Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?
Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.
Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.
Miért csinálja ezt?
Ha az én anyósomék, vagy a szüleim nem akarnának nagyanyók, és nagyapók lenni nyaranta...hát akkor év közben sem kellene nagyszülőnek lenniük.
Hála az égnek, nálunk veszekedés megy a gyerekért, hogy ki vigyázhasson rá, a gyerekem meg boldogan megy mindannyiójukhoz, mert érzi, hogy bizony jó a nagyszülöknél lenni.
Szerintem nem azért akarták odaadni a gyereket, mert a mama óvónő, és mesterien tud bánni a gyerekekkel.
Egyébként meg gondolom ovisok a gyerekek, ha az anyuka is dolgozik, akkor pedig be lehetett volna iratni őket az ügyeletes oviba.
37: "Sok szulo nem tud eljonni szabadsagra nyaron 4-5 hetekre.. Gyerekkent mi is ezert voltunk nyaron nagyszuloknel."
A te nagyszüleid is dolgoztak vagy nyugdíjasok/otthon gazdálkodók voltak?
Sok nagyszülő sem tud nyáron 4-5 hétre szabadságra menni, nemcsak a szülők. Van olyan, aki örül ha két hetet ki tud venni nyáron, akkor hiába szereti az unokáit, de akkor is szüksége van egy kis pihenésre.
Dolgozó anyukaként én nagyon is tudtam értékelni a szüleim segítségét, hogy bármikor tudtak unokázni ha kellett, szívesen is csinálták, na de ők nyugdíjasok és más dolguk se volt, csak hogy apám hetente elsétáljon a lottózóba. Na meg jártak ilyen-olyan kezelésre, de nem töltötte ki a napjaikat, nekik a cserfes unokák felüdülést és vidámságot jelentett, de azért egy dolgozó nagyszülő limitált szabadsággal megint más.
A let.ojom az unokákat és az éjjel-nappal nálunk vannak lelkesen ugrok amikor csettintenek között van még bőven átmenet, és mind a két oldalról figyelmesség és megértés kell.
Arról nem is beszélve, hogy aki nem tudja ellátni a gyerekeit, minek szüli? Tudom bafni könnyebb, mint gondolkodni, de kérem.
Oldja meg. Bébiszitter, leglaább kap munkát még egy ember és kész. Ha meg nem tetszik neki, adja el a gyerekeit.
Akkor tessék egy gyereket vállalni. Nem kettőt-hármat. Így a bébiszitter is olcsóbb.
A mai szülőknél kényelmesebb létforma nincs. Gyereket nem nevelik, mert sérül, a nagyinak kötelessége a gyerekfelügyelet, ők meg tespednek a munkahelyen. Ez így baromi kényelmes.
Még annyit a 48-as válaszhoz, hogy azért régen annyiból könnyebb volt, hogy egy családfő el tudta tartani a családot, anyuka lehetett háztartásbeli, ha pedig vidéken éltek, akkor kicsapták a gyerekeket libát őrizni, figyelt rá az egész család, nagyszülők, dédszülők, bárki.
Na ezt próbáld meg ma, kicsapni az 5 évest a határba csatangolni a 7 évessel, meg libákat őriztetni, másnap már viszi őket a gyámhatóság. Engem azért szóltak meg, mert a 3. osztályost elengedtem busszal a suliba 1 megállóra.
Nem kell a mai szülőket leszólni. Most kötött munkaidő van, oda nem viheted a gyereket, inkább a túlórát várják el, nemhogy elengednének előbb. Nincs szocializmus sem, hogy mindenkinek legyen lakása (ha más nem akkor kiutalt tanácsi), nem raktak ki az utcára és mindenkinek lehetett egy tökvakarós munkahelye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!