Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menyem szerint kötelességem...

Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?

Figyelt kérdés

Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.

Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.

Miért csinálja ezt?

2013. júl. 11. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
50%
Egyáltalán nem kötelesség,maximum nagy segítség ami olyankor elvárható. DE!Előttem is írta valaki hogy azért egész évben gyerekekre vigyáz a kérdező és az oviszünet neki a pihenés,nem feltétlen avval szeretné tölteni hogy a nap 24 órájában az unokákra vigyázzon.Mindenki csak nekiesik,pedíg ez elég összetett dolog. Sajnos nem egy olyat láttam hogy visszaélnek a szülök a helyzettel,lepasszolják a gyereket,mert úgy könnyebb meg más menjen érte az oviba,suliba pedig odaérne értük stb. Az hogy néha vigyázna rá teljesen normális,de hogy napi szinten két kisgyerekkel töltse az Ő szünetét is nem feltétlen várható el.Nem attól lesz jó egy nagymama hogy elvállalja mindig a gyereket ha épp szükség van rá. Amúgy a szülönél is alegjobb ilyenkor gondokodni hogy mamin kivül mondjuk van e nene aki vigyáz rájuk néha.Arról nem is beszélve hogy egy szó sem esett arrol hogy a gyerekek töndéri kis gyerköcök akik kb eljátszanak magukkal.Nagyon sok figyelmet igényel egy gyerek egy egész napra. A gyerekeket a szüleik akarták és vállalták és nem másnak szülte.Van olyan imserősöm akinek a testvére midnen hétvégén viszi a gyerekét hozzá és az Anyjához(mert pihen hétvégé)nos a kisgyerek nenéje és mamája is hétköznap dolgozik és nagyon szívesen pihenne hétvégén,de nem mostanába jött össze.Szóval nem kell meglincselni a kérdezőt.
2013. júl. 11. 21:33
 62/76 anonim ***** válasza:
52%

Érdekes ilyenkor senki sem írja, hogy a fia már egy külön család és oldják meg nélküle a dolgokat, ez visszafelé nem igaz?

Minden szülő magának szül nem másnak, így senki sem kötelezhető semmire csak a szülők.

2013. júl. 12. 15:39
 63/76 anonim ***** válasza:
52%

Én egyáltalán nem csodálkozom. Egy haverom felesége múlt héten jelentette be nekem, hogy akkor áthozná délutánonként a gyerekeit, hogy nyáron vigyázzak már rá (most költöztek a közelünkbe). Dobtam egy hátast és még ő volt megsértődve, amikor kijelentettem, hogy szó sem lehet róla.

Bakker, pedig 5x találkoztunk. Minden együttérzéseim a nagyié.

2013. júl. 12. 15:49
 64/76 anonim ***** válasza:
43%

nos, igaz én egyke voltam, a nagyszüleim mégis úgy várták a nyarat minden évben mint a messiást, mert akkor mindig náluk lehettem. :) lehet én vagyok fordítva összerakva, de ez a normális nagyszülői hozzáállás szerintem.

50 évesen meg pláne. anyám is ennyi idős, sztem elbírna 2 ovis gyerekkel. már pelenkázni sem kell őket, szépen eljátszanak a szobában vagy a játszótéren. minden nagymama volt egyszer anya is, nem hinném, h kijött volna a gyereknevelésből 20 év alatt...

2013. júl. 12. 16:47
 65/76 anonim ***** válasza:
33%

64/64

Igen csak a mi nagyijaink már 50 éves korukban nyugdíjasok voltak.

2013. júl. 12. 16:51
 66/76 anonim ***** válasza:
52%

65: épp ezt akartam mondani. Akik itt írják, hogy mennyit voltak nyaranta a nagyinál, azok leírnák, hogy a nagyinak konkrétan mi volt a foglalkozása és hány nap volt az éves szabadsága?

Tisztára mint anyukám, aki letolt, hogy miért nem főzök gyakrabban és ő annak idején kétszer ekkora lakást tartott rendben. Apró különbség, hogy ő háztartásbeli volt, sosem dolgozott munkahelyen, velünk élt egy nyugdíjas nagymama, a főzésen és a takarításon kettőjüknek más dolga nem is volt. Én meg reggel elrohanok, 8-10 órát ülök a munkahelyen, rohanás haza, leckeellenőrzés, családi élet, mosás (mert 9 után már nem lehet), kajakészítés, takarítás....

2013. júl. 12. 16:57
 67/76 anonim ***** válasza:
44%
64: Nem a gyereknevelésből jöttek ki, de pici gyerekek fárasztóak. Már magamon is érzem, amikor barátnőimmel megyünk akiknek pici gyerekük van, hogy elszoktam ettől a tempótól... Ahogy öregszik az ember, amúgy is egyre fáradékonyabb, más 20-30 évesen a picik után szaladni, és más 50+ évesen.
2013. júl. 12. 16:59
 68/76 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Látom egyesek megértettek. Azért elég fárasztó minden reggel felkelni 8kor, mert akkorra hozzák őket, főzni, délutánra valami program amíg értük nem jönnek. Múzeum, színház persze szóba sem jöhet velük még. Nekem is kell kicsit a felnőtt társaság, normális beszédtéma. Meg ugye a pihenés, lustálkodás. Igaz, hogy ilyenkor nyáron nekem több jut mint másnak, de cserébe év közben nincs pihenőnap.

Megerősítettetek, hogy nem önzőség ezt az 5 hetet magamra fordítani. Köszönöm

2013. júl. 12. 19:24
 69/76 anonim ***** válasza:
40%
Örülök, hogy sikerült megnyugodnod. Csak én vagyok izgatott, mert feltettem pár kérdést, és semmi válasz nem jött sajnos. Pedig nagyon érdekelt volna pl. hogy hol van a másik nagymama pl. Ő mért nem vállalja?
2013. júl. 12. 19:53
 70/76 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó gondolom a másik nagyi is dolgozik csak ő nem egybe kapja ki az egész éves szabiját mint a kérdező hanem részletekben.
2013. júl. 12. 19:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!