Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?
Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.
Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.
Miért csinálja ezt?
Nincs igaza. Senki sem rendelkezhet mások idejével, energiájával, életével önkényesen. Teljesen mindegy, hogy ő hogyan képzelte és mire utalgat, mondd meg, hogy nem tudod vállalni. Pont. ( = azaz ne magyarázkodj, mert semmi köze hozzá, hogy miért nem vállalod, de ha magyarázkodsz, azzal mindig vesztes helyzetbe hozod magad)
Nem vagy gonosz, csak a menyed szerint. Aki egy agresszív és önző ember akaratát keresztezi, mert nem azt csinálja, amit az elvár tőle, az mindig mindennek elhordatik. Nem kell vele foglalkozni.
Te nem egy ugráltatható ingyencseléd vagy, hanem egy önálló ember. Ha ezt nem érti meg a menyed, akkor így járt.
39-es vagyok:
Félve kérdezem a nagyitipróktól és anyatigrisektől: olyan, hogy nyári tábor, napközis tábor, közösségi tábor, nem lehetne opció, amennyiben a család 50(!) éves hölgytagja, nem szeretné bevállani hetekre a gyerekeket?
Kedves Kérdező, veled vagyok, a nejed egy szemellenzős, önző lény.
"Félve kérdezem a nagyitipróktól és anyatigrisektől: olyan, hogy nyári tábor, napközis tábor, közösségi tábor, nem lehetne opció, amennyiben a család 50(!) éves hölgytagja, nem szeretné bevállani hetekre a gyerekeket?
Kedves Kérdező, veled vagyok, a nejed egy szemellenzős, önző lény."
Tábor kettő meg ötévesnek? Az egyetlen opció a bébicsősz mellett az lenne, ha nyáron is járhatnának oviba. Ha van ilyen lehetőség, oda kéne küldeni a piciket. Én még nem hallottam olyan táborról, ami ilyen kicsiknek lenne, de attól még létezhet. Ja még egy: a menynek nincs anyja? A másik mama is vigyázhatna a gyerekre. lehet, hogy ő sem vállalta.
1. az sem mindegy,hogy neked csak el kéne menni hozzájuk és ott vigyázni rá míg ők dolgoznak, vagy hozzádköltöznének.
amúgy egy-két hétre simán be lehet vállalni...
DE! senki ne ossza be más időjét és energiáját!
Egyébként én már ki is néztem egy frankó örgek otthonát, ahová, szépen befizetem magam, eladva a lakást, a maradékot szétosztom. Nagyon jó kis hely. Beleőrülnék, ha a szeretteim élete azzal menne, hogy a magatehetetlen kakis valagamat tegyék tisztába. Soha, semmi áron nem engedném.
Tudom, hogy baromi jó fordulat, de néha gondoljatok bele, ebbe a "öreg korotokban nem ápolnak" dumába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!