Menyem szerint kötelességem lenne a nyáron besegíteni nekik a gyerekek felügyeletével a nyári szünet miatt. Igaza van?
Van egy 3 és egy 5 éves unokám. Eddig a menyem otthon volt velük, január óta dolgozik. lényegében azóta utalgatnak rá, hogy nyáron majd ugye nálam lesznek a gyerekek. Én megmondtam hogy nagyon szeretem őket, de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne.
Most meg én vagyok a gonosz, aki miatt bébiszittert kell fizetni.
Miért csinálja ezt?
Idézlek: "de két ekkora gyerek hetekre nekem nagyon megerőltető lenne" és ezek után le mered írni, hogy óvónő vagy? Uramisten...szegény fiadék.
Később majd ne csodálkozz, ha egyre kevesebbszer viszik hozzád a gyerekeket és nem fogod érdekelni az unokáidat.
Hetekre mondjuk nem, de pl. júliusban 1 hetet, meg augusztusban is egyet igazán bevállalhattál volna.
Anyukám 65, anyósom 66 évesek, ráadásul a tesóinknál is ugyanennyi idősek a gyerekek (3,5 év), mégis örömmel vállalják őket kettesével is (mondom, egyszerre egy hétre).
Nos, igen, a körülményektől is, függ, pl, hogy mennyi időre kellene vállalni őket, milyen a nagymama egészségi állapota, milyenek a gyerekek, nagyon elevenek és nehezen kezelhetőek-e.
Nekem sokszor vigyáztak a szüleim a két fiamra örömmel, de két nagyon eleven gyerek volt, nem lehetett nekik könnyű, nekem csak 1 unokám van és nyáron mindig kivettem 1 hónap szabit, hogy vele lehessek míg a szünidő van, persze 1 gyerekkel könnyebb bánni, mint kettővel.
Hetekre mondjuk nem, de pl. júliusban 1 hetet, meg augusztusban is egyet igazán bevállalhattál volna.
Anyukám 65, anyósom 66 évesek, ráadásul a tesóinknál is ugyanennyi idősek a gyerekek (3,5 év), mégis örömmel vállalják őket kettesével is (mondom, egyszerre egy hétre).
Egy igazi nagymamának az a legnagyobb öröm,ha unokázhat....
Nagymamám mai napig a kisebb unokákat hetekre viszi magához,ő érezné rosszul magát ha nem könnyithetné meg ennyivel a gyerekei életét...
Nem te vagy a valamelyik napi kérdező anyósa véletlen? Ott is 2 gyerek volt és ovónő anyós,aki 1 napra se vállalta volna a gyerekeket.
Más gyereke megerőltető,megértem.
De a saját kisunokáid? Hát hogy lehet ilyen szivtelen egy nagymama?
Jobb is lesz bébiszitterrel azoknak a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!