Miért akart megmérgezni anyukám barátja?
Allergiás vagyok a mandulára. Ezt anyukám barátja is tudja. Eddig sem volt túl felhőtlen a kapcsolatunk, de anyu sírva könyörgött, hogy legyek vele rendesebb. Anyu szeretné, ha a férfi ideköltözne hozzánk, de ahhoz az kell, hogy megkedveljük egymást. A férfi próbált nyitni, sütött nekem süteményt. Anyunak elmondta, aki felhívta a figyelmét arra, hogy allergiás vagyok a mandulára. Mikor a süti elkészült, rákérdeztem, nincs-e benne semmi féle mandula-származék. A férfi azt mondta, semmi nincs benne, mert tudja, hogy nem ehetek. Jóízűen megettem a süteményt, majd egy idő múlva alig kaptam levegőt, bedagadt a torkom, mentőt kellett hívni hozzám. (Ez volt csütörtök este). Anyu persze hisz neki, hogy véletlenül rakott bele darált mogyoró helyett darált mandulát.
Nem értem, miért csinálta ezt? Rosszabbul is elsülhetett volna. És akkor anyut örökre elveszíti. Ezek után azt mondtam, ha hozzánk akar költözni, én inkább hajléktalan leszek. 17L
És azt hozzátenném, ha egyszer-egyszer itt aludt, elkezdett parancsolgatni, hogy este 8kor (nyáron) lefekvés, a barátaim nem lehetnek itt 4 óra után és hogy a hörcsögömtől szabaduljak meg, mert "büdös".
Nem gondolom, hogy a gyerekei marták el tőle azt az embert, aki adósságba döntötte, majdnem agyonverte, lelkileg terrorizálta, folyamatosan megalázta... Az nem boldogság, hogy a nyakadon él valaki, aki nem szeret, csak kényelmes számára, hogy rajongasz érte, és közben kiforgat minden pénzedből, lelkileg nyomorba dönt, míg te kettő helyett dolgozol.
Az anyám mindig is vágyott arra a boldogságra, amit az első élettársával átélt, és sajnos az ő haláa után mindig beleszédült az első arra járó léhűtőbe. Még csak észre sem vette, hogy átverik... Én az utolsó kapcsolatánál már bele sem szóltam a dolgaiba, megmondtam neki, hogy én nem lehetek helyette is okos. Annyit kértem tőle, hogy ne költöztesse oda a pasiját, miután láttam, hogy az ugyanolyan semmirekellő munkakerülő élősködő, mint a többi. Megígérte, belátta, hogy igazam van, aztán mégis odaköltöztette. Én erre sem szóltam semmit. Aztán elkezdődtek a veszekedések. Nem szóltam bele, amikor tanácsot kért tőlem - a gyerekétől - megmondtam neki a véleményem, és azt, hogy ha maga ugrott bele a retyóba, maga is másszon ki belőle. Én figyelmeztettem előre, nem hallgatott rám.
Aztán pár hónap múlva, mikor látta, hogy a kapcsolata reménytelen - és nem azért, mert az öcsém állandóan panaszkodott, hanem mert a pasi, miután odaköltözött, egykettőre megszabadult a mézesmázos álarctól - ő szakított. Én megintcsak nem folytam bele a dolgaiba. Aztán megkövetett engem, és bocsánatot kért, amiért nem hallgatott az ő "okos és józan" lányára.
Az én anyám negyvenes éveiben is úgy viselkedik, mint egy kamasz. Sosem fog felnőni... Én tényleg nagyon szeretném, ha boldog lenne, de ő nem látja be azt, hogy néha érdemesebb kivárni, mint belezúgni az első alkoholista pénznyelőbe, aki egyáltalán nőként néz rá.
Az ő életébe nem folyok bele, azt csinál, amit akar. De azt nagyon sajnálom, hogy nekem és az öcsémnek is olyan dolgokat kellett elviselnünk az ő hülyeségei miatt, amiből a kevés is sok lett volna.
Halihó!Senkinek nem tűnik fel,hogyha a kérdező igazat mondana,akkor az anyukája(aki minden jel szerint eddig csak a lányának élt)most,hogy hipp-hopp megakarják mérgezni a szeme fényét beéri egy kis sirdogálással,meg bocsánatkéréssel?
Azért az az anyuka nem teljesen hülye,meg van rá az oka,hogy nem kaparta ki a szemét rögtön a pasinak.
Úgyhogy kiváncsi lennék az anyuka és a barát verziójára is.Talán a kérdező átengedhetné nekik a gépet egy kicsit!
20:53 - Nekem feltűnt, de lepontoztak.
És bízom benne, hogy a kérdező most azért nem ír, mert tanul az érettségire, meg hogy felvegyék egy jó iskolába utána.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Ma engedtek ki a kórházból, újabb mandula került a szervezetembe. (Hétfőn kerültem be)
Anyu sírva kért meg, adjak a pasinak még egy esélyt. Elvitt minket étterembe. Megrendeltük a vacsorát, utána ettem fagyit, és mielőtt kihozták volna, anyu barátja eltűnt 10 perce, és mikor anyu wcre ment, a pasi épp a konyháról jött ki.
Anyunak is világossá vált, hogy ez a pasi el akar üldözni. Kirúgta. Sajnálom szegényt, de egy ilyen ember mellett nem lett volna boldog. :(
Kisszivem,a konyhára akkor se lehet bemenni,az a pincérrel lehet közölni.A szakácsoknak se ideje,se kedve ilyenről cseverészni.
Ha hazudsz,akkor legalább olyant,aminek utánnanéztél,nem ami a beteges agyacskádból kipattant.Szerintem életedben nem voltál még étteremben...
Ha a szakáccsal akarok beszélni,akkor kihivatom,aztán ha akar kijön,ha nem akar nem jön(ismerős szakács kijön,ismeretlent meg se szabad próbálni,ha csak nem üres az étterem).De halandó ember a konyhaajtóig se jut el.Az minden étteremben olyan helyen van,ha nem tünt fel,hogy nem lehet csak úgy besurranni.Oda illetéktelen nem mehet be.Szóval fejezd már be a hazudozást.vagy kapj be egy pár mandulát.Mindenki boldog lenne végre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!