Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?
Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.
Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.
Miért csinálja ezt?
Más gyereke nem megerőltető? Egyszerre 20? Két UNOKA meg már sok? Hát ez szégyen,már bocsánat...
Egy ilyen egy nagymama fejében meg se fordulhatna! A saját véred, saját családod..
Ha óvodában dolgozik, akkor néha az óvónőknek is jár a szabadság, hogy kipihenjék magukat, ne pedig 24 órában gyereket hajkurásszanak. Mert amíg az óvónő bemegy 8 órára dolgozni, aztán este hazamegy pihenni, az unokák a nagymaminál 24 órában vannak, ráadásul ekkora gyerekeket még fürdetni kell, hajlongani hozzájuk, stb.
A kérdésben is az van, hogy a szülők hetekre akarják lepasszolni az unokákat, nem pedig arról van szó, hogy 3 napot se vállalna a kérdező. Nem kell mindjárt neki esni. Dolgozó ember, jár egy kis pihenő, lazítás akkor is, ha imádja az unokákat.
Mekkora mázli, hogy nem te vagy a fiam óvónője!
Utálnék nap mint nap egy fásult, kedvetlen némberrel harcolni!
Egyébként sajnos nem vagy egyedi eset: nagymamám is óvónő volt, de amikor 1 hetet nyáron náluk töltöttünk, egész nap vásárolgatott meg barátnőzött, sokszor csak este láttuk, a nagypapám foglalkozott velünk.
Hát. Nem kötelességed, de biztosan jól esett volna a fiadéknak és a gyerekeknek is jó lett volna, ha veled lehetnek - ha valóban örömmel lettél volna velük.
Nem vagy öreg egyáltalán, nem hiszem, hogy annyira megterhelő lenne, persze mindenki másmilyen.
Ha ennyire húzodozol a dologtól, akkor talán nem is baj, hogy nem lesznek veled a nyáron, úgyse élveznétek.
Én a menyed pártján állok, kifogásokat keresel és önző vagy. De a te életed, a te döntésed, és persze neked kell a következményekkel is megküzdeni.
Nem hogy örülnél,hogy rád merik bizni őket.
Nemrég egy nagymama itt arról panaszkodott,hogy még 1 napra se engdik hozzájuk az unokát,mert a menye zakkant, a fia meg papucs (ő szebben fogalmazott).
Egy kivánsága szerintem az lenne,hogy bárcsak a helyedben lehetne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!