Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Menyem szerint kötelességem...

Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?

Figyelt kérdés

Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.

Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.

Miért csinálja ezt?

2013. júl. 11. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
77%
Arra nem gondoltok, hogy talán éppen azért nem szeretné a szabadságát is egyhuzamban 2 gyerekkel tölteni, mert a munkája miatt egyfolytában gyerekekre kell vigyáznia? Azt írja hetekre kellene a kicsikre vigyázni, gondolom pár nap neki sem lenne megerőltető.
2013. júl. 11. 15:48
 32/76 anonim ***** válasza:
35%

31-es - Az a két gyerek az unokája...

De egyébként ha én lennék a menyed, biztos nem vinném hozzád a gyerekeket, amikor neked ez ennyire terhes. Viszont ha ennyire terhes, akkor le is redukálnám a kapcsolattartást kb a karácsonyira. És egyébként a fiad most rémesen érezheti magát, hogy ilyen az anyja, és így áll hozzá a gyerekeihez. Elég szomorú lehet :(

2013. júl. 11. 15:55
 33/76 anonim ***** válasza:
72%
32: az unokái igen, de egy dolgozó idősebb nő is, akinek szüksége van a pihenésre is. Én meg sehol nem látom azt, hogy egyáltalán ne vállalná be az unokákat, a kérdésben is az van, hogy HETEKRE.
2013. júl. 11. 16:24
 34/76 anonim ***** válasza:
74%
Mennyire gusztustalanok vagytok. Nem lennék a családotok tagja, ahol a nagyi ne csináljon semmit, csak mert "öreg", hanem mosollyal az arcán várja az unokáját.
2013. júl. 11. 16:27
 35/76 anonim ***** válasza:
45%
Mintha anyamat olvasnam... 5eves a fiam es esze agaban sincs ra vigyazni, ha megis azt hallgatjuk honapokig. Mert h O faradt, csavarogni persze nem...(50eves) ezert marad a babyszitter nyarra. Kifizetjuk a csaladi nyaralas osszeget masnak az helyett h pl mehetnenk nagyival nyaralni.... Ok tudjak. Bezzeg anno mi gyerekkent mindig nagyinal voltunk.... Amugy anyukam elerte h 2honapja nem beszelunk egymassal, elobb utobb a fiadek is igy tesznek es majd 10-20 ev mulva egyedul leszel... Unokaidat sem fogod erdekelni. Majd akkor olvasd vissza a kerdesedet....
2013. júl. 11. 16:30
 36/76 anonim ***** válasza:
80%
De csak azért, mert valaki 50 éves, van joga csavarogni. Szabad ember, nem a gyerekei gyerekének él. SAJÁT ÉLETE VAN, amiben azt csinál, amit akar. Úgy, ahogy a szülőknek is van joguk a gyerek nélkül kimozdulni.
2013. júl. 11. 16:33
 37/76 anonim ***** válasza:
39%
Koszi h lepontoztatok... Sok szulo nem tud eljonni szabadsagra nyaron 4-5 hetekre.. Gyerekkent mi is ezert voltunk nyaron nagyszuloknel. Gondolom akik lepontoztak szivesen fizetnek ki a babycsosznek havi 100ezret... Esetleg lakashitel mellett... Mert hat ugye dolgozni is kell, amibol eltartod a gyerekedet. Orulok h Ti megtudjatok oldani. Adhatnatok tippet.
2013. júl. 11. 16:56
 38/76 anonim ***** válasza:
48%
És ha egyik héten bébiszitter vigyázna rá, a másik héten meg te, az nem lenne jó? Vagy pár napot te, pár napot a bébiszitter? Neked sem lenne olyan megerőltető, és kevesebbe kerülne a bébiszittyó. Jobb nem jut eszembe.
2013. júl. 11. 17:07
 39/76 anonim ***** válasza:
67%

50 éves nő! Egy éves nő, még jócskán nő és fiatal, saját élettel. És igen, vannak olyanok, akik nem akarnak nagyanyók lenni nyarata, de egy-két napra szívesen besegítenek.

Nagyon helyes, kérdező, utazgass, élj, láss világot

Elképesztő, hogy valaki az anyósának/anyjának passzolja a gyereket és ez a természetes. Miért???

Utána pedig lelkiterrorral kérik számon, hogy micsoda NAGYMAMA, és kötelessége lenne hetekig felügyelni az unokákat, mert szegény szülők, miért fizessenek szittert? Ha olyan a nagyi, fizessenek, és hagyják élni!

2013. júl. 11. 17:07
 40/76 anonim ***** válasza:
75%

Látom ezt a kérdést két válaszoló, a 31-es és a 39-es fogta fel. A többiek nem tudnak olvasni vagy elég primitívek lehetnek.

Aki óvónő, az nem azt jelenti, hogy állandóan csak a gyerekekkel akar lenni. Elhiszem, hogy az itt megszólalő nők nagy része otthon mereszti a valagát vagy pöcögteti az egeret 8 órában.

Az anyukám óvónő. Tudjátok 45-50 felett hány óvónő szereti a munkáját? Norvégiában az óvónők (ezt éppenséggel pontosan tudom) 7 évente kapnak 1 év pihenőt. Ilyenkor nem a csoportokban vannak, hanem másféle munkát látnak el, illetve táppénz.

A szülők 99%-a a saját két idióta gyerekére nem tud vigyázni. Nem hogy 20-30 főnyire.

Elhiszem hogy könnyű lepasszolni a nagyinak a gyerekeket, mondván óvónő, hát ő a gyereknevelés mestere.

2013. júl. 11. 17:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!