterveztem, hogyan fogok meghalni. persze valszeg nem úgy fog alakulni.
2013. júl. 12. 22:45
 20/68 anonim ***** válasza:
100%
Tuti nem munka közben :)
2013. júl. 12. 22:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!