Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menyem szerint kötelességem...

Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?

Figyelt kérdés

Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.

Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.

Miért csinálja ezt?

2013. júl. 11. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
75%

Nincs igaza. Senki sem rendelkezhet mások idejével, energiájával, életével önkényesen. Teljesen mindegy, hogy ő hogyan képzelte és mire utalgat, mondd meg, hogy nem tudod vállalni. Pont. ( = azaz ne magyarázkodj, mert semmi köze hozzá, hogy miért nem vállalod, de ha magyarázkodsz, azzal mindig vesztes helyzetbe hozod magad)

Nem vagy gonosz, csak a menyed szerint. Aki egy agresszív és önző ember akaratát keresztezi, mert nem azt csinálja, amit az elvár tőle, az mindig mindennek elhordatik. Nem kell vele foglalkozni.

Te nem egy ugráltatható ingyencseléd vagy, hanem egy önálló ember. Ha ezt nem érti meg a menyed, akkor így járt.

2013. júl. 11. 17:59
 52/76 anonim ***** válasza:
21%
1gyermekem van nem 2... Es tenyleg rajtunk kivul allo okokbol kell szittert fizetni. Amugy tenyleg bocs h nem a nyomorba hanem rendes csaladba vallaltunk gyereket.. Es egyet nem tobbet, mert egyet biztosabban felnevelunk a mai vilagba.. Nem akarok vitatkozni. Elfogadtam anyam donteset, o meg fogadja el a mienket. De persze az nem tetszik h nem megyunk nyaralni. De hat vmit vmiert...
2013. júl. 11. 18:00
 53/76 anonim ***** válasza:
53%

39-es vagyok:

Félve kérdezem a nagyitipróktól és anyatigrisektől: olyan, hogy nyári tábor, napközis tábor, közösségi tábor, nem lehetne opció, amennyiben a család 50(!) éves hölgytagja, nem szeretné bevállani hetekre a gyerekeket?

Kedves Kérdező, veled vagyok, a nejed egy szemellenzős, önző lény.

2013. júl. 11. 18:09
 54/76 anonim ***** válasza:
55%
53: én is a nagyival vagyok :-))), viszont ekkora gyerekeknél ez nem opció, inkább kisiskolás korban. Akkor van olcsóbb sulis napközis tábor meg mindenféle egyéb fizetős (napközis, ottalvós), de az ovis korosztállyal a legnehezebb. Ahová mi jártunk, ott a kerületben kijelöltek ügyeletes ovikat, ahová lehetett menni, de még így sem volt megoldott az egész nyár.
2013. júl. 11. 18:12
 55/76 anonim ***** válasza:
31%
Akkor marad a szitter.:)
2013. júl. 11. 18:18
 56/76 anonim ***** válasza:
44%

"Félve kérdezem a nagyitipróktól és anyatigrisektől: olyan, hogy nyári tábor, napközis tábor, közösségi tábor, nem lehetne opció, amennyiben a család 50(!) éves hölgytagja, nem szeretné bevállani hetekre a gyerekeket?

Kedves Kérdező, veled vagyok, a nejed egy szemellenzős, önző lény."

Tábor kettő meg ötévesnek? Az egyetlen opció a bébicsősz mellett az lenne, ha nyáron is járhatnának oviba. Ha van ilyen lehetőség, oda kéne küldeni a piciket. Én még nem hallottam olyan táborról, ami ilyen kicsiknek lenne, de attól még létezhet. Ja még egy: a menynek nincs anyja? A másik mama is vigyázhatna a gyerekre. lehet, hogy ő sem vállalta.

2013. júl. 11. 18:31
 57/76 anonim ***** válasza:
63%

1. az sem mindegy,hogy neked csak el kéne menni hozzájuk és ott vigyázni rá míg ők dolgoznak, vagy hozzádköltöznének.

amúgy egy-két hétre simán be lehet vállalni...

DE! senki ne ossza be más időjét és energiáját!

2013. júl. 11. 18:45
 58/76 anonim ***** válasza:
40%
Majd te is ezt fogod vissza kapni, majd ha a WC-re se bírsz ki menni 80 éves korodba akkor a fiadék is azt fogják mondani ez számunkra megerőltető. És akkor mehetsz egy szeretet otthonba, és nem fognak látogatni mert az nekik megerőltető. Én kiskoromban az egész nyári szünetet mamánál töltöttem, és augusztus végén Ő sírt, hogy milyen hamar vége lett a nyárnak és haza kell mennem. Szerintem 2-3 hétig ott lehetnének az unokáid. Az én gyermekeim is nyáron a nagyszülőknél vannak, 1 hetet az egyiknél 1 hetet a másiknál. Haza jönnek és akkor mondják, hogy ők még mennének mamához mert jól érzik magukat. És akkor mennek megint.
2013. júl. 11. 20:10
 59/76 anonim ***** válasza:
44%

Egyébként én már ki is néztem egy frankó örgek otthonát, ahová, szépen befizetem magam, eladva a lakást, a maradékot szétosztom. Nagyon jó kis hely. Beleőrülnék, ha a szeretteim élete azzal menne, hogy a magatehetetlen kakis valagamat tegyék tisztába. Soha, semmi áron nem engedném.

Tudom, hogy baromi jó fordulat, de néha gondoljatok bele, ebbe a "öreg korotokban nem ápolnak" dumába.

2013. júl. 11. 20:27
 60/76 anonim ***** válasza:
73%
1-2 hetet vállalnám, nyilván egész nyára nem mert még dolgozom és amúgy is ez a munkám nekem is jár a pihenés és ne nézenek már ingyenes bébisziternek.
2013. júl. 11. 20:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!