Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menyem szerint kötelességem...

Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?

Figyelt kérdés

Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.

Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.

Miért csinálja ezt?

2013. júl. 11. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 anonim ***** válasza:
46%

Más gyereke nem megerőltető? Egyszerre 20? Két UNOKA meg már sok? Hát ez szégyen,már bocsánat...

Egy ilyen egy nagymama fejében meg se fordulhatna! A saját véred, saját családod..

2013. júl. 11. 15:22
 22/76 anonim ***** válasza:
46%
Tudod a kapálás is megerőltető 40fokban, mégis sokan ezzel keresik a kenyérre-valót. Lehet, hogy Ők örömmel vállalják az unokák felügyeletét!
2013. júl. 11. 15:22
 23/76 anonim ***** válasza:
66%

Ha óvodában dolgozik, akkor néha az óvónőknek is jár a szabadság, hogy kipihenjék magukat, ne pedig 24 órában gyereket hajkurásszanak. Mert amíg az óvónő bemegy 8 órára dolgozni, aztán este hazamegy pihenni, az unokák a nagymaminál 24 órában vannak, ráadásul ekkora gyerekeket még fürdetni kell, hajlongani hozzájuk, stb.

A kérdésben is az van, hogy a szülők hetekre akarják lepasszolni az unokákat, nem pedig arról van szó, hogy 3 napot se vállalna a kérdező. Nem kell mindjárt neki esni. Dolgozó ember, jár egy kis pihenő, lazítás akkor is, ha imádja az unokákat.

2013. júl. 11. 15:24
 24/76 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem ez polgárpukkasztó kérdés, ilyen nagymama nem létezik!
2013. júl. 11. 15:25
 25/76 anonim ***** válasza:
46%

Mekkora mázli, hogy nem te vagy a fiam óvónője!

Utálnék nap mint nap egy fásult, kedvetlen némberrel harcolni!

Egyébként sajnos nem vagy egyedi eset: nagymamám is óvónő volt, de amikor 1 hetet nyáron náluk töltöttünk, egész nap vásárolgatott meg barátnőzött, sokszor csak este láttuk, a nagypapám foglalkozott velünk.

2013. júl. 11. 15:26
 26/76 anonim ***** válasza:
50%

Hát. Nem kötelességed, de biztosan jól esett volna a fiadéknak és a gyerekeknek is jó lett volna, ha veled lehetnek - ha valóban örömmel lettél volna velük.

Nem vagy öreg egyáltalán, nem hiszem, hogy annyira megterhelő lenne, persze mindenki másmilyen.

Ha ennyire húzodozol a dologtól, akkor talán nem is baj, hogy nem lesznek veled a nyáron, úgyse élveznétek.

Én a menyed pártján állok, kifogásokat keresel és önző vagy. De a te életed, a te döntésed, és persze neked kell a következményekkel is megküzdeni.

2013. júl. 11. 15:30
 27/76 A kérdező kommentje:
Az ovi nyilván más. Ilyenkor kipihenem magam, csavargok, nincs napirendem. Miért olyan nagy bűn ez? Másban szívesen segítek, menjenek este erre-arra, de folyamatosan nekem megerőltető.
2013. júl. 11. 15:37
 28/76 anonim ***** válasza:
25%
Szóval egy 50 éves nagymama még nem élte ki magát annyira,hogy vigyázzon az unokáira és neki a csavargás, barátnőzés többet jelent. Hát szép.
2013. júl. 11. 15:42
 29/76 anonim ***** válasza:
34%
Szégyeld magad, 50 évesen ovónőként igazán tehetnél a gyerekedidért és az unokáidért annyit, h 1-2 hetet vigyázol rá, föleg hogy írod, hogy 4 hétig otthon leszel... Nagyon egyetértek a menyeddel...
2013. júl. 11. 15:43
 30/76 anonim ***** válasza:
24%

Nem hogy örülnél,hogy rád merik bizni őket.

Nemrég egy nagymama itt arról panaszkodott,hogy még 1 napra se engdik hozzájuk az unokát,mert a menye zakkant, a fia meg papucs (ő szebben fogalmazott).

Egy kivánsága szerintem az lenne,hogy bárcsak a helyedben lehetne...

2013. júl. 11. 15:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!