Mennyi plusz költséget fog jelenteni havi szinten, ha hozzánk költözik a párom lánya? Folyt.
Szerintem az, hogy keressen munkát az elvárható, de ha nem talál akkor tőled is elvárható, hogy segíts az eltartásába mint a párod a te gyerekednek is segít.
Rezsi résszel nehéz számolni, mert minden lakás más. Számold ki nektek menyi lenne a te lányod nélkül kb egy 20. éves is annyiba kerül.
Tanul még akkor ha kap családit.
Diákmunkát vállaljon,és fedezze a ruházkodását,szórakozását.
Nektek igy csak kaja és reszit kell,de rezsinél csak viz és villanyszámla ami minimálissal megnő,de max 2-3ezer.
Kaja,1 adaggal kell több mindenből,ha most 3 főre megvan 50ezerből,akkor 4-re 60 ezer kb.
Én 22 éves vagyok és a szüleimmel élek, diák vagyok. A szórakozásomat, ruházkodásomat az ösztöndíjamból állom, ami 20 ezer forint. Havonta, vagy két havonta ha anyuékkal együtt megyünk vásárolni, akkor előfordul, hogy kapok egy-egy cipőt, vagy ruhadarabot, de nincsenek nagy igényeim, nekem nem kell márkás cucc, úgyhogy nekik sem esik nehezükre állításuk szerint.
A lényeg, hogy amennyiben még tanul, szerintem éppen annyit várhattok el tőle, mint a te lányodtól, aki gondolom még szintén tanul. Valószínűleg ugyanannyiba fog kerülni, mint a te lányod, pláne ha hasonló értékrendjük is van.
Szerintem nem fair csak azért dolgozni küldeni őt, mert ő 3 évvel idősebb, mint a te lányod. Az elvárható, hogyha ő kapja a családi pótlékot, akkor fedezze ebből a saját szórakozását, illetve zsebpénzt nem biztosítotok neki, de a többit annyira nem tartanám fairnek. Segítsen be a házimunkába, spóroljatok amennyire lehet, illetve gondolom az anyjától is fog azért némi kis pénzt kapni, így nem hiszem, hogy a megnövekedett rezsiköltségen és kaján kívül annyi többlet költséget jelentene.
Ha még is nehézséget okozna, akkor pedig meg lehet vele beszélni, hogy még is el kéne mennie dolgozni hétvégente, illetve nyáron, amikor csak tud. Viszont akkor ez úgy fair szerintem, hogyha ebbe a te lányodat is bevonjátok és igenis ő is keressen nyárra diákmunkát magának. Ergo, bármit is csináltok, az hasson ki mindkettőtök gyerekére, mert ebből csak így nem lesz vita és neheztelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!