Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?
Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.
Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.
Miért csinálja ezt?
Érdekes ilyenkor senki sem írja, hogy a fia már egy külön család és oldják meg nélküle a dolgokat, ez visszafelé nem igaz?
Minden szülő magának szül nem másnak, így senki sem kötelezhető semmire csak a szülők.
Én egyáltalán nem csodálkozom. Egy haverom felesége múlt héten jelentette be nekem, hogy akkor áthozná délutánonként a gyerekeit, hogy nyáron vigyázzak már rá (most költöztek a közelünkbe). Dobtam egy hátast és még ő volt megsértődve, amikor kijelentettem, hogy szó sem lehet róla.
Bakker, pedig 5x találkoztunk. Minden együttérzéseim a nagyié.
nos, igaz én egyke voltam, a nagyszüleim mégis úgy várták a nyarat minden évben mint a messiást, mert akkor mindig náluk lehettem. :) lehet én vagyok fordítva összerakva, de ez a normális nagyszülői hozzáállás szerintem.
50 évesen meg pláne. anyám is ennyi idős, sztem elbírna 2 ovis gyerekkel. már pelenkázni sem kell őket, szépen eljátszanak a szobában vagy a játszótéren. minden nagymama volt egyszer anya is, nem hinném, h kijött volna a gyereknevelésből 20 év alatt...
64/64
Igen csak a mi nagyijaink már 50 éves korukban nyugdíjasok voltak.
65: épp ezt akartam mondani. Akik itt írják, hogy mennyit voltak nyaranta a nagyinál, azok leírnák, hogy a nagyinak konkrétan mi volt a foglalkozása és hány nap volt az éves szabadsága?
Tisztára mint anyukám, aki letolt, hogy miért nem főzök gyakrabban és ő annak idején kétszer ekkora lakást tartott rendben. Apró különbség, hogy ő háztartásbeli volt, sosem dolgozott munkahelyen, velünk élt egy nyugdíjas nagymama, a főzésen és a takarításon kettőjüknek más dolga nem is volt. Én meg reggel elrohanok, 8-10 órát ülök a munkahelyen, rohanás haza, leckeellenőrzés, családi élet, mosás (mert 9 után már nem lehet), kajakészítés, takarítás....
Köszönöm a válaszokat. Látom egyesek megértettek. Azért elég fárasztó minden reggel felkelni 8kor, mert akkorra hozzák őket, főzni, délutánra valami program amíg értük nem jönnek. Múzeum, színház persze szóba sem jöhet velük még. Nekem is kell kicsit a felnőtt társaság, normális beszédtéma. Meg ugye a pihenés, lustálkodás. Igaz, hogy ilyenkor nyáron nekem több jut mint másnak, de cserébe év közben nincs pihenőnap.
Megerősítettetek, hogy nem önzőség ezt az 5 hetet magamra fordítani. Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!